Amfinin lambasını değiştirdim ve tonu bozuldu

Selam amfimde 2 lamba var, biri 12bh7a diğeri 12ax7. 12ax7 preamp lambası ve sovtek markaymış sökünce gördüm. Yerine Electro Harmonix 12ax7 taktım.
Eski lambalar üstündeyken son günlerde distortion tonunda büyük bir bozulma vardı, ton parlaklığını bayağı kaybetmişti. Boğuk, net olmayan bir distortion alıyordum aletten bundan dolayı lambasının bitmiş olabileceğini düşündüm. Sökmek biraz zorladı, tutmak için çok az pay vardı ama söküp taktım sorunsuz şekilde.
Evde çok düşük seslerde çaldığımdan dolayı power lambası eskimemiştir, sadece preamp lambası eskimiştir diye düşündüm.
Kelleyi yerine tekrar yerleştirip vidalarını taktım, kabloları taktım amfiyi açtım. Cleande bir fark yok gibiydi ama distortion eskisinden farklı olmakla birlikte gene bir bozukluk vardı. Bu sefer sanki cızırtı gibi bir ses geliyordu çalmaya başlayınca. Bunun sebebi sanırım bias ayarı bozukluğu ya da lambalar arası voltaj farkı gibi birşey. Youtube'da izlediğim videoda adam lambaları değiştirdikten sonra voltajlarını ölçüp birbirine dengeliyordu. Benim sıkıntım da sizce bu mu ? Aklına başka birşey gelen var mı yoksa bir elektronikçi bulup voltajlarını ayarlatacağım, Luthiere 100 lira bayılasım hiç yok.
 
Geri
Üst