Fender Amerikan Performer vs Professional

Selam, her iki gitarı deneme fırsatım oldu. Şu anda Zuhal'de kampanya ile birbirine yakın fiyatlar (14-15 bin) . Performer'ın sesi bana daha vintage ve daha straty geldi ve açıkcası daha çok hoşuma gitti. Yosemite single coil'lerin ton karakteri bu şekildeymiş. Professional ise biraz daha düz soundda sahip geldi. Ses daha dengeli geliyor ama sanki stratın o vintage ile bütünleşmiş karakterini vermedi bana. Deneyen olduysa sizin fikirlerinizi alabilirim.
 
Klasik Fender tonu istiyorsanız SSS Fender Ultra'yı da denemenizi öneriyorum; HSS lerdeki hot noissless'lar modern tonda.
Custom Shop bir gitar için gidip, gitarları denedikten sonra SSS Fender Ultra Strat alıp dönmüştüm :)
Vintage 4th edition ultra noissless ler inanılmaz; S1 switch seçenekleri ile neck manyetiği ekleyerek CS 62Telecastar'ımdaki tonları yakalıyorum.
 
Bence pro strat çok başarılı bir gitar ancak tabii sizin vereceğiniz karar. Ben pro satıp elite almıştım ama şu anki indirimde içim gitmedi değil hani.

Bir de şu var ki sahibinden'de satılık pro statların ikisi dişinda tamamı şu an sıfır fiyatından yüksek 😄
 
Yosemite manyetikli tele aldım yazın. Pro da denemiştim ve performer ı daha çok beğenip almıştım. Sap manyetikte ve hafif drive ile çok tatlı tatlı tınlıyor. Tabi zevk meselesi.
 
Geri
Üst