Kargo Hüsranı

Get açınca da komisyon bedelini ürüne ekliyorlar, komisyon oranları da biraz yüksek açıkçası. Ama ben yine de hiç bilmediğim bir kimseden bir şey alırken GET olmasını isterim tabi. Bence GET komisyonları elden geçirilmeli daha düşük olmalı ve standart hale gelmeli. Diğer türlü sahibinden.com bir forum sitesinden daha farklı olmuyor. Hatta burası daha güvenli bir sürü kişi ile etkileşim halindeyiz sürekli.
Biz bir hizmet alıyoruz, karşılığında da bu hizmeti istiyoruz sadece. Ne azı ne de fazlası. O kadar gülünecek bir hal ki bu, para talep ediyorsun hizmet için ama yanında da diyorsun ki: " Kırılırsa Allah'a emanet kardeşim. Kendine iyi bak." :D Komik durum yav. Bu ürünlerin konulması da yasaklanmalı o sitelere o zaman. Forumda da baktım da insanlar gitarlarını eskiden aldığı için şu an çok tuzlu fiyatlar. Hak da veriyorum yani, çoğunluğa bakarak evrilmekte bir suç yok. Keşke şöyle giriş seviye gitar satılsa da, eskiden forumlarda yaptığımız gibi gidip çayını içsek, muhabbetimizi etsek.
 
Şuan aklıma geldi de otobüs firmalarıyla koli moli yolluyorduk o da denenebilir:) otobüsün içinde sağa sola savrulmadan gelir bi de muavine gözün gibi bak diye tembihlendi mi, kargoyu gonderen bunlarla uğraşmak ister mi o da başka konu :)
Aslında güzel yol, yöresel bir kaç şey yollamıştım otobüsle. Bozulacak şeyleri bile bir damla dökmeden getirmişlerdi ama gitarı alacağım kişi elektronik aksamı bozuk ürün yolluyorsa o zaman ne yapacağım peki ? Muhatap olarak, gitarı aldığım kişinin inisiyatifi diyorsunuz yani :D
 
Aslında güzel yol, yöresel bir kaç şey yollamıştım otobüsle. Bozulacak şeyleri bile bir damla dökmeden getirmişlerdi ama gitarı alacağım kişi elektronik aksamı bozuk ürün yolluyorsa o zaman ne yapacağım peki ? Muhatap olarak, gitarı aldığım kişinin inisiyatifi diyorsunuz yani :D
Get gibi bir sistem şansı yoksa karşılıklı güven maalesef, ama bunun size kargoyla gelen durumdan farkı yok ki:) , kargoda zarar görmeseydi eve gitarı götürdüğünüzde manyetiklerden biri çalışmasaydı aynı şey olacaktı.

Burada, satıcı yorumları vs de yardımcı oluyor, bi de mutlaka telefonda ses duymak lazım az çok anlıyorsun karşıdakini. Bunlar hep olanak meselesi, kimse 2.elde görmediği sesini duymadığı gitarı almak istemez tabiki.

Bu arada kargo olayı o kdr vahim ki benim Do-re alışverişimi kaybetmişti aras kargo. Do-re müzik bile kargonun nerede olduğunu bulamayıp, ürünü tekrar yollamak zorunda kalmıştı. Bunun 2.elde başa geldiği zaman yaşanacak kargaşayı düşünemiyorum:)
 
aslında 200-300 tl neyse verip en güvenlisi sizin yerinize alıp otobüsle filan yanında getirmesi bir uygulama olsa atıyorum adam iş için şehirdışına gidecek siz de uygulamadan adamı buluyorsunuz adam satıcıyla tren garı otobus istasyonu havaalanı veya ortak bi nokta neyse buluşup alıyor, hatta alırken size görüntülü konuşma ile gitarı falan gösteriyor sonra onay veriyordunuz bir türlü aklıma gelmedi ismi :S böyle bir hizmet vardı yanlış hatırlamıyorsam hatta gözle kontrol de ediyorlardı sonra kurye gibi geliyordu komisyonu da ona göre tabi ki. Yani sizin yerinize elden yüzyüze görüşüp alım yapıyorlar bulursam buraya ekleyeyim. 1000 tl'lik gitar için çok anlam ifade etmez fakat 2000-3000 tl sonrası için ben 200-300-350 tl verebilirim kargoya 150-200 tl verip de gelip gelmeyeceği şüpheli olan bir durum varken..
 
