Kısa film ses kayıdı ve sonrası

Merhabalar, kısa filmimizde kullanmak üzere kamera mikrafonu almak istiyoruz. Kameranın kendi mic ile istediğimiz kalitede bir sonuç alamıyoruz. Araştırmalarım sonucunda 'RODE shotgun mic' modelinde bir ürün hem fiyat hem de kalite açısından bize uygun gözüküyor. (bkz: http://www.panmusic.com.tr/asp/show_stock.asp?product=VIDEO MIC)
bunun haricinde sizin tavsiye ettiğiniz bir ürün varsa..

Benim sorunum;
1. mic ve kamera giriş-çıkışları birbirine uymazsa ve dönüştürücü aparat kullandığımızda ses kalitesinde bir azalma olur mu, tavsiye eder misiniz? (kamera: sony dvd handycam)

2. Ses kaydından sonra ses üzerinde ne tür oynamalar yapılabilir, hangi programları tavsiye edersiniz. (dolgun, baslı ve oturaklı, profesyonele yakın bir ses kalitesi olsun istiyoruz)

teşekkürler
 
Ses kaydını kameraya yapmak çok da tavsiye edilecek bir durum değil. Sesi ayrı videoyu ayrı kaydedip daha sonra onları senkronize etmek sizin için daha başarılı sonuç verecektir. Zaten "oynama" olarak belirttiğiniz işlemi yapmak için video ve ses birbirinden ayrılacağı için bu şekilde olması zaman kazandırır size.

Açıkçası sese hayal gücünüzün yettiği ölçüde herşeyi yapabilirsiniz. Tek kısıtlama üst üste gelmiş bir rüzgar sesi ve insan konuşmasını tamamen birbirinden ayıramayacak olmanız. Aslen genel olarak bakıldığında ses birşeyler eklemek kolay birşeyler çıkarmak ise zordur.

Başarılı sonuç prodüksiyonu yapanın kalitesiyle orantılı programların kalitesi ile değil. Çalışabileceğiniz programların hemen hemen hepsi yaklaşık aynı kalitede iş yapmaktalar çünkü.
 
Geri
Üst