Vox ac2 rhythmvox için adaptör önerisi

Arkadaşlar merhaba, elektro gitara yeni başlamış biriyim. Çok fazla bilgiye sahip değilim. Elimde Vox ac2 rhythmvox amfim var. Pil ile kullanıyorum ama adaptör almak istiyorum. Bu Ac-Dc girişi vs gibi şeyler kafamı biraz karıştırdı. Bu amfi için uyumlu adaptör önerisinde bulunabilirseniz sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Açtığım konuya öneride bulunan olmadı, neyse ki uygun adaptör buldum ve aldım ama belki birinin ihtiyacı olur diye buraya eklemek istedim.

Pil ile çalışabilen amfilerin kutusundan genellikle adaptör çıkmayabiliyor. Bu nedenle bir süre sonra adaptör ihtiyacı ortaya çıkıyor ev kullanımı için.

Öncelikle mini amfinizin ihtiyaç duyduğu adaptör ac veya dc mi, kaç volt ihtiyacı var ve minimum amper ne kadar olmalı gibi soruları amfinin kullanım kılavuzundan veya internetten bulabilirsiniz.

Örneğin, Vox Ac2 rhythm box, adaptör olarak
ac adaptor, 9 V çıkış ve 500 ma özelliklerde istiyor.

Burada iki önemli nokta göze çarpmakta.

İlk olarak Amfi için gerekli adaptörde Volt değeri daha üst yada daha az olmamalı. Tam istenilen miktar olmalı. Diğer türlü amfiniz bozulabilir.

İkincisi ise (DC) çıkış akımı, istenen miktardan düşük olmamalı (ama fazla olabilir örneğin 500 ma istiyorsa 1000 ma (1A) yada daha üstü amper çıkışıda sahip olabilir)


Ayrica, piyasadaki adaptörlerin çoğu pozitif merkezli (-/+ veya (-)---C---(+) ).

Ama genellikle mini amfilerin ihtiyaç duydukları adaptörler negatif merkezli adaptörler oluyor.

Bu negatif merkez işini, amfi üzerinde ve de adaptör üzerinde bulunan +/- veya (+)----C----(-) gibi bir ifadeden anlayabilirsiniz.

Negatif merkezli adaptör bulmakta sorun yaşıyorsanız , gerekli volt ve amper koşulları sağlandığı taktirde bulunabilirlik açısından pedal adaptörlerine bakmanızı tavsiye ederim.

Vox Ac2 Rhythmbox amfisinden bahsetmem gerekirse de, kullandigim 1 aylık süreç içerisinde ev kullanımı için oldukça uygun fiyatlı ve yetenekli bir mini amfi olduğunu söyleyebilirim.

Üzerinde clean, crunch, ve lead olmak üzere 3 adet mod var. Ayrıca chorus, delay ve reverb efektleri ayrıca bateri efektleri de bulunmakta.

Clean tonlarının kulağa çok hoş geldiğini, distortionda ise gayet yeterli bir performans sergilediğini belirtmek isterim.
İnternette karşılaştırma videoları da mevcut.
Örnek vermek gerekirse,


Eğer ev kullanımı için bütçe sıkıntinız varsa, başlangıç seviyesinde uygun fiyatlı bir amfi bakıyorsanız gönül rahatlığıyla Vox Ac2 Rhythmbox amfisini tavsiye ederim.
Taşınabilirliği, pil ile çalışma imkanı ve kayda değer sesleri ile bilikte sizi uzun süre götürecektir.

Daha fazlasını istiyorsanız da Boss katana mini, Vox mini 3 g2, Blackstar ID Core 10 V2 gibi amfilere bakmanızı öneririm.
 
Geri
Üst