Ses kartı vs prosesör

Merhabalar,

amfimi satmış bulunmaktayım.

amacın alıştırma yapmak, arkadan backtrack açıp çalmak, şaekı açıp eşlik etmek olduğunu düşünürsek (kayıt vs şuan için amaçlarım arasında yok)
Prosesör mü tavsiye edersiniz yoksa ses kartı mı?
Şuan için kaliteli bir ref monitöre ayıracak gayme olmadığı için orta sınıf bir kulaklık alıp onunla devam edicem her iki seçenekte de. Aradığım, istediğim tonlar sert, drive'ı comp'u bol tonlar .

(elimdeki laptop amd işlemcili, 4Gb ram e sahip).

fikir ve öneriler için şimdiden teşekkürler.
 
Mobilite ve pratiklik de önemli diyorsanız oyumu prosesörden yana kullanıyorum. Iyi bir kulaklıkla gayet keyifli olabilir. Ama sürekli kulaklıkla gitar çalmak baş ağrısı ve başka sorunlara neden olabilir, dikkat etmek lazım.
 
plug in konusunda fiyat bütçe diye bir engel yok. ücretsiz plug inleri kullanıyorum ben %99, amatör prödüsssiyorlar için gayet memnunum bana yetiyor.

kulaklığa dikkat edin yalnız, kulağınızı elinize alırsınız. monitöre gerek yok, kulaklıkla çalarım, mikislerim dedim. kulakları elime aldım. tehlikeli. metal vs yapacaksanız bilakis kulaklığa abanmayın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ses kartında karar kıldım. Şimdilik hangi ses kartını alsam diyerekten araştırıyorum ur22 aklımı çeliyor.
Kulaklık konusuna gelince eldeki imkan ref mon almaya yetmiyoe
 
En son şu başlıkta epey konuşuldu .... herkes tekerleği baştan icat etmeye çalışıyor...


özellikle şu post'un üstüne açıklama tanımam:

Gitarını evinde keyif için tatlı tatlı çalacak birisi için ses kartı yoluna gitmenin bence hicbir mantıklı tarafı yok. Bu ses kartcilar kim hocam biliyor musun? "O distortion da olsun, bu fuzz da olsun, bir suru bedava veya hacklenmiş amfi modellerim olsun, bir amfi yerine bir süru tonlarım olsun ohh ne guzel" kafasındaki gençler. Halbuki gerçekler şöyle:

1. Ucuz ses kartlari pc tarafindan cesitli tanınma sorunları çıkarıyor. Ayrıca ses kaliteleri oldukça düşük oluyor.

2. Ucuz ses karti+hoparlör ikilisi büyük ihtimalle vasat veya vasatin altı ton üretecektir.

3. O plug-inlerin çok buyuk kismi ya kotu tona sahip ya da düzgün ton elde edebilmek için tecrübeli bir kulağın kapsamlı ayarlar yapabiliyor olması lazım. Ha eğer neural DSP ye bir ton para ödeyebilecekseniz veya Bias FX gibi yazılımları satin alabilecekseniz eyvallah ama derdimiz zaten düşük bütçe! Ses kartı kullanan büyük kısım geçliğin tonları sinek vızıltısı veya testere sesinden hallice.

4. Ses karti sizi surekli evin bir yerine bağlar gitar calmak icin. PC ac, daw calistir, vst yukle. Halbuki amfi ac ve kullan şeklinde dertsiz tasasız ve taşınabilir olanlari ile evin her yeri sizin.

5. Dusuk butcede ses kartının amatör kayıtlar almada kolaylığı var. Kayıt işi yoksa ses kartı fantaziye giriyor yukarıda saydığım sebeplerden 😊

Ben amfi, prosesor ve ses kartını rutin olarak kullanan biriyim ve gecmiste birkac farkli ucuz ses karti - hoparlör de kullandim. O "hersey bedava ohh mis" genclerinden biri de bendim 😊. Benim gencligimde id core filan yoktu. En kaliteli amfim Marshall MG30dfx idi ve onun da distortionu yırtılan kagit sesi bildiginiz. Fiyat / performans olarak çok başarılı bulduğum id core 10'un en kotu ton ayari bile, alacaginiz ucuz ses kartının ton vasatligindan ve bedava/korsan plug-in karmasasindan kat kat daha iyidir.

Alın bir güzel amfi keyfinize bakın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
En son şu başlıkta epey konuşuldu .... herkes tekerleği baştan icat etmeye çalışıyor...


özellikle şu post'un üstüne açıklama tanımam:
Şimdi bir id core 10 , plugin den daha mı iyi ses veriyor ? Peki.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
En son şu başlıkta epey konuşuldu .... herkes tekerleği baştan icat etmeye çalışıyor...


özellikle şu post'un üstüne açıklama tanımam:
Kaç farklı plug in ses kartı var elinin altında acaba :)
 
Okuduklarını anlayıp önemli noktaları süzüp doğru kararı verebileceğine inanıyorum ... kelime cımbızlayıp demagoji yapacak değilim. Faydalı bilgiler olan bir başlığı işaret ettim.
Benim elimdekilere değil de senin işini görecek cihazlara odaklanalım derim - Bias'tan Neural'a ne istersen var, sıkıntı yok.
 
Geri
Üst