Dave Mustaine Gibson'a geçti

Sanatçı kısmına mı buraya mı açsam diye düşündüm ama buraya açtım.

Bir süredir Gibson söylentileri vardı, birkaç gündür ise teaser dönüyordu, bir akustik gitar, 24 perde gibson flying v ve kramer v gitar signature yapmışlar. Şu cadillac logosundan hazzetmiyorum ama hoş gitarlar. Banana headstock Flying V güzel oluyor bence.

resim_2021-02-23_230524.jpeg



 
Flying V nin kasayı küçültmüş mü ya bana mı öyle geldi. Bi de akustik hoş olmuş bence 24 perde falan ama malum marka ve kur durumu olunca alınabilirliği bayaa düşüyor.
 
Beğendim ben gitarları krameri de Jackson kadar seven biri olarak söylüyorum. Yalnız mustaine de fena çökmüş görünüyor , kanserinde etkisi olabilir.
 
Bu arada ben de Kramer'i beğendim, en azından Dave denince kafalarca canlanan modele benziyor. Diğerleri zorlama gibi. Ama money talks demişler, çorap değiştirir gibi gitarist değiştiren adam gitarlarını da gözü kapalı değiştirir. :)
 
Aralarında en iyisi Kramer olan bence de. En azindan görünüş olarak. Ancak bir Flying V gorunce, ozellikle Mustaine'in elinde, knife headstock ariyor gözlerim. Yuvarlak uclu tasarımlar Mustaine'e oturmuyor. Parayi veren düdüğü caliyor tabi.
 
20 senedir aynı terane. esp çok kral, dean evim. albüm kaydında ama quicksilver depodan çıkıyor ne hikmetse.

megadeth konseri falan da olmaz artık, iki fotoğraf bi röportaj güzel cukka.
 
Hepsi çirkin, yapılmak için yapılmış gitarlar. Hiçbirini beğenmedim. Gibson neden modern kasa gitarlar tasarlamıyor anlamıyorum. Dave Mustaine gibi bir marka isme gitar üreteceksin, bari oradan bir değişime başla.
 
Hepsi çirkin, yapılmak için yapılmış gitarlar. Hiçbirini beğenmedim. Gibson neden modern kasa gitarlar tasarlamıyor anlamıyorum. Dave Mustaine gibi bir marka isme gitar üreteceksin, bari oradan bir değişime başla.
Guzel diyorsunda adamlar yine Symphony of Destruction'in introsunu kullanmislar. Degisim degil ki dertleri. Varsa sagda solda hala dinleyen 3 5 gitar satsak kardir anlayisi bu.
 
20 senedir aynı terane. esp çok kral, dean evim. albüm kaydında ama quicksilver depodan çıkıyor ne hikmetse.

megadeth konseri falan da olmaz artık, iki fotoğraf bi röportaj güzel cukka.
Konuya başka bir boyut katayım.

Eminim o da isterdi ESP ile anlaşması varken Gibson'ın ICONS gibi programlarına çıkmayı, yine ESP veya Dean ile anlaşması varken konserlerde Gibson kullanmayı.


Albüm kaydı ise başka kafa. Flying V kopyası Electra Flying V ile şarkı kaydedebiliyorlar mesela.


Kıssadan hisse, Dave envanterine birkaç gitar daha eklemiş, Gibson da birkaç yüz bin dolar daha kar sağlamış oldu. Haberin tek anlamı bu.
 
benim demek istediğim konu mustaine'in bu konuda iki yüzlülüğü, aslında çocukluğu diyelim. envanter falan pek takmaz mustaine takip eden bilir. jackson satışından sonra küsüp bütün gitarları mezatla sattı, bir tanesi hariç, o olaydan beri dediği hiçbir şeyin kıymeti yok gözümde. Yine takip edenler bilir, internette fotoğrafları da vardı stüdyo kayıtlarında bir ara, meşhur dm010 kayıtlarda piyasaya çıkıyor sürekli. fark şu diğer müzisyenlerden, göğsünü gere gere ben bunu da kullanıyorum demiyor çocuk gibi.

