Gİtar sağ el

Aslında internette birçok video vardır bunun hakkında , forumdaki abilerim de gelip söyler şimdi. Bence otururken ve ayaktayken değişiyor. Kullanılan tekniğe ve rahatlığa da bağlı olabilir ama ben otururken şu görseldeki gibi kolum ve gitarın kenarı arasında boşluk kalmayacak şekilde koyuyorum :
bruh.jpg

NOT: Bilgili değilim sadece örnek göstermek istedim. Yanlışım varsa düzeltin ben de öğrenmiş olurum :)
 
tek bir doğrusu yok, çaldığın şeye göre değişir ama büyük oranda sağ elin tellerin üstüne oturmalı ve çalınmayan telleri susturmalı. Örnek veriyorum. 3. telde 7. perdedeki notayı çalmak istiyorsun. Sağ elini öyle bir koylarsın ki 4. 5. ve 6. teli susturursun. Bu susturma işlemi genelde sağ elin baş parmağının bileğe doğru olan kısmıyla yapılır. Çalmak istediğin telin altında kalan telleri de -yani 2. ve 1. tel- sol elinin işaret parmağıyla susturursun genelde.
 
Çalınmak istenen gitara (klasik, akustik, Elektro, Bass) ve çalınmak istenen şarkı içerisinde ki tekniklere göre oldukça değişken bir durum.
@DenizSayman hazırladığı içerik sana yardımcı olabilir belki. Bir incele istersen.
 
Şarkıya göre değişir tabi, ama arpej veya diğer durumların haricinde genel olarak çaldığımız telin üstündeki tellere yaslayarak çalmalı, izolasyon adına bu bir alışkanlık haline getirilmeli. Aynı zamanda daha az efor harcayarak yorulmamayı da sağlar.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst