Çalışma Pedini sizce iade etmeli miyim?

Bateriye başlamak istiyorum. Bunun için de Cox PP-12 model çalışma pedi aldım. Fiyatı 140TL gibi bir fiyat. Ailemle vs. konuştuğumda böyle bir şey için bu miktarın fazla olduğu, iade edip daha ucuza bir şey almamızın daha doğru olduğunu söylüyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum. Acaba iade edip daha uygun fiyata başka bir çalışma pedi mi alayım, yoksa iade etmeyip bunun ile devam mı edeyim? Eğer iade et diyorsanız daha uyguna bir çalışma pedi öneriniz varsa belli ederseniz güzel olur. Daha yeni olduğum için bu konularda pek bir fikrim yok, yardımcı olursanız sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ailen bütçe ayırmak istemiyorsa evdeki yastık, tencere kapağı gibi şeylerle de pratik yaparsın.
Bu arada o pad 140 TL değil, haklı sayılır ailen

n11'den 140 tl'ye almıştım. Daha iade süresine 1.5 hafta var iade etmekte sıkıntı yok zaten. İnternetten araştırdığımda ped ile başlamanın tencere kapağı vs. şeylere göre çok daha verimli olduğunu gördüm ( doğal olarak :D ) bu yüzden iade etsem bile bir tane ped almayı tekrardan düşünüyorum. Daha uyguna bildiğiniz kaliteli bir ped var mıdır acaba? İnternette o 50-60 TL'lik pedler aslında gözüme takılıyorlar ama kalite olarak nasıldır bilemiyorum.
 
Ben ŞAHSEN... kişisel fikrim olarak ped işine inanmıyorum ama davulcu değilim, bilenler yazsın. Davulun kendisi ile başlamak taraftarıyım. Ped diyen adama davul mu öneriyorsun diyen olacaktır ... hayır: ped işinden anlamam diyorum sadece.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ben ŞAHSEN... kişisel fikrim olarak ped işine inanmıyorum ama davulcu değilim, bilenler yazsın. Davulun kendisi ile başlamak taraftarıyım. Ped diyen adama davul mu öneriyorsun diyen olacaktır ... hayır: ped işinden anlamam diyorum sadece.
Davul alabilecek bütçem olsa buralarda vakit kaybetmekle uğraşmazdım bile :D Ben pedi Bokstaki kum torbası gibi düşünüyorum. Nasıl kum torbasında antreman yapılıp teknik çalışılıyorsa pedde de aynı durum geçerli. Boks eldivenleri = Bagetler 😁
 
Ped ritim ogrenme konusunda gayet etkili, biraz yaraticiysan farkli vuruslarla farkli tonlarla kendine, kendi vurmali muziginide yapabilirsin. 140 lira fazlami azmi bilemem ama ben kaziklandin diye dusunmuyorum. Daha ucuza alabiliyor olman aldigin seyi iade etmen gerekliligini ve hakliligini dogurmaz. Bir daha ki alisverisinde daha dikkatli olursun.
Ha bunun yaninda sadece ritim calisacaksan uygun bir tahta parcasi kestirilip uzerine yine uygun akustik bir sunger yada ped yapistirip kolaylikla 30 35 liraya halledilebilir bir sey, - vay efendim bizim pedimizin tusesi soyle, yok akustigi muazzam- gibi iddialarin kapistigi bir piyasa degilse pek ala cok ucuza mal edilebilir aslinda.
Neyse moral bozma bence ya, 140 lira verdigine degil de 140 lirayi verip birde uzerine calismazsan ve kendini gelistirmezsen o zaman uzul.
 
Kumaşı çok özel, bulunmaz hindu kumaşı galiba, neden yapıldığını da yazmamışlar ki mazallah biri çıkıp da 140 tl vereceğime çöpe atılmış iki çıta, 2 eski tshirtle kasnak gibi gerip yaparım demesin diye. Takdir etttim.
 
Pad kesinlikle önemlidir. Yastıkta yorganda pratik yap gibi önerileri dikkate alma. Tabii ki yapabilirsin ancak bunlar sana gercek sekme hissi vermez. Zaten gerçek sekme hissi ne kadar fazla ise çalışma padi fiyatı buna göre artar.

Bir diğer yanlış ise çalışma pedinde ritm tıtulduğunun falan düşünülmesi. Hayır trampet temelleri alacaksın. Rudimentleri çalışacaksın ve sonra bunları davula yaydığında bombastik ataklar çıkacak.
 
Geri
Üst