Son düzenleme:
Ben de yakında bir gitar göndereceğim kargoyla. Hardcasein içinde olacak ama case de gitar da sağlam ulaşacak mı çok merak ediyorum.
Casein etrafına da bir şeyler saracağım umarım bir şey olmaz.
 
Fakat bu yaptığınızdan dolayı satıcıya ceza gelmiş olabilir(hediye çeki satıcıya kesilmiş olabilir) sebebi şurada (özellikle hepsijet ile kargo taşıması olduğunda durum daha da vahimmiş) doğru-yalan ötesini bilemem tabi ki fakat adam görsellerle falan baya desteklemiş.


Alıntı:

''

15) hepsijet'in kaybettiği / kargo hareketlerini sistemden sildiği bir paket için tazmin talebinde bulunursanız aylarca dönüş yapmıyor. hatırlattığınız zaman "inceliyoruz bakacağız" diyerek birkaç ay daha bekletiyor ve takriben her iki başvurudan birinin üstünü örtüyor, hiç olmamış gibi davranıyor. ama daha güzel kısmı şu; kayıp olan paketlerinizi sizden daha iyi bildikleri halde size söylemiyorlar. hepsiburada'ya bildiriyorlar, hepsiburada sessiz sedasız "hepsijet bildirdi paket kayıp iade onaylandı" diyerek iadeyi onaylıyor (tabii başlığına "iadeyi siz onayladınız" yazarak). yani kaybolan paketlerin bilgisini hepsiburada ile paylaşıp sizden gizliyor. görsel

17) hepsijet kargoyu teslim ediyor, bir ay sonra hepsiburada "bu kargoyla ilgili bilgi bulunamadı" diyerek siparişin parasını satıcıdan kesiyor. tahmin edeceğiniz üzere "gizli" olarak yapıyor kesintiyi. "bu kargo teslim edilmiş <<bilgi bulunamadı>> ne anlama geliyor, bakınca gayet de bilgileri görünüyor, neden parasını geri aldınız" diye sorduğunuzda kargonuzla görüşün diyor kargo dediği de kendisi, hepsijet. onlara soruyorsunuz onlar da "biz bunu teslim etmişiz neyini kontrol edelim, hepsiburada ile görüşün" diyorlar. yani hepsiburada topu kendi içindeki diğer birimlere atıp kasten çözümsüz bırakıyor.

18) hepsijet personeli denetime tabi olmadığı için ve kayıp kargoların hepsiburada tarafından gizlice iade yapıldığını bildikleri için beğendikleri ürünü direkt çalıp ya sistem üzerinden size teslim edildi gösteriyor ya da kargo kaybolmuş gibi davranıyorlar. çünkü satıcının haberi bile olmadan hepsiburada onu zaten müşteriye iade ediyor. müşteri parasını aldığı için sorun çıkarmıyor; satıcının da zaten parasının çalındığından haberi olmadığı için sorun çıkarmıyor. böylece her iki durumda da (yani ister kargo teslim edildi girilmiş olsun, ister kayıp kaydı girilmiş olsun) hepsiburada parasını sizden kestiği için ürün onu çalan kişiye kalıyor. eğer çalmak istediği ürün büyük boyutlu bir şeyse depodan kolay çıkaramayacağı için üzerindeki etiketi söküp ürün sahipsizmiş ve kime ait olduğu tespit edilememiş gibi bir köşeye atıyor. aradan kısa bir süre geçtikten sonra da "sahipsiz ürün" denilerek atıyorum 1000 liralık ürünü hepsijet kendi personeline 100 liraya satıyor.

bunu nasıl tespit ettik? kaybolan ürünlerinizle ilgili çok ısrarcı olursanız ürün içeriğini bildirdiğinizde depodaki sözde "sahipsiz" ürünler arasında benzer bir ürün var mı diye bakanlar oluyor; bazen başkasına ait bazen de size ait ürünlerin fotoğrafını atıp "bu mu" diye soruyorlar. fotoğraflardan ürünü tespit edebilirseniz mecbur kalıp size getiriyorlar; ancak sizin ürünlerizi seri numarasından tespit edebildiğinizi fark ettikleri zaman bir sonraki seferde tespit edememeniz için ürünlerin seri numarasının olduğu kısmı da yırtıyorlar. bu durum çok sık yaşandığı için hepsijet personellerinin bazıları da bu hırsızlığın planlı şekilde yapıldığını doğruluyor.

