Yasemin Mori



1982 Ankara doğumlu olan sanatçı, aslında Bilgi Üniversitesi/Grafik-Tasarım bölümü mezunu. Ancak küçük yaşlardan beri müzikle ilgilendiği için, söz ve bestelerin tamamının kendine ait olduğu bir albüm hazırlayarak, müzik dünyasında kendine kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor. Yasemin Mori'nin tüm söz ve bestelerle birlikte aynı zamanda grafik tasarımını da kendisinin gerçekleştirdiği albüm “Hayvanlar” adını taşıyor.

Farklı ses kalitesi ve farklı yorumuyla dikkat çekici bir artistiğe sahip olan Yasemin Mori, birbirinden güzel 10 şarkısıyla kısa sürede müzikseverlerin beğenisini kazanacağa benziyor. Prodüktörlüğünü Emre Irmak ve Yasemin Mori’nin birlikte üstlendikleri albümün yapımcılığını Emre Irmak ve Ozan Çolakoğlu, proje danışmanlığını ise Ceyhan Çandır gerçekleştirdi. “Hayvanlar”ın ilk klibi -aynı zamanda çıkış parçası- diğer tüm söz ve besteler gibi, sözü ve müziği sanatçıya ait olan “Aslında Bir Konu Var” isimli şarkıya çekildi. Yönetmenliğini Fatih Kızılkök’ün üstelendiği klip 16 mm’ lik film formatında ve 24 saatte çekildi. Tek plan kullanılan klip çekiminde mekan olarak, Film Sokağı Platoları kullanildı.

http://www.myspace.com/yasemori


Ben sevdiğimi pek söyleyemem gerçi çokta dinlemedim zaten ama genel olarak ne düşünülüyor merak ettim, a a, o da ne ,başlık yok :)
 
formun türkçerock kısmına yazmak için böyle bir isme ihtiyacım varmış meğer. Sadece tek bir şarkısı için böyle söyleyebiliyorsam albüme dair içimi meraktan kurtlar yemiştir şüphesiz.
 
Ozellikle mastival'deki performansi cok begenildi.Bende daha canli izlemedim.Aslinda bir konu var ilginc bi parca.Ozellikle sarki sozleri hic fena degil.Degisik bisey.
 
malesef keşfetmekte geç kalmış oldugumu anladıgım, sanatçı ahanda işte budur dedirten kız..su sıralar hayran hayran dinlemekteyim kendisini. özellikle aslında bir konu var ve konuşmak adlı şarkısına hasta oldum..klibini defalarca izledim ama özümseyememiştim, indireyim dedim, ne iş dedim ama geç kalmışım..kalıcı bu kız, hoşgeldi, iyi ki gelmiş..en kısa zamanda albümünü alıp destek vericeim ilk kişi..alnından öptüm ben onu..:)
 
aslında bir konu var..
neden konuşamayız?
neden hep suskunsun?
ben güzelim kadınlar berbat!
neden buna gülmezsin?
neden hep mutsuzsun?
sorular sorunca dersin ki,
neden çocuksun neden büyümezsin?
elimde cevabım yok!
olsa neye fayda, yüzün bana dönmez ki..

ağzımda hep tadı var,
üzüm gibi paslı bitince gitmez!
hem yarası hem dikeni var!
batırır beni de yaralar,
acıtır sabahlarımı..

birileri var birileri var
birileri yine sarhoş!
birileri yaz birileri kış
birileri önce!
birileri bize apaçık, birileri pişman!
birileri bize çok acı!
birileri çok acı!
birileri bize çok acı getirdiler!
birileri farkında birileri farketmedi!
birileri sağ birileri sol birileri farketmedi!
o da bunu görmedi!
bu da sana hiç yetmedi...
üçgen gezegenleri meşhur cinayetleri
yine onu vurdular yine ona bam!
yine geri sar, yine sarhoş
yine benden uzak kalmış!
beni terketmedi, beni bırakıp gitmedi!

bir yanı tura bir yanı yazı,
bir yanı da bana kalmış!
yine ona ne güzel seslendiler...
yine gözü apaçık, gözleri apaçık!
birileri bize çok acı çektirdiler!

sözlerini de yazayım tam olsun dedim aslında bir konu var'ın...muhteşem..
 
sözlerinden derin anlamlar çıkaramadım. kimse kusura bakmasın. bu sözlere bakıp "olağanüstü mesajlar var muhteşem edebi ifadeler var" diyenini anlamakta zorlanırım. Müziğine gelince, orada da beni şeken birşey yok. Beğenmedim ama beğenene de mani olmam. Yoksa öyle berbat gruplar öyle berbat vokaller var ki tabii ki Yasemin bunlarla aynı kategoriye konulamaz. Yine de benden sınıfı geçemedi..
 
Yüxexes'de Yasemin Mori posteri!

posteryaseminmori.jpg


Yüxexes Mart 2009, Sayı 39'un Posterleri arasında Yasemin Mori de yer almaktadır.
 
Geri
Üst