Tiz seslerde sesin boğazda kalması

Selam arkadaşlar, bir sualim olacak. Tiz seslerde sesin boğazımda kaldığını hissediyorum. Normalde şarkı söylemezdim fakat son zamanlarda heves ettim ve geliştirmeye çalışıyorum. Sesimin de fena olmadığını düşünüyorum ancak dediğim gibi tiz seslerde sesim çok boğuk kalıyor ve aslında çıkabileceğim seslere çıkamıyorum gibi hissediyorum. (Konuşma tonum da o kadar kalın değil) Ne yapmamı önerirsiniz? Tavsiyeleriniz benim için altın değerinde. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Teknik olarak öneri verecek bilgim yok tamamen tecrübemle , dolaylı yoldan ve direkt etkileyebilecek aklıma gelen hepsini yazayım. Bahsettiğin şey "hoh"lama tarzı bir şey olmalı ben de 1 sene öncesine kadar istediğim tizlere çıkamayan biri olarak en basitinden müzik aletinle bol bol vakit geçirmeni öneririm yoksa da edinmelisin bence. Ben nefes egzersizleri yapardım sürekli , su içerdim nemli tutardım boğazımı (çok fazla içersek zarar verir mi bilmiyorum) , düzgün bir postür de çok önemli tabii. Seni zorlayan parçaları söylemeye çalışmaya devam et , hata yapınca aldırış etme ileride işi çözünce istediğinden çok daha ilerliyorsun. Mesela benim hem sesim kuvvetlendi , hem de istediğim tizlerden de ötesine çıkmaya başladım. Söylediğin şarkıları kaydet ve kendini dinleyip hatalarını anla en önemlilerinden. Mesela ben gitar çalışırken aynada çalışıyorum çünkü estetik çalmanın teknikle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum yamuk yumuk olan yerleri düzeltiyorum. Sen de sesini kaydederek kendini görebilirsin. Bir de şunu gördüm eğer ses egzersizleri yaparak sesini her gün açarsan çok işe yarıyor. Son olarak çiğ yumurta değil ama zeytinyağında çok fayda gördüm her sabah ekmeği "bandırıp :D " yediğimde sesim o gün daha iyi parlıyordu. Varsa bir hatam @RaNCoR hocam düzeltsin :)
 
Son düzenleme:
Simdi tabi iyi niyetle guzel seyler soylemissin ama duzeltilcek seyler var.
1) yedigin ictigin seyler ses tellerine gitmez. Insan anatomisi geregi ses tellerine gelmeden once yemek ve soluk borusu ayrilir. Yedigin ictigin hic bir seyin direkt bir etkisi yoktur. Tabi zeytin yagi kaliteli oldugu surece icip icmemek kisinin kendi istegine kalmistir. Yag probleminiz yoksa istediginiz kadar tuketirsiniz ona ben bir sey diyemem.
2) ses telleri nemli kalmak zorundadir. Kurursa sikinti cikar travmalara acik hale gelir iyilesme sureci uzar. Bol su iciniz yer yer sicakligini fazla kacirmadikca buhar soluyunuz.
3) ben direkt olarak zor eserlerin soylenip zamanla alisilmasina karsiyim. Nasil malmsteenin eserlerinden birini actip calisinca arpej ogrenmis olmuyosaniz sesinizide boyle gelistiremezsiniz. Daha basit eserlerden daha zorlara dogru gidilmesi hem heves hem ses sagligi acisindan daha sagliklidir.
 
Geri
Üst