Harley Benton TE-52 NA Vintage Tele


Öncelikle yurt dışından ilk gitar siparişim olacağı için uygun bir ürün almak istemiştim. HB'ların da övüldüğü kadar iyi tonları olup olmadığını test etmek de diğer bir amaçtı. Burada sorun yaşamazsam sonraki hedefim yine HB Custom Plus, EMG-FR diye düşüncelerdeydim.

Bu teleye gelince, thomann'ın en fazla satan gitarı sanırım. Bin küsür view içinde de puanı çok yüksek. Youtube videoları da gayet iyiydi. Gitar 3 gün önce elime geçti. Bir inceleme gibi değil de (o yetkinlikte değilim ztn) , sadece bu gitarı merak edenler için yorumlarımı yazacağım. Bu ilk tele'm olacağı için karşılaştırma şansım da yok.

+ Gitar çok ucuz , gümrük vergisi dahil 150 euro :)
+ Muhteşem vintage görünüm, gerçekten çok iyi görünüyor. Fotolarından daha iyi.
+ Gövde american ash
+ Ton bence çok sıcak ve çok iyi, 3 gündür çalmadan duramıyorum, gerçekten de bazı izlediğim youtube videoları yalan değilmiş.
+ Halen stock tellerle takılmama rağmen akor çok az kaçırıyor, bendlerle çok zorladığım durumlarda bile çok az diyebilirim, üzerinde beklemiş ucuz tellerle iyi bile. Ve entonasyon hiç bir ayara gerek kalmadan iyi.

- Çok ufak kozmetik kusurla geldi, “sap” manyetiğinde çok ince bir çizik, pick-guard'da ufak tefek şeyler. (Daha önce HB'lar için bu tür yorumlar okuduğum için hazırlıklıydım, Türkiye'den almış olsam iade edip yenisiyle değişirdim ama ydışı gümrük vs , aldım kabul ettim:)
- Action bana normal geldi ama fret işçiliği çok iyi değil, uçları işlem istiyor, yeni başlayanları yorabilir. Ben dün aralıksız 2 saat çaldım, sıkıntı yok ama fender stratım kadar da rahat değil tabi deveyle pireyi (125 euro vs 2800 euro) kıyaslamamak lazım. Luthier dokunuşlarıyla klavye çok rahat bir hale gelebilir.
- Gitar biraz ağır, maun (bendeki cort M-600) gitarlar gibi. Ben sorun etmedim ama belki sahnede saatler boyunca ayakta çalacak biri için zor olabilir.

Özetle bu paraya bu tonları verebilecek gitar, beni fazlasıyla şaşırttı. Luthiere dokunuşlarıyla klavye ve action çok daha iyi gelecektir, şuan bile benim için sıkıntı yok, sadece telleri değiştirsem benim için tamamdır. Youtube'da usa tele'lerle bile kıyaslanmış ama o kadar iddia da saçma, belki mexican'larla. Aynı fiyat skalasındaki SX , Squier'le kıyaslamak gerekir. Benim elimde imkan yok ama bu tonları aldığım sürece gerek de yok.. Denemeden yorum yapmak yanlış belki ama mexican'a bu gitarın 4 katı fiyat vermezdim.
 
Son düzenleme:
Şu tele benim de aklımı çeliyor ama ağaç deseni çok değişken, ash sonuçta. Hatta bazı fotolar görüyorum nette, gövde parçalarının biri açık renkli biri koyu renkli falan. Gitardan direkt soğuma sebebi benim için. Thomann foto da göndermiyormuş, o yüzden riske girmiyorum.

Bu nedir abicim, yamalı gitar gibi.

Şöyle bir şey geleceğini bilsem hemen alırım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Siz deyince dediğiniz yamalı durum az biraz bende de var sanırım ama ben rengi beğendim açıkçası,

Fotoğraflar ekte; bu arada neckteki manyetiğin çiziği fotoyu çekince daha çok battı gözüme..

Bence gitar rutin luthiere bakım ayarıyla, başlangıç fiyatına orta seviye diyebiliriz.
 

