Seymour Duncan yükseklik ayar vidaları

Sürekli milletin başlığına salça olmak olmuyor, biraz da biz soralım.

Şimdiye kadar ihtiyacım olmadığı için hiç farketmemiştim ama bu ara paslanmış ve solmuş manyetik yükseklik ayarı vidalarını değiştireyim dedim. Seymour Duncan'ların manyetik çerçevelerini zaten sökmüştüm, vidalara baktım elimdeki başka bir m2.5 vida ile aynı kalınlıkta. Gidip m2.5 uzun vida aldım, takmaya çalıştım elimle bile çeviremedim. Sonra daha dikkatli bakınca vidanın genişliği aynı olmasına rağmen diş aralıklarının farklı olduğunu gördüm. Çünkü manyetik amerikan olunca vidalar da imperial oluyor haliyle. 😄

Metrik m2.5 vidalarda 0.45 diş aralığı var fakat Seymour Duncan gibi manyetiklerde #3-48 kullanılıyor sanırım, yabancı forumlarda bu boyutta vida arayıp alıyorlar. 0.53 civarı bir aralığa denk geliyor. solomüzikankara'ya baktım fakat vida aralıkları vs gibi bilgiler yazmıyor sadece "her manyetiğe uyumlu değildir" diye bir not düşülmüş.

Bana paslanmaz çelik, nikel veya altın renkli yükseklik ayar vidaları lazım Seymour Duncan için 4-5 tane. Nereden buluruz da alırız? Solomüzikten aldıysanız hangisini aldınız, hangisi uyuyor?
 
Selam

2009 yılında Stewmac'ten epeyce almıştım. Onlar uyuyor, sorunuzu görünce tekrar denedim. Linkini bırakıyorum :
Görünüşe göre 3-48 diş diyor. Buralarda bulmak için araştırmak lazım. Solo'dakilerden hangisi uyar tam bilmemekle beraber ben alsaydım USA olanını alırdım malum diş profili yüzünden.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst