Prosesör amfi bağlantısı?

Selamlar herkese, aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Genelde gitar çaldığım zaman ya "Blackstar ID Core:10 V2" amfimden, ya da gitarımı ses kartına bağlayıp guitar rig, bias fx gibi programlar üzerinden çalıyorum. Kayıtlarımı da yine ses kartım üzerinden alıyorum. Bunca süredir prosesör ( multiefekt pedalı da denebilir) alma fırsatım olmamıştı bilgisayardan istediğim simulasyonları yapabildiğim için. Ama geçen gün uygun fiyatlı "Zoom g1x four" multiefekt pedalını satın aldım.
Şimdi ben bunu direkt kulaklığımı bağlayıp veya kayıt almak istediğim zaman prosesörden ses kartıma girerek kullanabiliyorum. Kulaklık yerine amfiye girmek istiyorum. Fakat input girişinden girince ne kadar amfiyi clean kanala alıp prosesördeki amfi simülatörlerini kapatsam bile kulaklıkla aldığım tonu alamıyorum. Amfi kendi karakterini katıyor. Malum return-send girişleri de yok sahip olduğum amfide. Lafı uzattım biraz geleyim soruma;

1) Amfi üzerindeki 3.5mm CD/AUX in girişinden dönüştürücü ile girsem bir zararı veya sıkıntısı olur mu ?

2) Evimde çok eski iki adet 30W kabinim var. Uzun süredir kullanılmıyordu ve geçen gün mini bir amfi devresi yaparak aux girişi ile telefon vs bağlayarak güzelce şarkı dinlemeye başladım. Bugün dönüştürücü kullanarak aux input'una prosesörü bağladım ama telefondan açtığım müzik gibi kaliteli bir ses yerine teneke gibi bir ses aldım. Amfi kartının üzerinde L-R line in girişleri de var fakat prosesörde tek kanal output çıkışı var. Sizce bir şekilde bu kabinlerle de kullanabilir miyim? Her türlü önerinize açığım.

Bu konularda bilgili olan arkadaşların yorumlarını ve önerilerini bekliyorum 🤘
 
Geri
Üst