müzik dinlemek için tavsiye

Sadece müzik dinlemek için 2+1 hoparlörden mi 2.0 referans monitörden mi güzel ses alırım? Masaüstü bilgisayarımdan dinliyorum. Mesafe yakın olduğu için rahatsız etmemeli. Ses kartı olarak Creative zxr kullanmaktayım.
 
Kesinlikle referans monitöründen. 2+1 hoparlörde baslar gümbür gümbür gelirken referans monitöründe sana sunulan ham ses seni yormayacaktır. Dolayısıyla saatlerce müzik dinlesen dahi baş ağrısı vs. sorunlara yol açmayacaktır. Ayrıca dinlediğin parçadaki ufak nüansları da duyacağın için 2+1 hoparlörden her halükarda daha avantajlıdır referans monitörleri. Keza monitör kulaklıklar da aynı şekilde.

Tabii ki referans monitörlerinin asıl kullanım amacı müzik dinlemekten ziyade herhangi bir enstrümanda duyduğun sesi referans alarak yaptığın mix'in aynısını başka cihazlarda da aynı frekanslarda duyurmak olsa da bir kez referans monitörleri yahut monitör kulaklıklar ile müzik dinleyenlerin bir daha normal hoparlör veya kulaklık kullanmak istemediğini çokça kez okudum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ederim yanıtınız için. Bütçe olarak 1.000 Tl civarı 'kurzweil ks-40a' yı tavsiye eder misiniz ? Yoksa tavsiyeniz ne olur?
 
Geri
Üst