Blues için ev amfisi

Merhaba. Bir süredir Blues ve rock türleri için uygun evde kullanılacak bir amfi arıyorum. Denemeden almayacağım ama denemeden önce fikir almak istedim. Fender Champion 20, Roland Micro Cube ve Fender Mustang 1 V2 gözüme çarptı. Ton olabildiğince doğal ve sıcak olsun istiyorum. Bu amfilerin kanımca artıları ve eksileri şunlar:

Fender Champion 20 : Bass ve Treble olarak iki EQ knobu var. Efektlere metronom girmek için Tap butonu var. Ama biraz büyük gibi. 8'' Speakera sahip. Daha çok kısık seste çalan biri olarak bunun beni olumlu etkileyeceğini düşünmüyorum.

Roland Micro Cube: Sadece 1 EQ knobu var. Efektler için Tap butonu yok. Ama neredeyse herkes iyi şeyler yazmış ve peynir ekmek gibi satılan bir amfi. Pilli olması ve speakerlarının ufak olması olması avantaj.

Fender Mustang 1 V2: Bass ve Treble knobları var. Tap butonu var. 8'' speaker büyük kaçabilir. Overdrive için dijital denmiş ama çok sevenleri de var.

Hangisi daha iyidir? Ya da bu fiyat aralığında önerebileceğiniz başka amfi var mı? Dediğim gibi denemeden almayacağım fikrinizi almak için başlık açtım.
 
8 inç speaker büyük kaçmaz kesinlikle, zaten transistörlü veya dijital amfilerden bahsediyorsunuz. Sesini kısınca lambalı amfilerdeki gibi ton kaybı yaşatmaz. Hiçbirini kullanmadığım için bu konuda yorum yapmak istemiyorum.
 
8-10-12 speaker arasında dağlar kadar fark olabilir amfisine göre. 8 büyük kaçmaz gibi bir yorum olamaz.... 8 küçük gelmez denilebilir ancak. O da sesin hacmi vs etkiler. Sesin yüksekliği ile inch alakasız konular.
 
Bu arada üstte bahsettiğin şey yani Tap butonu, Delay ve/veya bazı zaman bazlı efektler için saniye girmek için kullanılan bir şey. Tap var ya da yok diye amfi seçilmez.
 
Geri
Üst