19) hepsijet ile ilgili yaşadığınız hiçbir problemi hepsiburada sahiplenmiyor bizi ilgilendirmez orası ayrı bir firma diyor. hepsijet ise bizimle yaşadığınız sorunlarda hepsiburada ile görüşün sonuçta biz hepsiburada firmasıyız diyor. mesela hepsijet şubesine bir şey sormak istediğinizde bizi aramayın hepsiburada ile görüşün diyerek sizi ortada bırakmaya çalışıyor. her ne kadar hepsiburada "orası ayrı bir firma" dese de, yukarıda söylediğim gibi kendi kargo uygulamaları ile çalışanlara rüşvet teklif ediyor ve hileli şekilde diğer satıcılardan önde çıkacağını söylüyor.

20) hepsiburada zamanında kargoya verdiğiniz siparişler için "kargoya vermediniz" diyerek habersiz şekilde "ceza" faturaları kesip habersiz şekilde hesabınızdan tahsil ediyor. bunları tek tek tarayıp uğraşırsanız "pardon yanlışlık olmuş bize geri fatura edin" diyerek paranızı iade ediyor; ama bunu sürekli yapmaya devam ediyor. bazen daha 2 gün kargo süresi olan siparişlere bile bu şekilde ceza kestiği oluyor. hatta bazen "biz sizi uyarmıştık" diyebilmek için önden mail atıyor "bu kargo gecikmiş kargoya vermediniz" diye. tabii cevap yazıyorsunuz ne gecikmesi sipariş yeni gelmiş daha 2 gün gönderim süresi var diyorsunuz, çoğu zaman cevap vermiyor, cevap verdiği zaman da "tamam bir dahakine daha dikkatli olun" diye dalga geçiyor. yıllardır bunu sürdürüyorlar; nasılsa bir kısmını gözden kaçıracaksınız, binlerce siparişle tek tek uğraşamayacağınızı biliyorlar.

21) iade talepleri için belli bir süre geriye sayım yapıyor, ancak geriye sayımın bitmesini beklemeden ve fark ettirmeden listeden kaldırıp parasını kesiyor. talep açıp sorduğunuz zaman "biz uygun görürsek süre dolmadan da iade talebini onaylarız" diyor. örneğin iade talepleri ekranına bakıyorsunuz 20 tane talep var; 2 dakika sonra bakıyorsunuz 10 tane talep kalmış. bunu özellikle geceleri çok sık yapıyor. sonra da "biz talep oluşturduk siz zamanında dönüş yapmamışsınız" diyerek talebinizi kapatıyor, nasılsa sürekli ekran başında beklemediğiniz için gerçekten doğru söylediklerini zannedeceğinizi biliyor. sonra bu iade taleplerini açtığınızda bakıyorsunuz ki fark etmemeniz için "iade talebini siz onayladınız" yazıyor.

24) yoldaki siparişe iade talebi oluşturuyorlar. sonra ürün sonuçta yolda olduğu için müşteriye teslim ediliyor, ancak hepsiburada bir kez buna iade talebi açtığı için teslim olan iade paketmiş gibi davranıyor ve satıcıya "iade ürün size teslim oldu" diye mesaj atarak otomatik iade onaylıyor. oysa ki ürün müşteriye teslim oldu. yani hem ürün gidiyor, hem de paranızı alamıyorsunuz.

