yurtdışından elektro gitar satın almak.

thomann dan elektro gitar almak istiyorum kargo ile birlikte 256 euro tutuyor (yaklaşık 2300 tl) bunun üzerine ekstra %20 gümrük vergisi öder miyim? veya gitar olduğu için elektronik olarak işlem görüp vb. benzeri daha ayrı bir vergi öder miyim? şimdiden teşekkürler.
 
%18 gümrük vergisi kesin. (EU ülkesinden geldiği için %20 değil) Bunun üstüne ek vergi çıkarsa elektronik olarak değerlendirileceğinden değil de “müzik aleti” olduğu için çıkar. Ama bu oldukça düşük bir ihtimal. Forumda başına gelen oldu mu bilmiyorum, ben görmedim henüz.
 
Merhaba yeni baslik acmak istemedim. Yurtdisindan urun getirmekle ilgili.. Şöyleki;
Kardesim ingilterede yasiyor ve gecen sene satin almis oldugu webcami kullanmadigindan bana gondermek istedi.
Kargo postayla gonderdiginde yine gumruk vergisi cıkıyor mu? Yada eski faturasida kargoya eklesek (yeni satin alinmadigina dair belge olarak) her turlu vergiye tabi oluyor mu?
 
Merak ettiğim, bilen duyan varsa yardımcı bilgilenmek istediğim bir konu var.

Sağda solda sözü ediliyor Batum’a gidip iphone alanlar falan diye.

Şimdi biz Batuma gitsek istediğimiz elektro gitarı alabilir miyiz yani. Yani vergiler falan düşülmüş haliyle üst seviye bi fender gibson prs ibanez falan alabilir miyiz yani.

Bilgisi olan varsa cidden yardımcı olmuş olur.

Not: Fakirlik böyle birşey:)
 
Batum'da insanlar (TC vatandaşları) şu an mağaza kapılarında tekme tokat kavga ediyor, iphone kalmamış mağazalarda :) ... telefon almaya giden tanıdık var ama müzik mağazası var mı bilmiyorum.
:)) ben de bu tarz şeyler duyup kahkaha atarken bir anda kafamın üstünde fakir ampulü yandı. Neden vergilerle birlikte 100-120bin olan bir gitarı aşağı yukarı yarı fiyatına almayayım ki diye. Telefon alan arkadaşa sorsan amme hizmeti yapmış olabilirsin:)
 

1 Lari = 7 TL

bak beğendiğin varsa atla git al gel... telefon gibi kapıda yurdum insanı barzolarla da kafa göz kavga etmezsin gitar için
Eğer fiyatlar bu sitedeki gibiyse türkiyede 50binlik bir gitar batumda 39-40bin lira yani 50binde 10bin civarı düşüyor. Umut ettiğim kadar değil ya:(
 
Geri
Üst