Başlangıç için hangisi HSS mi SSS mi?

Eline daha önce akustik gitar almayan birisi olarak elektro gitar almayı öğrenmeyi arkadaşlarla da aramızda küçük bir grup kurmayı düşünüyoruz. 😄
Beni grubun solist rolüne uygun gördük, bende Kurt Cobain, Kaan Tangöze gibi hem gitar çalıp hem söylemek istiyorum. Bunun için HSS mi SSS mi tercih etmeliyim. ((Etkisi olur mu bilmiyorum ama solağım))
 
Bu işin yeni başlama ile pek alakası yok. Hangi türde müzik icra etmek istiyorsanız ona göre ekipman tercih etmeniz gerekir. Sizin durumunuzda HSS bir strat almanız daha iyi olacaktır. Daha önemlisi iyi bir amfi, prosesör veya ses kartı.

Bir de sağlak gitar elinize aldığınızda çok tuhaf gelmiyorsa sağlak olarak gitar öğrenmeniz gitar bulma sıkıntısı çekmemeniz açısından çok yararlı olacaktır. Solak olup sağlak gitar çalan arkadaşlarım var, hafif bir alışma sürecinden sonra sağlak olmaktan bir farkı kalmıyor.
 
Her zaman HSS daha iyidir.
Sahne alacaksanız H-H tavsiye ederim.
Çünkü Single manyetiklerde dip gürültüsü yapıyor.
Ayrıca birçok H-H manyetikli gitarda single olarak da çalmayı sağlayan bir mekanizma var.
PRS gitarlar H-H kombinasyondadır. Ama size birçok kombinasyon sunar.
Eğer spesifik bir ton aramıyorsanız, klavyesi rahat, kullanımı basit, uzun ömürlü, problem çıkarmayacak, Jazzdan - Metalle her tarzda çalabileceğiniz gitarlardır.
Sahne için açıkcası ideal bir gitarlardır.
Aşağıdaki videolarda H-H manyetik sistemin kullanımı ve tonları anlatılmış. Size fikir verir diye düşünüyorum.

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bir sorum daha olacak, yanlış bilmiyorsam Kaan Tangöze ve Kurt Cobain gibi sanatçılar SSS kullanıyor bunun sebebi nedir?
 
Kaan kim bilmem ama Nirvana gibi grunge müzik tonları ve bu tonlara en yakınına ulaşman için ihtiyacın olacaklar sanırım şunlar
1- Distortion veya overdrive efekt veren bir ekipman
2- Chorus efekt
3- Reverb efekt
4- Yarım akort çalımı
5- Tercihe bağlı Fuzz efekt
6- Humbucker manyetik (köprü konumunda)
 
Bir sorum daha olacak, yanlış bilmiyorsam Kaan Tangöze ve Kurt Cobain gibi sanatçılar SSS kullanıyor bunun sebebi nedir?
Single ve Humbucker manyetik nedir, ne yapar... hangi tip gitarda nasıl ses/ton/tepki verir gibi konuları marka, model ve sanatçı isminden bağımsız araştırmanı tavsiye ederim.
Bilmem kim SSS çalıyor diye yola çıkılmaz ... bu seni boşa harcanan paralar ve tatminsizce alet değiştirme yoluna iter sadece.
 
Bir sorum daha olacak, yanlış bilmiyorsam Kaan Tangöze ve Kurt Cobain gibi sanatçılar SSS kullanıyor bunun sebebi nedir?
SSS kendine has bir tınısı var. Bazıları bunu çok seviyor. Funk ve Blues tarzı çalanlar çok severler.
Ama sahne almak isteyince ekipman tercihleri farklı oluyor. Barda her yerden ses geldiği için manyetikler bu sesleri de alıyor.
Bu sebeple bir çok gitarist humbucker manyetikleri tercih ediyor. Hatta bu dip gürültüsü yüzünden, pedal boardda mecburen bir noise gate pedal kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
 
HSS diyorum nedeni ise SSS den pek tatmin olmayabilirsiniz. Amatör biz gitaristn olarak size tavsiyem hss deneyin ve tarzınızı kendiniz seçin. Sert tonlara ulaşmak için humbucker manyetik yardımınıza koşacaktır.
 
Geri
Üst