Mühendislik ve Müzik : Aynı anda yapılabilir mi?

Merhabalar herkese,

Yıllardır müzikle uğraşıyorum, didiniyorum. Gamgama adında bir grubum da var, ve işleri gitgide ciddiye götürüyoruz. Lise çağlarında başlayan yolculuğumuz gitgide ciddiye gidiyor.

Sormak, danışmak istediğim şey şu: elektrik mühendisliği okuyorum, ve ben bu işi de yapacağım kararlıyım. Ama aynı zamanda müzik de benim için bir profesyonel ilgi odağı, tam anlamıyla bir hobi değil. Bunun örnekleri var mıdır? Bu çok mu zor bir şey? Albümü olan, profesyonel, ciddi bir grubum olup da mühendislik kariyerime de devam etmem çok mu hayali bir şey ?

Eminim bu sorular pek çok müzisyen üniversite öğrencisinin aklında vardır. Tecrübelerimizi paylaşırsak herkesin yararlanacağına inanıyorum.

Saygılar forum ahalisi :)
 
yapılabilir ama...

Dostum ben endüstri mühendisiyim. Gece gündüz yeni projeleri devreye almak için yatıp kalkıyorum.. Ama bir yandan da gecte olsa gitara baslamanın keyfini yasıyorum.. Gece eve kacta gelirsem geleyim en az 2 saat gitarımı elime alıp çalısıyorum.. Şu aleti gercekten güzel calamadan iyi bir işim ve hayatım olmasına ragmen mutlu olamayacagım..

Buraya kadar güzel.. Ama...

Söyle bir durum var Müziyenlikte Mühendislikte kendi alanında profesyonellik gerektiren konular, Her zaman yenilikleri takip etmeyi o dogrultuda kendini geliştirmeyi gerektirir. Müzikle meslek olarak ugrasmak benim gibi gitar çalabilmeyi tutkuyla öğrenmek için özveride bulunmaktan çok farklıdır.

Her iki meslekte bazen yaşam enerjinin, sevinçlerinin, sevdiklerine ayaracağın zamanın bencilce %100 ünü ister ve herikiside istediğin karşılığı verdiğin emekle dogru orantılı olarak vermeyebilir. İşte o noktada gerçekten hangisini tutkuyla sevdiğine kadar vermelisin..

Müzik işide Mühendislikte özveri ve ciddi emek isteyen konulardır.. İkiside aynı emeği ve saygıyı senden bekler.. Bu yüzden işin zor..

Sevgi ve saygıyla..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
sağol arkadaşım,

belki kendimi hep kandırdığım konulardaki gerçekleri biraz olsun gösterdin bana :)
Hep gazım, "abi nolcak ya işten gelirim sora prova falan.. uykudan kısarız nolcak yahu." gibi şeyler geçer aklımdan.. Belki hayatımda enerjik kalacağım yaşlarımda bunu bi nebze gerçekleştirebilirim. Ama haklısını iki dal da ciddi anlamda özveri isteyecektir, ve bir taraf mutlaka ilgisiz kalacaktır.

Belki mühendisliği iticem kafamda bir kenara, salla başını al maaşını bi adam olucam ama bi yandan çok mutlu bir rocker ! :D
Belki yenilikçi ve çok başarılı bir mühendis olucam, ama gitarımı sadece koltuğumda çalacağım.
Umarım hayat hepimize mutlu olacağımız şeklini verir..
Cevabın için sağol, saygılar...
 
dostum bizim grubumuz 2003 te sağlık meslek lisesinde kuruldu
mezun olduk . hepimiz üniversiteleri okuduk. 2. üniversitelere başladık ve kpss ile kamu hastanelerine atandık. ben devlet hastanesinde anjiodayım :)

gitarist başka hastanede anestezide.aynı anda başka üniler ve sırr müzikte kayıt yapıyoruz.bide 2009 şubatta ilk albümümüz raflarda olcak:)

demekki müzik ile neler yapılıyo.yaşama tutunduğumuz tek nokta müzik;)
 
İkisi de birlikte yürüyebilir elbette ama profesyonellik için birini seçmek şart bence.. Aynı dertten muzdaribim ve büyük bir mutlulukla müzik için mühendisliği elimin tersiyle itiyorum =)
 
abi bu konu benim de aklımı kurcalar durur.ama müziğin içinde de elektrik var.iki uç noktayı birlestirebilir insan isterse. örneğin elektrik elektronik okur müzik elektroniği sektöründe çalışır pedallar tasarlar tamir eder yine hayatında müzik olur. benim böyle planlarım var yani olmaz değil xD
 
enisozdag demiş ki:
abi bu konu benim de aklımı kurcalar durur.ama müziğin içinde de elektrik var.iki uç noktayı birlestirebilir insan isterse. örneğin elektrik elektronik okur müzik elektroniği sektöründe çalışır pedallar tasarlar tamir eder yine hayatında müzik olur. benim böyle planlarım var yani olmaz değil xD

Tabi doğrusun bir yönden, fakat ben bundan sadece hayatta müzik olması anlamında bahsetmiyorum, müzisyenlik çok çok ayrı bir şey.
Ama dediğin doğru, bir şekilde her iki dalında kişi tarafından en sevilen kısımları birleştirilebilir. Örneğin senin de dediğin gibi bir pedal yapımı ve sahnelerde kendi pedalını kullanma olabilir. (ki bunun için mühendis olmaya da gerek yok :) ). vs.
 
Mühendislik bir özel sektör meseleği neredeyse buda özel şirketlerin kendi çıkarları için çalışanlarını sömürmesi anlamına geliyor memlekette once işsiz mühendis varken adamlarda işten çıkarma korkusuda bulunmuyor. Hayatında elbet bir dönem hangi sebeple olursa olsun bocalıcaksın ve inan bana o dönemde seni kapı dışına atacak ilk faktör çalışstığın şirket olucak. O yüzden mühendisliğin müziğinin önüne geçmesine izin verme. Hep müziğin ön planda olsun. Bir müddet sonra mutsuz olduğunda cebine girecek paralar zaten senin için anlam ifade etmicek. Müzik forever;) Aynı anda yürütmesi kolay bir iş sonuçta haftada bir konser versen her akşamda 1 saat gitar çalışsan rahat rahat yürür işler.
 
Geri
Üst