Aria Pro II Elektro Gitar nasıldır?

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Gitar hakkında bir fikrin var mı? Varsa paylaşabilir misin, çok kararsız kaldım solak olduğum için stok bulmakta zorlanıyorum.
 
Gitar hakkında bir fikrin var mı? Varsa paylaşabilir misin, çok kararsız kaldım solak olduğum için stok bulmakta zorlanıyorum.
Gitar hakkında fikrim elbette var ama @solitude71 başkana söz verdim. tavsiyesini dinleyeceğim diye. O bakımdan gitar yorumu için üstadlar bir firkir versin sana. Ancak Bütçen ne kadardır bilemem Lakin aşağıda ki gitarları inceleyebilirsin. Ama burada ki daha tecrübelilerden de bir tavsiye almaya çalış bence.
 

burada alt mesajlarda konuşulmuş
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Henüz tarzıma tam karar veremediğim için ilk önce uygun fiyatlı bir HSS ile başlayıp ardından para biriktirip tarzıma göre hatırı sayılır bir HH veyahut SSS almak istiyorum.
 
Hayır alma, 1500-2500 TL'e ikinci el de çok daha güzel gitarlar alırsın. Almadan önce ''H manyetik ve S manyetik farklarını, akort stabilitesi, köprü stabilitesinde etkili olan sebepler nedir?'' gibi hayati konuları öğrenmeye çalış.
 
Son düzenleme:
MK2 versiyonları fena değil. Aria zaten geçmişi olan bir markadır ama sanırım bir süre piyasada çok etkin değillerdi. Cliff Burton'ın elinden düşürmediği bas gitarı mesela Aria'dır. Bu linkteki gitar ise ucuz gitar. Ucuz gitarda neyin ne olacağı belli olmaz.

Atıyorum bilindik bir manavdan kilosu 4 liraya karpuz aldığın zaman bilirsin ki güzel olacak, hiç öyle alayım vurayım tribine girmezsin ama kilosu 1,5 lira olan karpuzu alırken havada on takla attırırsın. Bu gitarlarda da durum aynen bu. Ucuz gitarlarda standart bir üretim ve kalite kontrol olmaz. Birisinin fretleri berbat olabilir, kimisinin gövdesi 5 parçadan yapılmışken kimisi 10 parçadan falan yapılır.
 
Son düzenleme:
İlk gitarım olacağı için ikinci el kafama hiç yatmadı kazıklanırım diye.

Bu piyasada 1400 olan bir gitardan hayır beklenir mi açıkçası pek bilemiyorum. İkinci el alman daha mantıklı. Bir müzik mağazasından rica edebilirsin ikinci el gitar alacağım, gitardan anlamıyorum size getirsek siz test edebilir misiniz diye veyahut bu forumda aynı şehirde olduğunuz birinden yardım isteyebilirsiniz. İlla biri bulunur. Almışken istediğiniz ve hevesiniz olan bir gitarı alırsanız öğrenme ve çalım aşamasında hem "keşke daha güzel bir gitarım / daha rahat bir klavyem olsaydı" tarzı düşünceleri kafanıza takmadan ilerlersiniz.
Çünkü kendimden biliyorum, bir şeyin iyisini almazsam bir şeyi başaramadığımda sürekli kendime değil elimdeki alete suç atarım. Daha önce takamine akustiğim vardı "bu ne yaa sapı kalın, klavyesi rahat değil, kendisi kocaman vb vb" diye diye bildiğimi de unutmuştum :)
 
Geri
Üst