Seri No su Olmayan Yamaha Gitar

İyi günler ben elektro gitara başlamak çin gitarları araştırdım ve benim gibi karasız birisine HSS dizilimine sahip bir gitar uyacağına karar verdim. Bunun için de Yamaha Pac 012 modelini düşündüm 2,el olarak 1400 tl olarak buldum.Saıcıya seri nosunu sorduğumda bulamadığını , bulunmadığını belirtti.Ürün dore musicten alınmış satıcının söylediğine göre bunun doğruluğunu nasıl teyit edebilirim ?
 
böyle ucuz gitarlarda seri noyu öğrenmek size birşey katmaz. Nereden alındıysa alındı, bir fark yaratmaz. Çakması da olmaz bu gitarların. İlla hss değil hsh de alabilirsin, hsh hss'nin verebileceği tonları kapsamakla birlikte sap pozisyonunda bir humbucker manyetik olmasından dolayı dolu dolu yoğun les paul benzeri solo tonlarını da verebilir hss'den farklı olarak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hepinize yanıtları için teşekkür ederim. Gitarlara yeni olduğum için biraz evhamlı davranıyorum haliyle.Peki bu hsh tarzı manyetiklerde coil split ile mi hss tonlarını yakalayabilirim ? 1600-1800 civarına önerileriniz var mı 2.el ya da sıfır olarak ?
 
HSH + Coil split + 1600 TL bütçe kesişimi :

Satıcıları tanımam bu arada, gitarların kondüsyonlarına da çok bakmadım ancak model olarak bu modelin bu bütçe ile alınabilecek en iyi gitarlardan olduğunu düşünüyorum.
Floyd roseu sorun çıkartırsa, sabitlersin köprüyü. O sonraki aşama.
 
Hepinize yanıtları için teşekkür ederim. Gitarlara yeni olduğum için biraz evhamlı davranıyorum haliyle.Peki bu hsh tarzı manyetiklerde coil split ile mi hss tonlarını yakalayabilirim ? 1600-1800 civarına önerileriniz var mı 2.el ya da sıfır olarak ?
coil split demek humbucker manyetiklerin bölünerek single olarak çalışması demek. Bunu sağlamanın 3 yolu var, 1- push pull potans, 2- beş yollu switch, 3- single'a çeviren mini switch. HSS ve HSH tüm gitarlarda 5 yollu switch vardır. Bundan dolayı hem single tonu hem humbucker tonunu alabilirsin farklı pozisyonlarda. HH gitarların çoğu 3 yollu switchlidir. 3 yollu switche sahip bir gitarda single manyyetik tonu alman için push pull potans ya da miiswitch gerekir. Ibanez rg3xx ve rgr3xx serilerine bak sarı siteden, şehrinde 2. el varsa alabilirsin.
"Peki bu hsh tarzı manyetiklerde coil split ile mi hss tonlarını yakalayabilirim" bu dediğin şey biraz saçma, elektro gitarın nasıl çalıştığını anlayınca böyle bir soru sorma ihtiyacın olmayacak. HSS de HSH de aynı tonu verecek sana sadece switchin istediğin ton için doğru pozisyonunu bulman yeterli.
 
O RG'nin telleri klavyeden herhalde 5 mm falan uzak. Ultra düşük action seven birisi olarak içim ürperdi valla. Bir de tek teli kopuk yani, o tel de olsa peheey.
 
Ibanez RG370DX Elektro Gitar - En Uygun Ibanez Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 914058903
Bu ilandaki örnek olarak iyi midir peki ? Bir de İstanbulda 2.el uygun fiyata satan yerler biliyorsanız yazabilir misiniz ?
Birde İbanez Roadcare 365H buldum 1550 tlye ona ne dersiniz.
çok iyi durumda değil ama biraz pazarlıkla alınabilir. alırken birine kontrol ettirsen iyi olur çünkü gitar baya ayarsız duruyor. Bir luthiere çağır adamı, lüthier kontrol etsin onay verirse alıp lüthierde bi bakım yaptırırsın.
 
Merhaba. İlandaki HSS Squier benim. Almayı düşünürseniz fiyatta yardımcı olurum. Fender'den çıkma manyetikleri taktım. Burguları Wilkinson Kilitli Burguyla değiştim.
Köprüyü yine Wilkşnson ile model yükselttim. Sap ve ton konusunda çok beğeniyorum.

 
Geri
Üst