Creamware Pulsar2 - Luna2 - M-Audio Delta 1010

merhaba
ses kartı alıcam da biraz yardıma ihtiyacım var.
türkiyede bulunan ses kartları kısıtlı.yurtdışındanda getirme imkanım yok oyüzden 3 ses kartından hangisini almalıyım? hem fiyat performans yönünden hemde kalite yönünden yardımcı olursanız sevinirim.

creamware pulsar 2 plus (850 euro) ikinci el fiyatı (1250 euro) yenisi
creamware luna 2 (430 euro) bi de bunun ex modeli var o da 600 euro
delta 1010 (600 euro)

hangisini almalıyım sizce? stüdyoda kullanıcam

teşekkürler
 
Luna 2 alacaksan ex modelini tercih edebilirsin 10 in 10 out bir breakoutboxla gelir, Luna ve pulsar içinde dsp çipi olan ve kendine ait plug-inleri cpu ya yük bindirmeden kullanabileceğin aletler...Ama bu yazdığın üçlü arasından delta 1010 tercih et derim...Delta da kullandım Luna da, Delta lunaya göre daha rahat kullanılan bir kart ama eğer ben bir dsp manyağıyım ve deliler creamware ve 3rd party pluginlerinin hastasıyım, scope kullanmakla baş edebilirim diyosan Luna da tercih edebilirsin.Ama senin için mühim olan kartın analog giriş çıkış sayısı olduğuna göre eğer sana yetecekse Delta1010 al...

Sevgiler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
creamware pulsar2-luna2-delta 10/10

Peki ses kalitesi için hangisi iyidir.hangisi daha profosyonel ve daha çok kullanılanıdır
 
merhaba orhan,

delta1010lt yi bana sattın, lite versiyonundan üst versiyonunun peşine düştün herhalde :D Bu arada sorunsuz alışverişimiz için teşekkür ediyorum, kartı aldıktan sonra uğraşmaktan seni arayamadım. Ben de sen protools aldın da öyle sattın sanıyordum öyle kalmış aklımda, neyse...

1010lt'yi de gerçekten öyle kablo yumağı halinde kullanmak güç oluyor düzenini kurana kadar, sanıyorum satış nedenlerinden birisi de buydu. Onun dışında bayağı memnun kaldım performans/kalite olarak falan. 5ms'nin altında latency elde ediyorum hiç optimizasyon yapmadan ki bu oldukça hoşuma gitti benim. SB-Live'dan sonra gerçekten iyi bir ses kartının ne demek olduğunu anladım.

Sana ses kartı arayışında kolaylıklar diliyorum.
 
Sevgili Scot ve diğer arkadaşlar
m-audio markası sürücüler açısından nasıldır.Ben terratec dmx6 fire kullanıyorum.Ve spdif in i kullanamıyorum.Işıkları da yanmıyor.Daha önce sayfa açtım ve tüm denenleri yaptım.Hatta son sürücüleri(5.40) yükleyince sonar da çalışmadı.Ben de kızdım ve compel den m-audio audiophile 24/96 almayı düşünüyorum.Sizce sorun yaşar mıyım?
 
Selam,

Biz yanlış hatırlamıyorsam 4-5 yıl kadar önce Terratec ürünlerini getirtmeye başlamıştık. Zamanına göre iyi ürünleri vardı, fakat sürücü problemleri bizi canımızdan bezdirmişti. Sattığımız kartların bir çoğunu kendimiz kurmamız gerekiyordu, telefonla kurdurmak durumunda kaldıklarımızda cabası... Buna karşılık kurulduktan sonra çok iyi çalışıyorlar ve kaliteleri de çok iyi. (Bir dezavantajlarıda Mac sürücüleri olmaması idi- o zamanlar).

Bu sebeplerden dolayı M-Audio'ya yöneldik, ve şu ana kadar edindiğimiz tecrübelere dayanarak ta çok iyi ettiğimizi söyleyebilirim. Sürücü problemleri ve performaları açısından çok iyiler. Sattığımız kartlardan teknik bir problem yüzünden bize geri dönüş oranı çok çok düşük.
 
