Sesim nasıl?

Bana göre öyle unique bir yönü yok gibi ama yine de iş görür. Yani şöyle söyleyeyim, futbolda çevresindeki oyuncuların performansı arttıkça kendi performansı da artan tipte oyuncular vardır, genellikle kendi başlarına şapkadan tavşan çıkartmazlar ama işleyen sistemin önemli bir parçasıdırlar. Bence şarkıda vokal dışındaki diğer ögelerin uyumu/kalitesi arttıkça sizin vokaller de sırıtmaz en azından.
 
Selam,
Eskiden akustik gitarım vardı ve birkaç şey söylerdim ama sesimi pek beğenmezdim o yüzden elektro gitara geçtim. Bazı arkadaşlarım sesimin çok iyi olduğunu(bazıları da abartıp ay aşık oldum falan ıvır zıvır) söylüyor fakat sonuçta bunlar arkadaş. O yüzden size sorma ihtiyacı duydum. Elimde video yok sadece ses kaydı var. Telefon mikrofonuyla kaydedip audacity'de yankı vb. eklemiştim sadece.
Sesim iyi mi kötü mü ortalama mı, siz ne dersiniz?
Teşekkürler şimdiden :)

Linkler:



götürür iş görür bence öyle harika denilmez ama ses rengin hoş
 
Ortalamanın biraz üstü bence, güzel sesin, dinletir kendini. Ortalama dediğim yanlış anlama sokaktaki vatandaş değil, ses rengi taşıyanlardan bahsediyorum. Çok karakteristik değil ama. Bir de eğitim vs yok sanırım.
 
şarkının en güzel kısmında eksik akor basıp popçular gibi nağmeli söylemen dışında kötü değil. ses geliştirmeye açık bir şey çok çalışırsan sesini bambaşka şekillere sokabilirsin. yani yeterince çalıştığında güzel bir sesin olmaması için bir sebep yok ama şuanki durumda da çok bir olayı yok. bir de bir şarkıyı güzel yapan tek şey vokal değildir. sesinle birlikte enstrümanı da iyi ve doğru kullanmak önemli olan. vokalle enstrüman birbirini tamamlamalı. biri diğerinden çok daha baskın ya da cılız olmamalı. bazıları gitarı aksesuar olarak kullanıp arkaplanda hafif tınlasın sadece sesim duyulsun kafasında ama gitarın tınısı bence vokalden bile önemlidir. çünkü müziği müzik yapan enstrümandır insan sesi değil. sen hem eksik akor basıyorsun hem gitarının sesi de çok cılız geliyor. böyle önemsiz ve basit görünen şeyler aslında müzikteki en önemli detaylar.
 
Geri
Üst