elektro gitara yeni başladım nasıl ilerleyebilirim

Hergün 1-2-3-4 egzersizini yapıyorum yaklaşık 1 saat ama başka neler yapabilirim ciddi ilerleme kaydetmek istiyorum zamandan yana sıkıntım yok cidden fear of the dark başlangıcını çalabiliyorum sadece
 


sen güzel bi arkadaşa benziyorsun. boşver fear of the dark 1234 falan bu albümün ritmlerine baştan sona çalış sen. bunu herkes söylemez bak. endüstri sırrı bu.

olmadı mı gel beni kahvede bul. gözlerine bakacak delikanlı ararsın yeminle.
 
şimdilik zor gelecek yerler tabi ki var, sen kolayına gelen partisyonlardan başla. zorlanırsan üstüne git. manyak olursun.

nwobhm alışkanlığı da kazandırır iron maiden'ı kulağına damlatırsın. gazan mübarek olsun!
 
Uzun bir liste olacak, aklıma gelmişken yazayım dedim belki ileride başkaları da faydalanır. Gelişme/aşama asırasıyla yazılmış gibi algılanmasın, aklıma geldiği sıraya göre yazdım;

1-) Sadece 1234 olmaz. Farklı kombinasyonları da dene. 1324 1432 1423 gibi. Zihnin karışacak başta. Ama kısa sürede alışacak ve hızlanacaksın. Ben Eller'In This is Why You Suck At Guitar : Your Alternative Picking Exercise Sucks videosunu izle, anlayacaksın.
2-) Bu parmak egzersizini önce her notayı ayrı penalayarak yaptın diyelim. Şimdi legato zamanı. İlk notayı penalayıp, kalan nota ya da notaları hammer on/pull of tekniği ile çal. 1-2, 1-3, 1-4, 2-4, 4-2, 2-1, gibi ayrı ayrı ya da peşpeşe kombinasyonlar yap.
3-) Bu arada fretboard üzerindeki her nota neredeymiş onları öğren.
3.1-) Tab ve müzik notasyonunu okumayı öğren. Tabler daha kolaydır ama müzikal notasyonu öğrenmen sana ayrı bir pencere açar.
4-) Bir yandan akorlara ve akor geçişlerine çalış, bir yandan gamları (scales) öğren.
5-) Sadece tek yönlü penalama yapabiliyorsan alternative picking dene. Bir aşağı bir yukarı penalama ile çal. Öncesinde metronom yardımıyla downpicking hızını arttırmaya çalış.
6-) Alternative picking bitti mi ? Dur daha bitmedi. Bunda da hızlanman lazım. Tremolo picking dene, EVH stili ;)
7-) Alternative pickingin amca oğlu economy picking var. Tel geçişleri yaparken işine yarar bunu da öğren.
:cool: Bendler ve vibratolar. Dinleyerek, sakin sakin yavaş yavaş...
9-) En zor oturan tekniklerden biri : muting ! Burada bahsettiğim palm muting değil, orası ayrı. Ona ayrı çalış bir ara :) Bu temiz çalmak için kullanılan bir teknik. Sol el ve sağ el ile muting yapmayı öğrenmeden yüksek distortion ile birşey çalmayı unut. Çalarsan büyük ihtimalle karşındakinin baş ağrısı ya da kulak kanaması şikayetleri oluşur anında.
10-) Sweep picking. Sweep, child'o mine ;)
11-) Tapping. Tap yaparken de muting yapmayı unutma. Cız cız cız diye elinin değdiği her teli dinletme bize :)
12-) Pinch harmonics. Arada bir gitara çığlık attır, ciğeri açılsın.
13-) El senkronizasyonu... En önemli konu belki de. vs vs.
 
Geri
Üst