Japon üretim İbanez elektro gitar önerileri

Yeni elektro gitar alıcam ama bi türlü karar veremiyorum alacağım marka ibanez japon üretimli kullanıp memnun kaldığınız ya da almayı önerdiğiniz bildiğiniz japon üretimli ibanezleri söyler misiniz rica etsem
 
Neden bu kadar çok Japon istiyorsunuz? Ve Ibanez olmak zorunda mı? Tarzınız nedir? Bütçeniz ne kadar? ikinci el düşünüyor musunuz? Bu sorulara yanıt verirseniz daha rahat geri dönüş yaparız .
 
Dostum "nedenleri ile birlikte" yi de ekleseydin tam olacaktı 😄.

Yıllar önce Boss GT-8'imi satarken adamın biri arayıp "sen şimdi o alette hangi özellikler var teek teek say bakalım" demişti. La boheme...laaa bohemee 😉

Tüm prestige modelleri üst sınıf işçilik ve kaliteli malzeme ile üretilir. Beğendiğini al.
 
Son düzenleme:
Kılıfı ben de hallederim case şart değil derseniz genesis de olabilir. Rg mi tercihiniz bilmem tabi. Ben direk rg diye atladım ama. Son olarak naçizane bir tavsiye olacak genel olarak Ibanez isteyene "illa Ibanez" mi denmez. Fender Strat/Tele, ESP, Gibson için de geçerli bu. Yani "ben Fender Stratocaster istiyorum" diyen müşteriye "Fender şart mı SX olmaz mı" ya bu benim tepemi attırabilir şahsen 😜
 
2. El alacaksanız fretlerine dikkat edin
Metal aksamda yalama var mı yok mu, gerekirse bütün somunları kontrol edin, yedek parçasını bulmak zor olabiliyor.
Güzel manyetik modifiyesiyle gerçekten güzel işler yapabiliyorlar.
 
Ibanez rg prestige istemenin burun kıvrılacak bir tarafı yok. Ya da Japon üretimi bir seri istemenin. Ha Premium da olabilir, onlar da güzel. Mesela yeni çıkan RG6PKAG modeli. (Aktif manyetik olmayaydı dah mı iyi olurdu ne)
 
Japon takıntılı arkadaşlar için şu video faydalı olabilir:

Japon japon diyorsun fret sprout ve 2.5mm action ile geliyor gitar. İşçiliği daha iyi değilse neden Japon alayım ki. Aynı kalite parçalar Endonezya fabrikasında da kullanılıyor zaten, işçilik diye Japon alıyorum. Japon/diğer yerler meselesini yanlış anlamışsam düzeltin..
 
Aynı kalite parçalar Endonezya fabrikasında da kullanılıyor zaten, işçilik diye Japon alıyorum
yenilerinden emin değilim ama 90'lar ve 2000'ler japon ve kore/endonezya Ibanezler arasında ağaç kalitesi olarak ciddi fark var. Ben işçiliğinden değil kalitesinden dolayı tercih ederdim Japon ibanez tercih edeceksem. Bence işçilikler arsında fazla fark yok, öğrendi endonezyalılar işi.
 
Bence işçilikler arsında fazla fark yok, öğrendi endonezyalılar işi.
Hayır. Öğrenmediler. Sadece eski "Çin" seviyesinin üstüne çıktılar. Hala Kore, en azından yakın zamana kadar olan Kore seviyesi olmanın çok altındalar.
Benim şanssızlığım ya da detaycılığım olabilir ama hangi Indo gitarı denediysem bir huzursuzluk verdi bana. Gösteremezsin ama hissedersin ya öyle bir şey .... arabada olurdu, yolda bazen bir tık eder ya da bir ışığı yanıp söner, servise gidersin hiçbir sorun yok ama sonra yola çıkarsın gerim gerim ne zaman bozulacak acaba diye ... işte o his.
 
Japon japon diyorsun fret sprout ve 2.5mm action ile geliyor gitar. İşçiliği daha iyi değilse neden Japon alayım ki. Aynı kalite parçalar Endonezya fabrikasında da kullanılıyor zaten, işçilik diye Japon alıyorum. Japon/diğer yerler meselesini yanlış anlamışsam düzeltin..
videotu daha izlemedimde bahsettikleriniz kötü işçilik değil kötü ayar demekte olabilir . yani fabrikada standard bi ayar yapılır ama japonyadan gelene kadar hava deniz meniz neyle geliyorsa amerikaya bambaşka bir mevsime gelmiş olaiblir . dolayısıyla bayinin gerekli ayarları check edip gerekiyorsa yenilemesi gerekirdi . normaldede bensalemde yaptıkları bişey diye biliyorum
 
Geri
Üst