Ben onun yaşında olsam ben de gibson hakkın söyleyecek çok şey bulurum gerçi. bu işe başladıklarında fenderden gibsondan başka gitar yoktu piyasada neredeyse. takıntılı fan boylar dışında kimse bu gitarlara para vermez. esp'de de aynı durum oldu, bir tek jeff waters'ın eline vermişlerdi bir tane ltd o da hiç takmaz ne çaldığını. dean'de de aynı durum oldu. takıntılı olmayan fan boy da gibson alacağına gider 1000 dolar daha verir jackson custom quote doldurur. Ki öyle yapıyor insanlar. alakası yok bu gitarların mustaine ile.

durum gibson için imaj çalışmasından, mustaine için cukkadan ibaret. çok takdir ediyorum belki çok albüm satamadı ama heryerde eli kolu var maşallah ticari kafa. dediğini yapmayacaksın yaptığını yapacaksın. 20 sene kahler kullanır sonra kahler tonu öldürüyor falan der rüzgara göre öyle bir adam.

bu tartışmalarda jacksondaki malların da payı var. adama parasıyla satmadılar. düşünsenize nike'ın jordan'a lölö yaptığını.
 
Son düzenleme:
Çoğu sektörde marka yüzü dediğiniz adamların ne kadar olaya uzak olduğunu görseniz şaşarsınız. Bu iş tamamen PR. Birkaç gitar fazla satacaksa ne Dave'in umrunda ne de Gibson'un .... bu kadar üzerinde tartışılacak, dert sahibi olunacak bir konu değil :) .... Ronaldo kullanıyor diye reklamdaki deodorant ya şampuan her neyse gidip onu alan var mı... marka akılda kalsın diye bilindik bir isimle bilinçaltına kazınıyor, olay bu. Gibson eski, köklü ve geleneksel yönü ağır basan bir firma ne yapsın Tosin Abasi'yi mi alsın, bulmuş bir dinazor almış.
 
Tosin Abasi'yi mi alsın, bulmuş bir dinazor almış.
çok doğru. tosin abasi'nin gitar'a katkısı dm'den fazladır. yine de tosin abasi rockstar değil. bir "alex"i değil. gibson da esnek bir marka değil.

ibanez polifyacılara hemen çaktı gitarları misal. abasi'nin kullandığı gitarlar da müziği de şimdilik "novelty" bakalım ilerde yeni standard olur mu, gibsonlar "novelty" olur mu göreceğiz.
 
Her gitarist gitar koleksiyonu yapmıyor, o yüzden Jacksonlarını sattı gözümde bitti tarzı yorumlar bence biraz abartı. Haa tabi benim de hoşuma gitmiyor yav adam güzelim Jackson'larını sattı diye ama ne yapalım, koleksiyoncu değil demek ki. Geçen sene de yine elinde olan gitarlarını reverb.com'da satışa çıkardı Mustaine. ESP ve Dean'ler vardı. Gayet de güzel fiyatlara verdi fakat ingiltere'de bir stüdyo sanırım bütün hepsini anında satın aldı, millet baya sinir oldu. Ben Jackson Y2KV gitarını da severdim Flying V benzeri hoş bir Jackson'du. World Needs A Hero'nun biraz öncesi ve sonrasında kullanmıştı.

Jackson zamanında çok büyük aptallık etti signature gitar ve endorsement olayında. Burnundan kıl aldırmayıp, çok da ünlü olmadıkça kimseyle anlaşma yapmaya yanaşmadı. Alexi Laiho'ya bile adamlar 2 gitarı çalındıktan sonra sıraya gir 1 sene sonra custom gitar yapıp yollayabiliriz dediler adam bir süre sonra turneye çıkacakken. Eh o da ESP'ye geçti. Mustaine de az gitar veriyorlardı sanırım. O dönemler Jackson kullanan gitaristler memnun değillerdi Jackson'dan. Yavaş yavaş terk ettiler.

ESP ve özellikle Ibanez bu endorsement konusunda 2000'lerde çok girişimci olunca bunun ekmeğini iyi yediler. Amaç sizin de dediğiniz reklam zaten (o yüzden gitarist de hep en iyi gitar bu gitar diyor doğal olarak), Jackson'un yaptığı aptallıktı. Çok geç akıllandılar. Chris Broderick'in Jackson'a yaptığı videoda mesela, gitara ne istesem yaptılar, çelik fret falan diye şevkle anlatışı var. Abasi ise istediği kadar customize yaptıramadığı için Ibanez'i bıraktı diye biliyorum (Herman Li ile bu konuda biraz muhabbet etmişlerdi geçen) ama Abasi diye marka yaratmayı daha karlı gördüğü için de olabilir tabi.

Gibson da son 1 senedir CEO'su değiştikten sonra silkelenip kendine gelmeye çalışıyor. Son zamana kadar satışları gittikçe düşüyordu diye aklımda kalmış hatta Fender bir röportajda ayar vermişti bizim düşmek yerine arttı ya sektör daralmıyor yanlış o bilgi kardeşim diye.
 
Geri
Üst