RAM SORUNU 😥

Değerli arkadaşlar..Bir Beginner olarak sahip olduğum tek enstrüman bir Squier 105 CE Elektro Akustik gitardır.Yavaş yavaş birşeyler tıngırdamaya başladı ve çaldığım parçayı dinlemek istiyorum artık v3 buna yönelik olarak bir Behringer C 1 mic.ve UMC22 ses kartı almaya karar verdim.Bu f/p ürünlerinin üzerine çıkmak,hatta ref
Kulaklık,monitör,midi klavye filan satın alma niyetim de aslanyok
Amacım öyle profesyonel,amatör,yarı amatör prodüksiyonlar yapmak değildir.Sadece çaldığım tek gitarı kaydetmek,becerebilirsem belki bir hafif reverb veya bir sanal bass,veya sanal davul veya ikinci bir ritm gitar eklemek olabilir.Vokal filan düşünmüyorum..
Ancak maalesef 1 laptopum var 2,4 mhz , """4 RAM""" ,İ 5 işlemcili..Kayıt yapayım ve k3ndi kendime dinleyeyim diye yeni Pc ye hele bu USD ortamında hiç niyetlenmem doğrusu..Sizden ricam lütfen biriniz bana " Abi, bu senin yapacağın işler için 4 RAM yeter de artar bile" desin 🙏"Topu topu 2x2 in/out put un var zaten..2 bilemedin 3 kanallı bir kaydı gayet güzel yapabilirsin"
desin..İnternette nereye baksam millet 8 RAM dan açıyor kapıyı..16,32 gidiyor..Yok abi bir kayıt yapacam diye çalışıp duran lap topu bu krizde deģiştirmiycem..Yardım bekliyorum..
Sevgiler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Kesinlikle doğru, ama internette nereyi araştırsan 16 gb de şöyle kasılırsın, 8 gb böyle yamulursun gibi açıklamaları okuyunca, hele ki bu ortamda bir köşeye koymak için hiçbir şeye ödeme yapmak istemediğimden, attığım sepetten çıkardım cihazları geri..Şimdi hemen tekrar alıcam,bu ürünlerde bu kura rağmen uygun fiyatlar var bu günlerde diye düşünüyorum..Tabi acemi olduğum için bunların 1 karton sigara parasına alındığı günleri ben bilmiyorum..
Tekrar teşekkürler..🙏
 
İnsanların ihtiyaçları ve beklentileri farklıdır, kimisinin işini 128 GB de görmeyebilir. İş bilgisayarımda 754 GB RAM var ve yetmiyor.

Sizin durumunuzda fazlasıyla yeterli olacaktır. Söylediğiniz maksadın dışına çıkmazsanız en fazla güncel plug-in'leri kullanırken zorlanırsınız. Hoş, gitar Squier, kart ve mikrofon Behringer iken en baba plug-in'i de kullansanız pek bir şey farketmeyecektir.

Özetle amatör işler için bilgisayardan yana sıkıntı yok.
 
Geri
Üst