Mağazada kalan son gitarı almak

Herkese merhabalar, gitara henüz yeni başladım sayılır. Ancak kaliteli ömürlük bir gitar almak istiyorum, beğendiğim marka ve model 2 tane mağazada mevcut sadece. Bir tanesinde son 1 adet diğerinde ise son 2 adet var(İnternetten alacağım). Kalan son gitarı almak sizce mantıklı mıdır? Mağazada teşhir ürünü olarak kullanılmış, belki yüzlerce kişi tarafından denenmiş olabilir bu gitarlar.
 
Şimdi forumdaki abilerimizden birisi gelecek "ömürlük gitar yoktur , ekipman ihtiyacı her zaman değişir." diyecek. Haklılar ben de onların dediğini aktarmış oldum. Zamanında Rota Müzik diye bir mağazadan gitar almıştım sahte gelmişti , sapında eğrilik vardı. Tabi o zamanlar bir şey olmaz diye değiştirmedim ama ilerledikçe ses bozukluğu kulağımı tırmalamaya başladı (sap ayarı yapılmıyor direkt sap yamuk ekseni falan değil). Ben de sattım , geçen günlerde yenisini aldım ama asla hepsiburada n11 gibi mağazalardan almamaya kararlıyım. Sen de Zuhal , Do-re gibi mağazalardan bakmalısın bence. Ha teşhir olayına gelince , gitar zaten çalınmak içindir görüşüne sahibim. Bu yüzden birinin alıp denemesi sorun değil. Zaten elektro gitar gibi denerken bendli sololar falan denenmeyecek açık pozisyon akorları basıp bırakacak adam ama teşhir ürünüyse kesinlikle indirimle alınmalı , diğer mağazalar da büyük indirimlerle satıyor. Kalan son gitar olması da sıkıntı olmaz bence , belki stoklarına sadece 1 tane girmiştir ya da 3 tane girdiyse de ha ilkini almışsın ha sonuncusunu ne fark eder.?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Açıkçası son gitar olmasından çekinme sebebim tamamen; sona kalan ürünün teşhir ürünü olmasından korkma. Veya daha çok denenmiş olması. Bu arada gitarın bulunduğu mağazalar do-re ve ezgican müzik. Ne kadar büyük mağazalar da olsa insan düşünüyor elinde kalan teşhir ürününü iteler mi acaba diye.
 
Haklısınız. Teşhir ürünleri outlette satılıyor ve geri iade şansı yok. Eğer sipariş ettiğiniz gitarın gövdesinde çizikler , klavyede oksitlenmeler , herhangi bir yerinde çarpık yakalarsanız geri iade edebilirsiniz. Şahsen sap ayarı olmayan , aşırı entonasyon sorunlu gitarlara da gıcığım onu da gönderebilirsiniz. Şunu da söylemeliyim ben yaklaşık 100 liralık bir fark için kötü bir mağazadan almıştım ve sonuç hüsran... Bu yüzden alışverişlerinizde 100 - 200 tlyi gözünüzde büyütmeyip güvenilir mağazadan almanızı öneririm. Ha bana soracak olursanız iki mağazanın da güvenirliğinde şüphe etmem.
 
yani son gitar kuvvetle muhtemel ihtimal teşhiderki ürünü temizleyip satacaklardır. Ama öylede olmayabilir. görmeden gitar almak ne bileyim ya bana büyük kumar gibi geliyor. hakkınızda hayırlısı
 
Herkese merhabalar, gitara henüz yeni başladım sayılır. Ancak kaliteli ömürlük bir gitar almak istiyorum, beğendiğim marka ve model 2 tane mağazada mevcut sadece. Bir tanesinde son 1 adet diğerinde ise son 2 adet var(İnternetten alacağım). Kalan son gitarı almak sizce mantıklı mıdır? Mağazada teşhir ürünü olarak kullanılmış, belki yüzlerce kişi tarafından denenmiş olabilir bu gitarlar.
Siz gidemiyorsaniz o magazalara, telefonla gitarin durumunu sorun, kullanıma bağlı izler var mi söylerler. Ayrica fotolar da isteyin, gondereceklerdir. Bu bilgiler ışığında içinize silerse alırsınız. Burada hepimiz farazi yazmış oluyoruz hic görmediğimiz gitar hakkında.

Ben daha önce birkaç kez mağazada son kalan gitar aldım...hepsi de tamamen sıfırdı ve sorunsudu. Hiçbir kullanılmışlik belirtisi yoktu ve teshir gitarlari degillerdi. Tabii bu gitarlar ust seviye pahali modeller. Genellikle teshirde yorulan gitarlar alt-orta seviye gitarlar oluyor. O yüzden karamsarlığa kapılmadan arayın görüşün bence.
 
