Gitarın 2.El Değerini Belirleme

Merhaba elimde Schecter Hellraiser C-1 FR Sustainiac modelli gitar var Gloss Black modelinde. Adil bir fiyata ilana verip başka bir gitar edinmek istiyorum ama ne yapsam elden çıkaramadım. Problemsiz bir gitar sizce bu gitar için 5500 tl fazla mı? Floyd Rose 1000 Series, EMG 81 ve Sustainiac, Güney Kore üretimi güzel bir gitar. Aslında sounddan çok memnunum ama drop tuningde FR problem yaratıyor ve tel değişimi kısmında da çok becerikli değilim o yüzden satıp sabit köprülü bir gitara geçme niyetindeyim. Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Sıfırdan farksız olduğu varsayımıyla ... çünkü değilse zaten geçersiz dediklerim... benim seviye belirlemem şu şekilde oluyor:

TR'de kolaylıkla bulunan bir model ise mağaza fiyatına bakıp (Dore, Zuhal, mydukkan, Senkop vs) onun yaklaşık 65-70% gibi bir yeri mantıklıdır diyorum. Bu arada letgo, sahibinden vs hiç bakmam, onları referans almam.

TR'de çok yaygın bir marka/model değilse Thomann ve Sweetwater fiyatlarına bakarım. USD veya EUR olarak oradaki fiyatı aşmayacak ya da az altında kalacak gibi planlarım. Yani alıcı kendi uğraşıp getirtse zaten 20-25% gibi bir maliyeti olacak ve üstüne yol boyu kalp çarpıntısı ... bu da zaten üstte dediğim TR bazlı yere yaklaştırır beni.

Bugüne kadar çok sorun olmadı bu mantık, yani yuh oha o nasıl fiyat diyen olmadı, bazen hızlı satılması için bu mantıktan aşağı çekip indirim yaptığım oluyor elbet.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
1300 dolar bandında satılan bir gitar ve FR'da renk atmaları var ve Sustainiac yazısı birazcık silindi tek harf kadar başka bir problemi de yok, yani ufak tefek kozmetik kusurlar bende bunu düşünerekk 650 dolar yani tam yarı fiyatını baz almıştım. Sanırım fiyatım uygun ama alıcısı olan bir ürün değil gibi. Teşekkürler yardımın için.
 
Geri
Üst