Pahalı elektro gitar ile ucuz çok farkeder mi ?

yeni başladımda 1000tlye madison marka gitar aldım ve gayet iyi ses alıyorum anlamadığım şu 4 5 bin liralık gitarlarla aralarında ne fark olabilir yani amfim blackstar id core 10 yani o paralara gitar değişmek mantıklı mı ?
 
değil... biz düşünemedik ESP, Fender filan aldık şimdiki aklım olsa Madison alırdım

Ciddi cevap: buna kafa yorma madem yeni başladın zaten daha üst gitarın farkını çok net hissetmeyeceksin. Yenisin diye madison'a razı ol demiyorum ben yeni başlasan da bütçenin yettiği en iyi (fiyat da oranlı artacaktır) gitarı almalı herkes derim ama şu an madem yola böyle çıktın çalmaya odaklan. Sonu yok bu işin..ilerledikçe zaten sormana gerek kalmayacak kendi yolunu bulacaksın. Ha Madison aldık bir halt ettik bari fark yok cevabı duyayım da rahat edeyim diyorsan kendini kandırma... kütür kütür fark var.
 
aynı marka içinde ürünlerden bahsedecek olursak. en alt basamaktan bir üste geçeceğinde edineceğin marjinal fayda, amerikan/japon en üst basamak üretim gitardan custom shopa geçeceğinde edineceğin marjinal faydadan daha fazladır. 200 dolarlık gitar çalarken 500 dolarlık gitar alınca dünyalar senin olur. 3000 gitarlık gitar çalarken 4000 dolarlık custom siparişin ulaştığında bindingi çok düzgün çekmişler, volume potunun yeri tam istediğim yerde dersin en fazla.

şu aşamada eline daha pahalı bir gitar almazsan mutlu mesut yaşar gidersin.

google'a madison guitar yazdım sonuç bulamadım. ha ne olur en fazla gitarın perdeleri erir, hardware elinde kalır zamanla. rahat da çalamazsın. zaten başka gitar çalmadığın için rahat çaldığını düşünüyorsun. mutluysan devam et ne güzel işte. 1000 lira bi set manyetik parası değil.
 
13-14 yaşlarında squier dünyanın en iyi gitarı geliyordu misal zamanla amerikan jackson japon esp beğenmiyorsun. marshall s80 alıyorsun dünyalar senin oluyor, sonra "engl biraz şey gibi mi mesa mı alsam" diyorsun. yavaş yavaş bu işler direkt de anlatılmıyor. yaşayarak öğreneceksin.
 
@solitude71 hayır gerçekten sadece farklarını anlamak istıyorum ses amfiyle alakalı değil mi gayet rahat çalınıyor benim gitarda
Üstte de yazılmış, sadece bu forumda bile onlarca başlıkta konuşuldu... biraz vakit ayırırsan 1-2 güne anlarsın herşeyi ... inan yüzüncü kez anlatmaya mecali yok kimsenin ... kısa cevap, evet fark var ama sen fiyat farkını ne zaman ödemeye hazır olacaksın ... gerisini boşver takıl.
Evet ses amfiden çıkıyor doğru ama amfiye gelen "ses"... işte ton dediğimiz olay, zincirin tüm halkaları önemli hatta sormamışsın ama evet pena bile önemli bir noktada.
 
Belki kızan olacaktır ama biraz uğraştıktan sonra ucuz gitarlar da yola getirilebilir. Tabi agacın da ortalama bir kalitede olması gerektiğini düşünüyorum.
 
Geri
Üst