25) müşteriyi arayıp durumu izah ettiğinizde "ben ürünü kullanıyorum param iade edilmedi ki" diyor, yani hepsiburada satıcıya "ürünün parasını müşteriye verdik" diyor ancak müşteriye başka satıcıya başka bir şey söylüyor. yani para müşteriye iade edilmiş gibi yalan söyleyerek parayı kendi hesabına çekiyor. bazen sistem müşteriye otomatik para iadesi yaparsa müşteriyi arayıp "ürünü geri göndermeyin size hediyemiz olsun" diyor. (hatta müşteri arayıp iade talebi oluşturmuşsunuz ben öyle bir şey istemedim üründen memnunum diye ısrar ettiği halde yine de onaylıyorlar. örke olarak iki kişinin gönderdiği mesajlardan iki tanesini paylaşıyorum: görsel1görsel2) müşteriyle görüştük "ürünü geri göndermeyin hediyemiz olsun" demişsininiz neden öyle bir şey yaptınız diye sorduğunuzda "size dönüş yapacağız" deyip talebinizi haftalarca bekletip unutturmaya çalışıyor. talebi tekrar açarsanız "artık olan olmuş yapacak bir şey yok geçmişse dönük işlem yapamayız" diyorlar.

26) eğer çok ısrarcı olursanız sizi susturmak ve gazınızı almak için onlarca sorunlu siparişten bir tanesini seçip "tamam peki bunu bize fatura edin ödemesini yapalım" diyorlar. size ilettikleri rakama bakıyorsunuz, sizin sattığınız ürün 450 lira, ama onlar sizin 290 lira gibi bir rakam fatura etmenizi istiyor. benim sattığım ürün bu fiyat değildi niye öyle bir rakam ödeniyor diye soruyorsunuz, komisyonu düştük diyorlar. komisyon bu kadar değil ki diyorsunuz, sözü uzatıp bıktırmaya çalışıyorlar. eğer çok ısrarcı olursanız 8-10 yazışmadan sonra "pardon yanlış hesaplamışız tamam 410 lira fatura edin" diyorlar. böylece onlarca siparişin üstü örtülüp 200-300 lirayla gazınızı almış oluyorlar.

''
hocam cezası kime olursa olsun inan o kısmı beni bağlamıyor. Ha ben kötü bir insan olsaydım bu durumda KANIRTA KANIRTA o robotun parasını geri alırdım ama aynı zamanda da robotu kullanmaya devam da ederdim. Doğrumuyum ? evet doğruyum. Onlar dua etsinler ki benim gibi haramdan kul hakkından korkan birisine denk geldi de sadece uğraştırdım onları. O bakımdan satıcıya kesmişlerse cezayı satıcı uyanık olsun çalışmasın hepsijet ile banane.
 
Get gibi bir sistem şansı yoksa karşılıklı güven maalesef, ama bunun size kargoyla gelen durumdan farkı yok ki:) , kargoda zarar görmeseydi eve gitarı götürdüğünüzde manyetiklerden biri çalışmasaydı aynı şey olacaktı.

Burada, satıcı yorumları vs de yardımcı oluyor, bi de mutlaka telefonda ses duymak lazım az çok anlıyorsun karşıdakini. Bunlar hep olanak meselesi, kimse 2.elde görmediği sesini duymadığı gitarı almak istemez tabiki.

Bu arada kargo olayı o kdr vahim ki benim Do-re alışverişimi kaybetmişti aras kargo. Do-re müzik bile kargonun nerede olduğunu bulamayıp, ürünü tekrar yollamak zorunda kalmıştı. Bunun 2.elde başa geldiği zaman yaşanacak kargaşayı düşünemiyorum:)
Arkadaş hepsini geçtim de kaybetmek cidden ne tuhaf iş yav. Cebine koyup bir yerde unutuyor sanki :) Kargocuların maaşlarının artması ve sıkı denetimden geçmesi lazım. Bir şey deyince bu maaşla bu oluyor diyorlar çünkü. Mesela ben Getir'den yemek vesaire söylediğimde kibar ve güler yüzlü biri gelince 10 tl bahşiş veriyorum. Sanki bir meziyetmiş gibi :D Kargocular için de böyle bir kampanya başlatılsın, ürünü tertemiz getirene ekstra 5 tl tip bırakılsın, prim yapılsın ne bileyim. Hata yapınca para kesmeyi biliyorlar, işini yapana da bonus bir şeyler verilsin. İnsanların yüzü gülsün, hayat bayram olsun. Çok zor şeyler değil bunlar da işte memnuniyetsizlik yaymaya mecburmuş gibi, okkala cukkala paraları cebe atan işverenler oldukça biraz zor bunlar tabii.
 
