Bas gitar çaldıktan sonraki sabah parmak kitlenmesi

Bas gitar çaldıktan sonraki sabah (3-4 gündür böyle) parmaklarım kitlenmeye başladı. Bunu daha önce de yaşayan veya neden böyle olduğu hakkında bir fikri olan var mı? Uyandıktan 1 saat sonra falan anca açılıyor parmaklar. Bir bilgisi olan yazarsa sevinirim.
 
Bass gitardan bağımsız bir hastalık belirtisi veya bu hastalığın başlangıcı olabilir, karpal tünel sendromu sebepli olabilir veya olmayabilir. Romatolojik bir sorunda olabilir veya olmayabilir bu tür soruların cevabını burada değil hastanede arayın bir ortopedi uzmanı ve onun kararına göre gerekiyorsa bir romatoloji uzmanına danışmanız gerekebilir. Forumda cevap aramayın.
 
Zorlama ve çalma. Doktora göster. Sadece gerilme var ağrı var desen çalışarak açılır, gevşer, kaslardandır vs derim de öyle kilitlenme, 1 saatte açılma filan dersen, forum tavsiyesi ile hallolacak şeyler değil.
 
Kitlenme tam olarak nasıl bir şeydir bilemiyorum ama uyandıktan sonra parmaklarım hep hafiften ağrırdı. Doktora da gittim, bir şey çıkmadı. Yakın zamanda sol el küçük parmağımda geçmeyen başka bir ağrı daha oldu ama işin ilginci gitar çalmak ağrıya iyi geldi. Yani bas gitar kadar parmaklar zorlanmıyor elbette ama parmakların limitler dahilinde çalışması normalde iyi gelen bir şey olmalı. Bunun tersine bir durum varsa iş ciddi olabilir. İhmal etmeyin.
 
Geri
Üst