Radyoda canlı yayın üzerinden doğaçlama performans müessesesi

Selamlar bir radyo atraksiyonlarına giriş yapalım dedik. Elbette radyo programları tarzında şeyler de olacak ancak benim sormak istediğim, bu işin doğaçlama performans kısmıdır. Tabii ki artık radyo mu kaldı, internet radyoları ne kadar talep görüyor falan diye düşünebiliriz. Diğer taraftan artık nerdeyse her mecra canlı yayınını kendisi yapabiliyor, insanlar görmeden dinlemez diye de düşünebiliriz. Bu gibi eleştirilere baştan tamam diyorum ama bunlar haricinde, bu işin içinde olan sizler için doğaçlama performanslarınızı yayınlayabileceğiniz bir yerin bir anlamı var mıdır?

Eğer ilginizi çekerse hemen test yayına alabiliriz. Sisteminiz üzerinden icecast ya da shoutcast v2 yayını yapabilecek ayarlar yapılmış olmalı. Bunun için bir yayın programı, bir sanal ses yönlendirici program gerekiyor. Kayıt programı içinden de sesi grup kanalından sanal yönlendirici programa ve normal çıkışlara birlikte göndermeniz gerekiyor. Yani kurulum bir şekilde halledilir, esas doğaçlama müzik konusunda bir damar var mıdır? Onu yoklamak için bir başlık oluşturmak istedim.

Tabii esas ninbot gibi siteler üzerinden birlikte doğaçlama yapmak da mümkün ama onu bir dönem denedim ve pek bir ilgilisine ulaşamadım. Belki herkes kendi loop'ları üzerinden doğaçlama girişse bir ihtimal, dedim. Sonuç olarak hiç değilse böyle bir imkan var. En azından onu haber etmiş olayım.
 
Geri
Üst