aslında 200-300 tl neyse verip en güvenlisi sizin yerinize alıp otobüsle filan yanında getirmesi bir uygulama olsa atıyorum adam iş için şehirdışına gidecek siz de uygulamadan adamı buluyorsunuz adam satıcıyla tren garı otobus istasyonu havaalanı veya ortak bi nokta neyse buluşup alıyor, hatta alırken size görüntülü konuşma ile gitarı falan gösteriyor sonra onay veriyordunuz bir türlü aklıma gelmedi ismi :S böyle bir hizmet vardı yanlış hatırlamıyorsam hatta gözle kontrol de ediyorlardı sonra kurye gibi geliyordu komisyonu da ona göre tabi ki. Yani sizin yerinize elden yüzyüze görüşüp alım yapıyorlar bulursam buraya ekleyeyim. 1000 tl'lik gitar için çok anlam ifade etmez fakat 2000-3000 tl sonrası için ben 200-300-350 tl verebilirim kargoya 150-200 tl verip de gelip gelmeyeceği şüpheli olan bir durum varken..
Girişimci ruhlar ölmüş, girişimci bireyler olsa da girişecek paraları, imkanları yok. Sosyal medyada sahip çıkalım diye reklam verenler, ellerinden tutsa ( en azından yeni neslin ) bir şeyler olurdu belki. O iş olsa da keşke, en azından bilinçli tüketicinin yüzü gülse. "Keşke, belki, bakalım, düşünürüz"

"1000 tl'lik gitar için çok anlam ifade etmez fakat 2000-3000 tl sonrası için ben 200-300-350 tl verebilirim kargoya 150-200 tl verip de gelip gelmeyeceği şüpheli olan bir durum varken."

Zaten o meblağlar fazlasıyla ruhen çıkıyor insandan. En küçük şeyde bile " Acaba iade alacak mıyım ? " diye düşünüyorum. Zor şeyler değil de işte, kopyalamasyon yaşıyoruz ve dünyadan bilmem kaç sene geriden gidiyoruz. Yeni fikirler var, icraate dökmeye yeltenebilecek biri yok. Kimse yardım etmiyor diye de başarısızlık korkusu var :) Zor.
 
Aslında forum olarak böyle bir sistem kurabiliriz tabi ki ücreti neyse o kişi de ödemek durumunda. Yoksa hayrına da kimse iş yapmaz bu vakitte insanlar az ya da çok emek ve vakitini veriyor sonuçta. Misal ben istanbul'dan forumdaki biri aracılığı ile atıyorum van'dan bir gitar alsam o da bana alım sırasında kamera açsa hatta bu arkadaşa parasını verse, güzelce kargolasa ya da 15-20 gün sonra istanbul'a gelecekse yanında getirse uçak-otobüs-trenle vs.. falan yani olmayacak iş değil bence forum aracılığı ile bir network kurabiliriz bunu ''gönüllü''(forumda gönüllü gitar deneyicileri var da ona atıfta bulunuyorum efem ! :p ) değil de insanların iş-vakit-emek harcağını düşünürsek uygun bir fiyata yapılamayacak bişi değil ilk defa tanıdığım birisiyle kargo ile alıp orası burası dağılma ihtimali olacağına 15-20 gün sonra atıyorum forumdaki bir arkadaşla çiziksiz gelir. Abd'den gitar getirenler gibi düşünün yani, abd değil de van'dan veya samsun'dan her neyse artık getirecek hepsi bu :D Karşılığında da hem onun uğraştığı ve aldığı riske hem benim işimi de gönül rahatlığı ile çözebilecek uygun bir fiyata anlaşılsa olmayacak iş değil. Dediğimi yapan bir firma var tv'de izledim de adı bir türlü aklıma gelmiyor google ile de aradım bulamadım. Sadece gitar değil.. yurtiçi kamera açarak sizin yerinize amfi, pedal, hatta araba falan da alınır bu sistemle. Yani biz bi girişelim diyorum. Fena mı diyorum acaba ne diyorum ki ben ? yorum yapın bi bakalım :D nabız tutalım patlak sesler çoksa önergeyi alt komisyona göndeririz veya sümen altı yaparız
 