Dosyalar

  • t-11.jpg
    t-11.jpg
    87.4 KB · Gösterim: 421
  • t22.jpg
    t22.jpg
    122.7 KB · Gösterim: 394
  • t33.jpg
    t33.jpg
    54.6 KB · Gösterim: 376
  • t44.jpg
    t44.jpg
    68.4 KB · Gösterim: 397
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
@SpanishCaravan
Yok hocam sizdeki iyi denk gelmiş. Hem ton farkı yok hem de desenler olabildiğince uygun. Attığım foto sadece bir örnek, nette acayip şeyler var.
Eyvallah hocam, soldaki felaketmiş cidden , allah korumuş beni :)


Evet transparan finishli gitarlarda bu risk var. Ama artık dayanamayıp bastım Thomann'dan siparişi.
Harvey Dent gibi yarısı başka yarısı başka gelmez inşaallah. :)
Hayırlı olsun hocam , umarım istediğiniz gibi gelir :)
 
Siz deyince dediğiniz yamalı durum az biraz bende de var sanırım ama ben rengi beğendim açıkçası,

Fotoğraflar ekte; bu arada neckteki manyetiğin çiziği fotoyu çekince daha çok battı gözüme..

Bence gitar rutin luthiere bakım ayarıyla, başlangıç fiyatına orta seviye diyebiliriz.
Bu çok tatlı imis. Önden bakınca neredeyse neck through imis gibi bir agac ayrimi var. Iyi denk gelmis.

Bu arada o manyetik cizigini dert etmeyin, gitar benim olsa onu gidermistim bile gerci. Cozulemeyecek birşey degil. Bir dremellik işi var.

Ve açıkçası benim aldigim sifir km SD manyetiklerde bile scuff mark tarzi ufak ciziklere denk geldim. Sanirim bunlar ile yasamayi ogrenecez artik QC problemi midir nedir. Sizinkinin bir de fiyati cok uygun bence F/P olarak degerlendirildiginde o cizigin etkisini unuturdum ben. Ama yine de giderirdim de çünkü cilginim biraz :))
 
Siz yazınca ne kadar şanslı olduğumu anladım, çok absürt bir şeyle de karşılaşabilirmişim tip olarak, bu konuyu bilmeden sipariş vermiştim açıkçası.
Ton konusunda hep umutluydum ama :)
 
abi seninki nasıl geldi , iyi mi ?
Abi selam
Benim LTD Kusursuz değil. Kozmetik 1-2 kusuru var. Bir tanesinin (boya akması) 2007 model LTD'imde de, tam olarak aynı noktada olması biraz gülünç.
Bir de sap arkasında iğne ucu kadar bir ezik var. Ancak genel kondüsyon temiz bayağı. Tek parça geldi şükür.
Yani aslında benim gibi kalite kontrol personeli kafasıyla dikkatli bakmazsan pek dert edilecek şeyler değiller. İşlerimin yoğunluğundan performans testine sokamadım henüz. Bugün yarın yapmayı düşünüyorum. Fretlerde henüz bir cızırtı fln rastlamadım. Detaylı bakıp thomann'a raporlayacağım.
 
Selamlar,
HB TE-52 hakkında TR'de bir kaynak bulmak imkansız, bu sebeple, oldukça faydalı gördüğüm başlığınız için şahsım adına teşekkür ederim.
Bir sorum olacak, mutlaka başka merak edenler de olacaktır diye özel mesaj ile sormayıp, konu içerisinde öğrenmek istedim.
Fiyat hakkında gümrük dahil 150€ demişsiniz. Şu an satış yapılan siteye girdiğimde gitarın fiyatı 125€ ayrıca 30€ gönderim ücreti de çıkıyor. Gümrük bedeliyle birlikte, toplamda 150€ üzerinde bir fiyat çıkacaktır. Şayet hatırlıyorsanız gümrüğe ne kadar ya da yüzde kaç ödediğinizi yazabilir misiz?
Teşekkürler.
 
Geri
Üst