Alacağınız gitarı bilmemekle birlikte enstrüman mağazaları özellikle kaliteli ve fiyatı yüksek gitarları az miktarda alıp direk vitrine koyarlar. 60-70 bin TL lik gibson gitarlar dahi vitrinde duruyor ve neredeyse günde 5-10 kişi deniyor. Hatta alianz motto müzik kanalında ki abimiz 650 TL lik SX marka gitarla karsilastirirken şuan ki fiyatı 60 bin TL olan les paul true historic i bir oraya bir buraya çarptı bunlar olağan şeyler. Öte yandan sona kalmış gitar olma nedeni gitarın sabit teşhirde olduğu anlamına gelmez. Biliyorsunuz ki gitarlar birden çok renkte üretiliyor. Belki müşteri teshirdeki gitarın rengini beğendi aldı yerine bu yenice konuldu bunu bilemezsiniz. Teknolojik ürünlerde teşhir mantığı ile kıyaslamanizi önermem. Teshirdeki gitar elbet alınır ama bir gitar görmeden alınmaz. Bunu savunuyorum.
 
Bu sıralar orta seviyeye yaklaşabilecek bir akustik gitar aldım , mağazada son 1 taneydi ve direkt aklıma bu başlık geldi. Gitarın son üretim yılı 2019 ve varsayım olarak 2 yıldır mağazada duruyor. Hiçbir yerinde hiçbir şey yok tek fark ettiğim akort burgularının arkasında ufak tefek çizikler. Görmeden ve ellemeden aldım bu bir kumar mıydı ? Hayır zaten geri iade etme hakkım var bu hiç dert değil. Ha geri iade etme hakkım olmasaydı evet bir sürü beklemediğim şeyle karşılaştım. Gitar beklediğimden ağırdı , fingerboard çok düz geldi vb. ama iyi araştırsaydım radius ve ağırlık olarak sorun çıkmayacaktı. Sonuç olarak gitarı %40 indirimle aldım ve 0dan farkını göremedim , fabrika olarak sıkıntısını görsem geri gönderecektim bunun hiçbir sakıncasını göremedim.
 
Geri iade değil sadece iade olmalı.
Ha geri iade etme hakkım olmasaydı
Tekrardan; geri iade değil sadece iade olmalı.
Gitarın son üretim yılı 2019
Elindeki gitarın seri numarasından kontrol etmelisin. Eğer gitarın 2019 üretimiyse gitar zaten sıfırdır. 2 yıl mağazada açıkta bekledi diye düşünmek saçma. TR mağazalarına genelde çıktığından 6-12 ay sonra geliyor gitarlar, çok özel ve satışı garanti seriler değilse. Geldikten sonra da bir süre depoda beklemiştir, sonra da sergilemek amacıyla mağazada duvara asılmış olabilir. Burguların arkasında gördüğün çizikler de bu sergilenme sürecinden kalmıştır. Gitarı elinize alıp zevkle çalabiliyorsanız iade konusunda düşünmenin pek bir manası yok, uygun fiyata da almışsınız.
 
Geri iade değil sadece iade olmalı.

Tekrardan; geri iade değil sadece iade olmalı.

Elindeki gitarın seri numarasından kontrol etmelisin. Eğer gitarın 2019 üretimiyse gitar zaten sıfırdır. 2 yıl mağazada açıkta bekledi diye düşünmek saçma.
Seri numarasından kontrol ettiğimde sonuç alamıyorum. Yani gitar gözüküyor ama sonuç yok , nerede hangi yıl üretilmiştir. 2019 olayına da varsayımsal olarak diye belirttim , hadi öyle olsun dedim zaten. Bir de geri iade ve iadenin farkı ne tam olarak ?
 
Seri numarasından kontrol ettiğimde sonuç alamıyorum. Yani gitar gözüküyor ama sonuç yok , nerede hangi yıl üretilmiştir. 2019 olayına da varsayımsal olarak diye belirttim , hadi öyle olsun dedim zaten. Bir de geri iade ve iadenin farkı ne tam olarak ?
Mağazadan bir ürün alırsanız ve beğenmezseniz iade edebilirsiniz yani ürünü geri verebilirsiniz. Yani ya geri verirsiniz ya da iade edersiniz ama geri iade etmezsiniz. Geri iade diye bişey yoktur çünkü.
 
Ben de mağazayı arayıp ürünün 0 olduğunu teyit ettim. Sonrasında sipariş verdim ve gitar elime 0, jelatinli şekilde ulaştı. gerçi kargo şirketi düşürmüş, kolisi baya bir göçüktü, ancak gitar bir hasar görmemiş. Gitarda bir sıkıntı olmadığı için geri göndermedim. Yorumlar için de teşekkür ederim herkese.
 
Aslında o şekilde teslim almazdım, ancak ben dışardayken sitenin güvenliği o şekilde teslim almış :) Bende koliyi açmadan önce inceleyip gitarın zarar görmediğini anlayınca sıkıntı etmedim. Teşekkürler bu arada.
 
Geri
Üst