Guitar rig 6'daki phaser hangi pedalın simülasyonu

Phaser fazla ilgimi çeken bir efekt değildi ama geçen guitar rig 6'daki phaserı deneyince baya sevdim. ama sanırım standart phaser efektinden farklı bu. leslie phaser yazıyor. leslie rotary benzeri bir efekt yanlış bilmiyorsam. yani iki efektin melezi gibi bir şey programdaki. color potunu sona getirince çok güzel bir efekt oluyor. Baktığım hiçbir phaser pedalında bu soundu duyamadım. Rotary phaser olarak arattığımda da sadece maxon'un 80'lerde ürettiği ph-350 pedalını bulabildim ama o da hem çok nadir hem de çok pahalı. Sound olarak benziyor gibi ama bu da tam değil. Yani kısacası bu efekt gerçek bir pedalın simülasyonu mudur yoksa adamlar kafalarına göre efekt mi yazmışlar? Yoksa eğer buna en yakın efekti hangi pedalla elde edebilirim? Örnek kayıt atıyorum özellikle 20. saniyeden sonraki efekti alabileceğim bir pedal arıyorum.









Ad88sız.jpg
 
Efektin rengine ve adına bakılırsa MXR Phase 90 simülasyonu olma ihtimali yüksek.
Alttaki video'da 3:30 dakikadan ihtibaren izleyebilirsin. Speed knobu sonuna kadar açılınca senin istediğin sound oluşuyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
muhtemelen evet. onun üstüne bir kaç farklı mod eklemişler. yani o efekti tam olarak veren pedal yok sanırım gerçekte. ama bu da yakın aşağı yukarı. teşekkür ettim.
 
Geri
Üst