Gitar pedalı

Merhaba
Erkek kardeşim yaklaşık olarak 7 yıldır elektro gitar çalıyor. Yıllar ilerledikçe ve tecrübe kazandıkça da hobisi ile alakalı ekipmanları da ister istemez arttı.
Odasında yerde duran sanırım 9-10 adet pedal denen cihazdan var. Odasının zemini de neredeyse kablolarla dolu. Evde bir temizlik v.s. zamanında odasına neredeyse pasaport ile gireceğiz. Dolayısı ile hem temizlik yapacak bayan hem de annem sinir krizi geçiriyor.
Kardeşimin 1 ay sonra doğum günü bende bugün beyoğlunda gitarcıların orada bu duruma bir çare arayışı içerisindeyken bir satıcıda adı galiba dora sanırım mağazanın, bu durumu anlattığımda bana Line 6 helix denen bir cihaz gösterdi sorununuzu bu çözer dedi.
İnternetten araştırırken burası karşıma çıktı biraz forumlarda dolanınca sanırım buradan sorumu sormanın da bir sakıncası olmayacağını düşündüm, ama yazdıklarımdan da anlayacağınız gibi bu işlere oldukça uzağım.
Sorum şu bir gitaristin kullandığı pedal cihazları falan her ne ise bu alet tek başına o işlemi görebilecek tarzda bir şey mi ? gidip bu soruyu ona soramam hediye almayı düşünüyorum, fiyatı açısından da bakacak olursak işine yaramayacağı bir şeye de o parayı verip bir köşede durmasını da istemem.
Kardeşimin odasında çok sayıda müzik ile alakalı bilgisayar v.s. falan var yani anlamıyorum bu işlerden ben. Teşekkürler
 
Elindeki pedalların ne olduğu bilmiyoruz dolayısıyla önerilen o prosesör o aygıtların tamamının yerini alır mı orası tartışılır.
Pedalların resmini ismini cismini belirleyebilirseniz daha tutarlı yanıt alırsınız.
 
Pedal, prosesör, genel olarak efekt işleri büyük çoğunlukla zevk meselesi olduğu için en pahalı ekipmanı da alsanız beğenmeme ihtimali var. Bir keresinde kız arkadaşımı bana hediye pedal araştırırken yakaladım. Durumu anlattım, sakın alma dedim. 😃 Yani işin içinde olsanız, zevklerini biliyor olsanız belki alınabilir. Onun dışında tavsiye etmiyorum. Pedallarının derli toplu durması için pedalboard almanız bence daha mantıklı.
 
Bu pedal işi keyif işi de olabiliyor tabii. Prosesör ile çözmek istediği bir sorun olmayabilir ortada belki de hoşuna gidiyor o kadar pedala sahip olmak. Şahsen bana prosesör alınması hoşuma gitmezdi. Seviyorum ayrı ayrı pedal kullanmayı.

Pedal, prosesör, genel olarak efekt işleri büyük çoğunlukla zevk meselesi olduğu için en pahalı ekipmanı da alsanız beğenmeme ihtimali var. Bir keresinde kız arkadaşımı bana hediye pedal araştırırken yakaladım. Durumu anlattım, sakın alma dedim. 😃 Yani işin içinde olsanız, zevklerini biliyor olsanız belki alınabilir. Onun dışında tavsiye etmiyorum. Pedallarının derli toplu durması için pedalboard almanız bence daha mantıklı.

Pedalboard fikrini ben de destekliyorum. Eğer pedalların fotoğrafını çekip gönderebilirseniz belki daha nokta atışı tavsiyeler gelebilir. Delay pedalı yoktur vs.
 
Dore'de Helix var mıymış? Hani şu Thomann'dan alabilsek (bugünkü kur ile) 15.000 liraya alınabilecek ama burada 30.000 liraya satılan alet. Benim bildiğim Line 6 ürünleri uzun süredir burada bulunmuyor.

O değil de, klasik dore çalışanı uyanıklığı bir kez daha gözler önüne serilmiş. Halı satan adamdan farkları yok.
 
Eğer kardeşiniz bahsettiğiniz şekilde "analog" pedal seviyorsa, benim kişisel görüşüm Boss GT1000'in daha uygun olacağı yönünde. Boss 100 veya daha düşük modelleri değil ama. Boss, GT1000 prosesörüyle rakiplerine gerçekten büyük bir fark attı ve şu an piyasada analog pedal lezzeti veren ondan daha iyi bir prosesör yok. Mağazanın size önerdiği prosesörler de çok iyidir, 2. seçenek olarak onu da düşünebilirsiniz.

Edit: Bu arada size büyük ihtimal Line 6 Helix değil de daha ucuz modellerini göstermişlerdir. Çünkü bu işlere pek uzak olduğunu belirten bir müşteriye karşı hemen o aleti göstermezler diye düşünüyorum. Fiyatı hatırlıyor musunuz?
 
Son düzenleme:
Helix tipi cihazlar zevk meselesi sevmeme ihtimali de var. Oldukça da pahalı bir alet. amaç pedalların düzenli durması ise pedalboardlara bakılabilir bence de
 
Bence muzik magazasina beraber gidin ve limitiniz dahilinde ona hediyesini secme sansi verin. 7 senedir ugrasiyorsa ve yeterince pedali varsa aradigi baska bir sey de olabilir.
Asagida paylastigim linkte yer alan durumla karsi karsiya kalmak hem hediyeyi veren hemde alan insan icin kotu oluyor 😊


Bu arada evet, ne yazik ki kablolama gitaristlerin baslica belasidir. Inanin bir cok pedali olan her gitarist ayni durumdan muzdariptir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Yanıtlar için teşekkür ederim. Etrafımda bu konularda danışacağım soru sorabileceğim bir kişi yok. Kardeşim dışında. İnternette bu konuda kaynak ararken bu site çıktı ve burada ki topluluğun belkide soruma yanıt verebileceğini uygun gördüğüm için bir yazmak istedim.

Evet mağazanın adı Do Reymiş ben dora anımsıyordum. Bu cihazı bana sergisinde gösterdi yada ne bileyim siz adına ne diyorsanız artık. parfüm testerı gibi düşünün dedi. Gelecek dedi.

Bir yazar fiyat anımsıyormusun diye sormuş Tester olan ürün için sanırım 25.000 lira dedi. Yeni siparişler bu kanalda gemi falan kalmış o yüzden gelmemiş ama gelecek dedi yeni ürünleri de tahminen 33.000 liraya satışa çıkar dedi.

Kaldı ki oradan almayacağım zaten her ay düzenli olarak işim gereği yakın avrupa ülkelerine 3 5 günlük ziyaretlerim oluyor oradan alacağım.
Özetle yazılanları okuduğumda sanırım boşa vereceğim bir para olma ihtimali yüksekmiş gibi duruyor. Kullanacak kişiye sormak sanırım hayırlısı olacak. çok teşekkür ederim sizlere.
 
Fiyat bahsettiğiniz aralıktaysa, doğru tahmin edilen cihazı göstermişlerdir. Kardeşinize danışmadan o parayı vermenizi önermem. Ama Boss GT 1000'i de kardeşinize sormanızı öneririm. Türkiye fiyatı 7-8 bin aralığında ve Line6 Helix'in yabancı forumlarında bile övülen bir alet.
 
Geri
Üst