Amatör Kayıt İçin Mikrofon Önerisi

Öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim abilerim ablalarım kardeşlerim. Yardımınıza ihtiyacım var. Kuzenim akustik gitar çalıp şarkı söylüyor. Benden kayıt almak için mikrofon önermemi istedi fakat mikrofon ile kayıt konusunda pek bir bilgim yok. Size danışmak istedim.

12 yaşında ve muhtemelen kayıt işini, daw programlarını ve kayıt işini bilmiyor. Zaten en fazla youtube a yada instagrama a atar diye düşünüyorum. Ses kartı da yok.

Bütçesi max300 lira kadar. Bursuyla alacakmış. Biliyorum güzel bir kayıt alması için ses kartı alması da lazım fakat bursuyla alacakmış ve kayıt işine yeni başlıyor.

Uygun fiyatlı, onu belli bir süre (en azından öğrenene kadar) idare edecek phantom power a ve ses kartına ihtiyaç duymadan çalıştırıp kayıt alacabileceği mikrofon önerebilirseniz çok sevinirim.
 
Normalde böyle bir iş için asgarisi konuşulurken bile birçok kayıt ve akustik düzenleme ekipmanının anılması gerekiyor. Bu da ciddi paralar. Ancak duruma göre konuşacak olursak, şu an birçok sitede bulunabilen, Youtuber mikrofonu olarak geçen, usb bağlantılı BM800 sadece sesi kayıt altına alacak kadar iş görecektir. Yine de kayıt almak için asgari düzeyde kayıt programı bilgisi gerekiyor. Herhalde şöyle bir set tüm ihtiyacını karşılayacaktır.

 

Geri
Üst