Son düzenleme:
Aslında forum olarak böyle bir sistem kurabiliriz tabi ki ücreti neyse o kişi de ödemek durumunda. Yoksa hayrına da kimse iş yapmaz bu vakitte insanlar az ya da çok emek ve vakitini veriyor sonuçta. Misal ben istanbul'dan forumdaki biri aracılığı ile atıyorum van'dan bir gitar alsam o da bana alım sırasında kamera açsa hatta bu arkadaşa parasını verse, güzelce kargolasa ya da 15-20 gün sonra istanbul'a gelecekse yanında getirse uçak-otobüs-trenle vs.. falan yani olmayacak iş değil bence forum aracılığı ile bir network kurabiliriz bunu ''gönüllü''(forumda gönüllü gitar deneyicileri var da ona atıfta bulunuyorum efem ! :p ) değil de insanların iş-vakit-emek harcağını düşünürsek uygun bir fiyata yapılamayacak bişi değil ilk defa tanıdığım birisiyle kargo ile alıp orası burası dağılma ihtimali olacağına 15-20 gün sonra atıyorum forumdaki bir arkadaşla çiziksiz gelir. Abd'den gitar getirenler gibi düşünün yani, abd değil de van'dan veya samsun'dan her neyse artık getirecek hepsi bu :D Karşılığında da hem onun uğraştığı ve aldığı riske hem benim işimi de gönül rahatlığı ile çözebilecek uygun bir fiyata anlaşılsa olmayacak iş değil. Dediğimi yapan bir firma var tv'de izledim de adı bir türlü aklıma gelmiyor google ile de aradım bulamadım. Sadece gitar değil.. yurtiçi kamera açarak sizin yerinize amfi, pedal, hatta araba falan da alınır bu sistemle. Yani biz bi girişelim diyorum. Fena mı diyorum acaba ne diyorum ki ben ? yorum yapın bi bakalım :D nabız tutalım patlak sesler çoksa önergeyi alt komisyona göndeririz veya sümen altı yaparız
Benim tek düşündüğüm, satıcıdan değil de kargodan kesilsindi. Yani sonuçta gönderen kişi ürünü göndermeden hemen önce ürünün videosunu alıp kargoya teslim etse , her türlü kargo firması suçlu olmayacak mı kırık vesaire gelirse ürün? Sizin dediğiniz bambaşka bir dünya :D Umarım olur demekten başka bir şey gelmez elimden. Büyük bir adım olurdu çünkü bu. Tam zamanlı bu işi yapacak biri var ise yazsın buraya ilk hizmet alıcısı benim :D
 
Aslında forum olarak böyle bir sistem kurabiliriz tabi ki ücreti neyse o kişi de ödemek durumunda. Yoksa hayrına da kimse iş yapmaz bu vakitte insanlar az ya da çok emek ve vakitini veriyor sonuçta. Misal ben istanbul'dan forumdaki biri aracılığı ile atıyorum van'dan bir gitar alsam o da bana alım sırasında kamera açsa hatta bu arkadaşa parasını verse, güzelce kargolasa ya da 15-20 gün sonra istanbul'a gelecekse yanında getirse uçak-otobüs-trenle vs.. falan yani olmayacak iş değil bence forum aracılığı ile bir network kurabiliriz bunu ''gönüllü''(forumda gönüllü gitar deneyicileri var da ona atıfta bulunuyorum efem ! :p ) değil de insanların iş-vakit-emek harcağını düşünürsek uygun bir fiyata yapılamayacak bişi değil ilk defa tanıdığım birisiyle kargo ile alıp orası burası dağılma ihtimali olacağına 15-20 gün sonra atıyorum forumdaki bir arkadaşla çiziksiz gelir. Abd'den gitar getirenler gibi düşünün yani, abd değil de van'dan veya samsun'dan her neyse artık getirecek hepsi bu :D Karşılığında da hem onun uğraştığı ve aldığı riske hem benim işimi de gönül rahatlığı ile çözebilecek uygun bir fiyata anlaşılsa olmayacak iş değil. Dediğimi yapan bir firma var tv'de izledim de adı bir türlü aklıma gelmiyor google ile de aradım bulamadım. Sadece gitar değil.. yurtiçi kamera açarak sizin yerinize amfi, pedal, hatta araba falan da alınır bu sistemle. Yani biz bi girişelim diyorum. Fena mı diyorum acaba ne diyorum ki ben ? yorum yapın bi bakalım :D nabız tutalım patlak sesler çoksa önergeyi alt komisyona göndeririz veya sümen altı yaparız
Bu firma sanırım; %
 