Ben windows XP kullanıyorum, herhangibir driver sorunu yaşamadım şu ana dek ama zaten alalı çok olmadı. En son sürüme de update ettim herşey tıkır tıkır çalışıyor.
 
Berbes, Delta 1010 un dynamic range ve signal to noise ratiosu creamware kartlara nazaran daha yüksek fakat bu bütün kartlarda senin için sorun olabilecek bir şey var sanırım mikrofon preamfisi olmayan kartlar bunlar.Ama zaten bunları preamfiyle kullanacağım diyorsan sorun yok, tabii bu zincire ne kadar halka eklenirse o kadar sese gürültü ekleniyor o nedenle mic-preamp ı olan kartları tercih edebilirsin bu arada Motif elektronik Motu getirtmeye başlamış olabilir, iletişim bilgisi bu forumda var bir de Motuyu incele derim...
 
iskender bey yeri gelmisken sorayım. bu"Presonus Firepod" la ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz.anladıgım kadarıyla cubase ile uyumlu.hatta digi 002 ile protools benzeri bir baglantı sezdim.dogrumudur.birde fiat konusunda düsündügünüz yaklasık rakam nedir.
 
Firepod:
- 8 adet Mikrofon/Line girişi, 2 instrument giriş
- Mikrofon girişleri +60dB kazançlı ve trim kontrollü
- Firewire bağlantı
- 96 kHz 24-bit
- S/PDIF ve MIDI giriş / çıkış
- 8 analog line çıkış (balanslı)
- Kanal 1 ve 2 için balanslı send/return
- Zero latency monitoring
- İki firepod'u senkron çalıştırabilme
- Main ve cue mix çıkışı
- Stereo kulaklık çıkışı
- Cubase LE yazılımı
- Mac için core audio, PC için ASIO/WDM sürücüler

Firepod yanlızca Cubase ile değil ASIO ve Core audio standartlarını destekleyen tüm yazılımlar ile uyumludur. Cubase LE ise Cubase SX'in sadeleştirilmiş bir versiyonudur ve 48 kanal audio kayıt yapabilir.

Fiyat ise max 799 + KDV USD olması düşünülüyor...
 
Boyle Cubase LE gibi bundle yazilimlari gordukce cildiriyorum, aklima hemen aletin ASIO ortamlarinin Sonar ile test edilmedigi/edilmeyecegi geliyor.

Iskender bey, SNR'i goremedik spec'lerde, elinize ureticiden gecmis SNR, dynamic range vs gibi bilgiler var mi yoksa Firestationdan kopya mi cekelim bu degerleri?
selamlar
 
Yok yok, çıldırmayın... Tek bir programa yönelik yapmazlar kartlarını. Kaldıki ASIO standardını destekleyen her program ile düzgün çalışacaktır.

SNR konusunda henüz bizede bir bilgi verilmedi ama tahminin EN AZ Firestation gibi olacaktır...
 
Bu konuyu daha once desmistik ama ilgili topic biraz gerilerde kalmis. Ron Kuper WDM ile ASIO arasindaki farki aciklarken arada neden Sonar kullanicilarinin belli urunlerin ASIO driverlariyla verim alamayabileceginin ipuclarini da vermis satir aralarinda..Tabi ki ASIO'yu destekledigi surece Sonarla da calisir baska bir sequencer ile de.. Ancak ASIO'nun standardizasyon sorunu sebebiyle sequencer device ile konusurken gerek sistem kaynaklari kullaniminda gerek latency konusunda verimsizlikler yasanabiliyor. O yuzden Cubase bundle software'i gorunce insan durup dusunuyor.Yine de tabi Presonus'un gunahina girmemek, alip bir denemek , test etmek lazim ;)

http://www.cakewalk.com/forum/tm.asp?m=64245&mpage=1&key=asio,support&anchor#64955
 
Geri
Üst