SES KARTI, MİKROFON VE BEGINNER'in çilesi

Değerli arkadaşlar..
Elektro Akustik gitarımla, kendimce çaldığımı düşündüğüm parçaları kayıttan dinlemek için, basit ve ucuz yollu bir takım F/P malzemeleri edindim.
UMC22 , C-1, KİRLİNG XLR , basit bir stand ve shock mount ve Free Cakewalk bandlab. Önce uzun uzun ses kartını pc ye tanıtmakla cebelleştim.
Driver cd yok , satıcı da tak çalıştır dedi...Ama çalıştıramadım..Behringer in sitesinden driver indirdim (sanırım) aoıs diye bir şey indi..Ben de eski kafalı biri olarak, pc ye bir cihaz bağladığımda onu kıyıda köşede bir yerde veya C nin, D nin içinde simgesiyle görmek isterim ama mümkün olmadı..Konuyla ilgili kısıtlı bir kaç videoyu dikkatle izlememe rağmen , adamların hızla ve basitçe yaptığı kurulumlarda yaptıkları işleri ben pc imde göremedim bir türlü..Her neyse şu an mikrofonu ve sas kartıını cakewalk ın ve audacity içinde görmeye başladım Codec ismiyle..Hatta kayıt denemeleri bile yaptım..Amma velakin..
Gitarı Inst.soketine jakla, mikrofonu kirlin xlr la bağlamama, mic.ve umc22 in tüm power vs.ışıkları yanmasına rağmen , proje üzerinde desenleri (veya izler mi diyorsunuz o ses diyagramlarına ) oluşturduğumu görmeme rağmen , pc ye takılı sony kulaklığımla , gerek kayıt esnasında , gerekse kayıt sonrası çaldığımda herhangi bir allahın tek desibel sesini duymuyorum.Cızırtıya , full dip gürütltüsü vs..ye razıyım.O derece..
Sormak istediğim PC imde, Cakewalkda , ses kartında etkinleştirmediğim, eksik yaptığım, fazla yaptığım ne olabilir..Böyle el yordamıyla , deneme yanılmayla başaramadım, sıkıldım..Cihazların düzgün çalıştığını düşünüyorum..LÜtfen bu konuda basit yardım ..
Bir de eğer elinde CAKEWALK Bandlab ın, uzun, detaylı ama embesile anlatır gibi basit bir kullanım kılavuzu, videosu var ise link vs..bildirirseniz sevinirim.( Bazı videolarda , herşeyin ne işe yaradığını söylemiş geçmiş ama , kaydı buradan yaparsın, şuradan ses alırsın, şunları şunları yaparsan/yapmazsan ses alırsın/alamazsın diye anlatana rastlamadım maalesef ..)
Saygılar
 
Cakewalk diye bir DAW olduğunu ilk kez duydum, program hakkında bir fikrim yok ama genel bir fikir olarak...

1. Kayıt esnasında çaldığınız şeyleri anlık olarak duyabiliyor musunuz?
Cevabınız evet ise muhtemelen "monitoring" denilen ayar açık demektir. Monitoring denen şey çaldığınız şeyleri anlık olarak duymak isteyip istemediğinize göre açık veya kapalı şeklinde iki seçeneği bulunan bir ayar. Bu butonu artık arayüzde arayıp bulmalısınız, açıksa muhtemelen kırmızı sarı yeşil falan renkli bir şeydir, ışık yanıyordur.

İşte bu açık olduğunda doğal olarak sürekli sizin enstrümanınızı dinliyor, eğer bir şeyler çalarsanız o sesleri hoparlörlerinizden size geri veriyor. Yani kaydınızı dinlemek için monitoring seçeneğini kapatmalısınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sanırım DAW üzerindeki monitoringde bahsediyorsunuz ( bir de ses kartında monitor tuşu var galiba) ..Bu arada ne kayıt esnasında , ne kayıt sonrası ses almıyorum..Desen çiziyor ( gerek mic.denemesi gerekse gitar denemesi) ses yok..Ama dawdaki monitöring tuşunu önce bulup sonra deneyeceğim..Umarım söylediğiniz kadar basitçe halledebilirim..Bu arada bu işte yeniyim başka ücretli ya da free daw kullanmışlığım yok..İnternette Free DAW ararken bunu överek önerdiler..Gördüğüm kadarıyla bana fazla bile :)
Sanırım programı Gibson dan alıp bedavaya sürmüşler piyasaya diye duydum..Bildiğiniz kolay ama efektif kullanımı olan DAW öneriniz varsa alırım.
.Teşekkürler rangerwill..
 
UMC22 ve C1 mikrofon bende de var. Arkada bulunan +48V power tuşu açıktır muhtemelen. Asio driverlarını kurduğunuzdan emin olun. Önce Asio driverı indirip ardından behringer umc22 asio driverını kurun. Belki çözüme kavuşabilirsiniz. Ayrıca ben free DAW ise reaper olabilir. Ücret istiyor ama ücretsiz bir şekilde de kullanabiliyorsunuz. Gayet işlevli. Bi göz atmanızı öneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ses Kartı kulaklık girişi kalın jak için,pc ve kulaklık girişi ince çivi..(Bunun için dönüştürücü var mı?)
Bir de kaydı pc ye yaptıktan sonra oradan dinlemeyecekmişim b2n bu kaydı ?
 
Evet var, bir ucu 1/4" (6.3 mm) TRS erkek, diğer ucu 3.5mm dişi dönüştürücüye ihtiyacınız var.

DAW'dan çıktı aldıktan sonra (export) nerede isterseniz orada dinlersiniz, ancak kayıt esnasında kayıt cihazı neyse dinlemeyi de oradan yapacaksınız.
 
Sevgili Dog the Bounty ..Söylediğin gibi dosyayı pc ye aldım..Ama Nafile..Aşağıdaki video daki gibi mesaj aldım..Pc nin bir yeri ile oynamam gerekiyor muhtemelen ama sanırım bunun için bir uzmana gitmem ve bir kamyon para ödemem gerekiyor galiba..Bence ses kartı da mic.de çalışıyor ama malesef basit bir nedenden başaramadım
 
Yardımcı olan herkese ve Dog the bounty hunter a teşkkürler..Daw üzerinde kaydı görüyor ama duyamıyordum.Öncelikle ses kartına uygun bir ref kulaklık veya 3.5 MM 6.5 MM çeviren dönüştürücü alınacak..
Kaydı pc ye Groove dosyası ile aktardı..Meğer groove artık çalışmıyormuş ne biliim..Groove dosyasını alıp one drive koydum mic.ve gitar seslerini gayet güzel aldım..Dolayısıyla C1 ve Umc22 nin basit testini yapmış oldum çok şükür..
Şimdi sıra DAW (Cakewalk by bandlab) kullanmayı öğrenmekte..Görüntüsü bana Uzay Mekiği kumanda tablosu hissi verdi ama olsun yapacak bir şey yok..Bir beginner olarak el yordamıyla yapıcaz bi şeyler ..Tekrar teşekkürler 🙏
 
Geri
Üst