Benim tek düşündüğüm, satıcıdan değil de kargodan kesilsindi. Yani sonuçta gönderen kişi ürünü göndermeden hemen önce ürünün videosunu alıp kargoya teslim etse , her türlü kargo firması suçlu olmayacak mı kırık vesaire gelirse ürün? Sizin dediğiniz bambaşka bir dünya :D Umarım olur demekten başka bir şey gelmez elimden. Büyük bir adım olurdu çünkü bu. Tam zamanlı bu işi yapacak biri var ise yazsın buraya ilk hizmet alıcısı benim :D

Aras kargo bu tarz gönderimlerde taşımada oluşabilecek hasarlar için sözleşme imzalatıyor. Yani açık açık başına bir şey gelirse sorumlusu biz değiliz diye. Muhtemelen size gönderen kişiye de imzalatmışlardır.
Bu hafta içerisinde benim PRS SE'yi gönderdim Ankara'ya 3 katlı balonlu ambalaj naylonlarıyla. Kargocuların nasıl davrandıklarını bildiğim için sanırım bir 6-7 kat sarmışımdır. Biri üstüne çamaşır makinası koymadığı sürece hiçbir hasar oluşmayacak şekilde. Her yerine de gitar var, kırılır diye yazıp gönderdim. Bir sorun olmadı şükür.

Otobüs firmalarının da taşımacılık hizmeti var sanırım yanılmıyorsam, gönderen kişi bir otobüs firmasıyla göndersin kargodan daha pahalıya gelir ama garanti olur en azından veya hard case ile göndermek lazım. Ama kesinlikle kutu içerisinde olmasını önermiyorum, dışarıdan bakılınca gitar olduğu belli olursa kargocuların da kasıtlı olarak kaldırıp fırlatacağını sanmıyorum. Yine de fırlatan biri çıkmasına çıkar ama tamamen bir dikdörtgen kutuya dönüp gitar olduğu belli olmazsa kaldırıp atma ihtimalleri %80 :)
 

Dosyalar

  • test.jpg
    test.jpg
    109.8 KB · Gösterim: 98
Aras kargo bu tarz gönderimlerde taşımada oluşabilecek hasarlar için sözleşme imzalatıyor. Yani açık açık başına bir şey gelirse sorumlusu biz değiliz diye. Muhtemelen size gönderen kişiye de imzalatmışlardır.
Bu hafta içerisinde benim PRS SE'yi gönderdim Ankara'ya 3 katlı balonlu ambalaj naylonlarıyla. Kargocuların nasıl davrandıklarını bildiğim için sanırım bir 6-7 kat sarmışımdır. Biri üstüne çamaşır makinası koymadığı sürece hiçbir hasar oluşmayacak şekilde. Her yerine de gitar var, kırılır diye yazıp gönderdim. Bir sorun olmadı şükür.

Otobüs firmalarının da taşımacılık hizmeti var sanırım yanılmıyorsam, gönderen kişi bir otobüs firmasıyla göndersin kargodan daha pahalıya gelir ama garanti olur en azından veya hard case ile göndermek lazım. Ama kesinlikle kutu içerisinde olmasını önermiyorum, dışarıdan bakılınca gitar olduğu belli olursa kargocuların da kasıtlı olarak kaldırıp fırlatacağını sanmıyorum. Yine de fırlatan biri çıkmasına çıkar ama tamamen bir dikdörtgen kutuya dönüp gitar olduğu belli olmazsa kaldırıp atma ihtimalleri %80 :)
Evet bir çok otobüs firması taşımacılık hizmeti veriyor. Ama onunda doğrusunu ve doğru zamanını bulmanız gerekiyor. Günün en çok yolcu taşıma saatine denk getirirseniz sonuç pek iyi olmayabiliyor. Ama en önemli avantajı mesafeye ve otobüs hareket saatine bağlı olarak en fazla 15-16 saat sonra elinizde kargonuz.
 
@Cloudish hay klavyene sağlık firma adını hatırlamıyorum ama böyle geniş kapsamlı hizmetleri vardı sanırım bu firma. tabi ki gitardan anlayan elemanları var mı sormak lazım.

