🎸 Harley Benton TE-52 NA Vintage Series
Electric Guitar Body: American ash, Bolt-on neck: caramelised Canadian maple with roseacer skunk stripe, Fingerboard: caramelised maple, Fingerboard inlays: Dot, Neck profile: C, Fingerboard radius: 305 mm, 21 Medium jumbo frets, Scale: 648 mm, Nut...
www.thomann.de
Öncelikle yurt dışından ilk gitar siparişim olacağı için uygun bir ürün almak istemiştim. HB'ların da övüldüğü kadar iyi tonları olup olmadığını test etmek de diğer bir amaçtı. Burada sorun yaşamazsam sonraki hedefim yine HB Custom Plus, EMG-FR diye düşüncelerdeydim.
Bu teleye gelince, thomann'ın en fazla satan gitarı sanırım. Bin küsür view içinde de puanı çok yüksek. Youtube videoları da gayet iyiydi. Gitar 3 gün önce elime geçti. Bir inceleme gibi değil de (o yetkinlikte değilim ztn) , sadece bu gitarı merak edenler için yorumlarımı yazacağım. Bu ilk tele'm olacağı için karşılaştırma şansım da yok.
+ Gitar çok ucuz , gümrük vergisi dahil 150 euro 🙂
+ Muhteşem vintage görünüm, gerçekten çok iyi görünüyor. Fotolarından daha iyi.
+ Gövde american ash
+ Ton bence çok sıcak ve çok iyi, 3 gündür çalmadan duramıyorum, gerçekten de bazı izlediğim youtube videoları yalan değilmiş.
+ Halen stock tellerle takılmama rağmen akor çok az kaçırıyor, bendlerle çok zorladığım durumlarda bile çok az diyebilirim, üzerinde beklemiş ucuz tellerle iyi bile. Ve entonasyon hiç bir ayara gerek kalmadan iyi.
- Çok ufak kozmetik kusurla geldi, “sap” manyetiğinde çok ince bir çizik, pick-guard'da ufak tefek şeyler. (Daha önce HB'lar için bu tür yorumlar okuduğum için hazırlıklıydım, Türkiye'den almış olsam iade edip yenisiyle değişirdim ama ydışı gümrük vs , aldım kabul ettim🙂
- Action bana normal geldi ama fret işçiliği çok iyi değil, uçları işlem istiyor, yeni başlayanları yorabilir. Ben dün aralıksız 2 saat çaldım, sıkıntı yok ama fender stratım kadar da rahat değil tabi deveyle pireyi (125 euro vs 2800 euro) kıyaslamamak lazım. Luthier dokunuşlarıyla klavye çok rahat bir hale gelebilir.
- Gitar biraz ağır, maun (bendeki cort M-600) gitarlar gibi. Ben sorun etmedim ama belki sahnede saatler boyunca ayakta çalacak biri için zor olabilir.
Özetle bu paraya bu tonları verebilecek gitar, beni fazlasıyla şaşırttı. Luthiere dokunuşlarıyla klavye ve action çok daha iyi gelecektir, şuan bile benim için sıkıntı yok, sadece telleri değiştirsem benim için tamamdır. Youtube'da usa tele'lerle bile kıyaslanmış ama o kadar iddia da saçma, belki mexican'larla. Aynı fiyat skalasındaki SX , Squier'le kıyaslamak gerekir. Benim elimde imkan yok ama bu tonları aldığım sürece gerek de yok.. Denemeden yorum yapmak yanlış belki ama mexican'a bu gitarın 4 katı fiyat vermezdim.
Son düzenleme: