YouTube üzerinden gitar dersi ve müzik teorisi öğrenmek için kanal önerileriniz

Selamlar.
Baska bir baslikta paylasmistim goruslerimi, link bırakıyorum.
 
Ufak bir katkıda ben yapmak isterim. Öncelikle işin ustası değilim kesinlikle bende senin gibi yolun başında birisiyim.
Kişilerin ekonomik şartları maalesef ki günümüz Türkiye'sinde aynı olamıyor.
Ancak youtube üzerinden emin olun bir yere kadar ilerleyebiliyor insan, çünkü youtube üzerinde paylaşılanlar oldukça basit ve temel bilgiler.
Bu arada gitar çalmak ile müzik öğrenmek bambaşka bir olay.
Müzik teorisini hiç bir şekilde size internet ve youtube vermez. Müzik teorisi dediğiniz şey o kadar geniş bir dünya ki.
Tavsiyem ekonomik durumunuza uygun bir hoca aramalısınız. En azından sadece gitar çalımı ve teknikleri hakkında güzel bir eğitim ile sevdiğiniz enstrümanı daha keyifli çalar hale gelebilirsiniz.
 
Steve Stine
Dave Nassie
Robert Baker
David Walliman

bunlar değişik kanallarda çokça video paylaşan adamlar... zamanında çok faydalı olmuştu ... egzersiz değil bunlar, sana "müzik" de öğretmez ama zıplama tahtası olması ve fikir vermesi açısından güzel adamlar
 
Youtube videolarındaki sıkıntı belirli bir sistematiğe göre gitmemesi. hepimiz tıklıyoruz how to getting fast bla bla :) bu yüzden udemy üzerinde çok ucuza belirli bir metoda göre giden 30-40 TL'ye kaynaklar var. Deniz Sayman, Selim Işık vb kendi tarzına kim yakınsa, yabancı dil olsa da kendi değerlerimize kazandıralım..

Benim tavsiyem ise hem gitar hem müziği öğrenmek için Troy Stetina, Fretboard Mastery kitabı olacak. PDF olarak bedava bulabileceğin kaynaklar var nette. İlgili konuları da youtube'da searchlerle desteklemek. Yani sistematik gidip, videolarla desteklemek, Troy amcamızın bazı kendi videoları da var tabi youtube'da. Aşağıda da bilgisine ve anlatımına güvendiğim gitaristler ve kanallar var

Brian Kelly
Casey Conor
Fretjam
creativeguitarstudio
Licklibrary
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ustalar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olun zahmet edip açıklamışsınız her şeyi. Bahsettiğiniz kanallara tek tek bakacağım artık hangilerini bana daha yakın bulursam onları takip ederim. Dediğiniz gibi YouTube'da bazı işler yarım yani bir yerden sonra illa bir ustayla çalışmak gerekecek. O zamana kadar da YouTube üzerinden çalışmalara devam ederim. Tekrardan teşekkürler hepinize =)
 
Geri
Üst