Guitar Rig input'tan gelen fırtına sesi

2 yıldır m-audio m-track 2x2 ses kartım ile sorunsuz bir şekilde guitar rig kullanıyor ve kayıtlar alıyorum.
Guitar Rig input seçeneklerini uygun bir şekilde seçip tertemiz ses alıyordum.
Fakat ne olduysa bugün input 1 ve input 2 seçildiği anda yoğun gainli fırtına gibi nehir gibi bir ses gelmeye başladı. Üstüne gainli bir preset açarsam iğrenç bir ötme sesi ile kulaklarımı patlatıyor.

Sorunun ses kartında olduğunu düşünerek servise gönderdim. Sonra yoklukta asio4all indirerek gitarı mikrofon girişine taktım ve sorunun ses kartından değil pc'den olduğunu fark ettim. Çünkü aynı sorun yine vardı.
🔻 Pc üzerinden tüm girişleri devredışı bırakmak
🔻Format atıp tamamen sıfırlamak
🔻Farklı gitar, kablo vs. ile denemek
🔻Asio4all input seçeneklerini denemek
🔻Amplitube gibi benzer programlarda denemek
gibi seçeneklerin hepsinde aynı problem yaşandı.

Hatta, hiç bir mikrofon takılı değilken windows ses ayarlarından harici mikrofona girip "dinle" seçeneğini işaretlediğimde o fohfffff sesi ordan da geliyor. Hiç bir giriş takılı olmadığı için sanırım pc seslerini alıyor. Ve devredışı da bıraksam o ses gitmiyor.

Böyle bir sorunun ne başlığını ne içeriğini doldurmak kolay olmadı çünkü hiç örneğini görmedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler
 
Muhtemelen yazılımsal değil, donanımsal bir sorun. Eğer donanımsal bir sorunsa da PC'nin içini açmadan forumdan kimse bir yorumda bulunamaz, müneccim değiliz. En iyisi en yakındaki bilgisayar tamircisine PC'yi götürüp derdini anlatmak olacaktır...
 
Geri
Üst