Artık otobüslerde eşya taşınamayacak diye bir şeyler okumuştum sadece yolcunun kendi eşyası imiş güvenlik vs demişlerdi gerekçe olarak. Şu 2020 haberinde ise herşeyi taşıyor diyorlar : Yolcu bulamayan otobüsler eşya taşımaya başladı Otobüsle gönderi konusu değişmiş olabilir gitmeden önce eşya taşıması hakkında bilgi alın ayrıca eşya taşınacak ayrı kabin gibi gitarın girebileceği bir yeri oluyor oraya koydurmaya çalışın eğer eşya taşımayı hala kabul ediyorlarsa. Kargodan kesinlikle daha güvenli. Muavine bahşiş olarak 10-20 tl vermeyi de unutmayın gözü gibi bakar ;)
 
Son düzenleme:
daha geçen hafta kargo yaptım. Çok değerli bir gitardı ve hardcasei vardı ama 3 kat patpatla(balonlu naylon) sarılan hiçbir gitarın başına -kılıfı olmasa bile- kargoda birşey gelemez. Araba devrilir yanardağ patlar, uzaylı istilası olur böyle uçuk durumları bilemem. Ama varsa softcaseinin üstünden 3 kat patpatla sarılırsa başına birşey gelmez. Açılmayacak şekilde yapın paketi. Ve gitar kargolarken şubeye göndermenizi ya da karşı tarafın şubeye göndermesini öneririm. Hem fiyat düşer hem de paket açılmışsa karşınızda hesap verecek birilerini bulursunuz. Ben yurtiçi kargo ile gönderip alıyorum, hizmetlerinden baya memnunum.
 
Bir ara şöyle bir başlık vardı, pek aktif değil gibi artık

işte o iş ''gönüllü'' olduğu için pek aktif değil. Ne demişler el elin eşeğini ıslık çalarak ararmış. İnsanlar gerekirse işini yarım bırakıyor veya izin alıyor veya boş vakitlerini ayrıyor falan.. gönüllülük de bir yere kadar yani.. bu işe bir fiyat biçilse bence o başlık daha aktif olur demek istediğim bu.
 
Tabi, hele pandemi döneminde daha da zor. Normalde keyifli bir iş, hem gitar deniyorsun hem para alıyorsun.
Kozmetik kalite kontrol de tam benlik bir iş :) Nokta kaçırmam. Ama iş güç varken yapılacak bir şey değil tabi. Hayati risk de var artık.
 
Aras kargo bu tarz gönderimlerde taşımada oluşabilecek hasarlar için sözleşme imzalatıyor. Yani açık açık başına bir şey gelirse sorumlusu biz değiliz diye. Muhtemelen size gönderen kişiye de imzalatmışlardır.
Bu hafta içerisinde benim PRS SE'yi gönderdim Ankara'ya 3 katlı balonlu ambalaj naylonlarıyla. Kargocuların nasıl davrandıklarını bildiğim için sanırım bir 6-7 kat sarmışımdır. Biri üstüne çamaşır makinası koymadığı sürece hiçbir hasar oluşmayacak şekilde. Her yerine de gitar var, kırılır diye yazıp gönderdim. Bir sorun olmadı şükür.

Otobüs firmalarının da taşımacılık hizmeti var sanırım yanılmıyorsam, gönderen kişi bir otobüs firmasıyla göndersin kargodan daha pahalıya gelir ama garanti olur en azından veya hard case ile göndermek lazım. Ama kesinlikle kutu içerisinde olmasını önermiyorum, dışarıdan bakılınca gitar olduğu belli olursa kargocuların da kasıtlı olarak kaldırıp fırlatacağını sanmıyorum. Yine de fırlatan biri çıkmasına çıkar ama tamamen bir dikdörtgen kutuya dönüp gitar olduğu belli olmazsa kaldırıp atma ihtimalleri %80 :)
Sözleşmeye bak, tek kelimeyle "mükemmel". 1979'da kurulmuş bir firma için güzel dizayn edilmiş, eksiksiz bir sözleşme. Belki de hizmet ar-ge bölümü bile bu sözleşme üzerine kafa yormuştur :)
 
Geri
Üst