3 kablolu stok manyetik ve pull-push switch bağlantısı

Arkadaşlar elimde mighty mighty bluebucker manyetik mevcut. 3 tane kablosu var. Bir de pull push switch'im var. eski manyetiğimin 4 kablosu olduğundan coil-split yapma imkanım vardı. şu anda 3 kablo var; biri potansa diğeri selector'e diğeri de topraklama. coil split olayını nasıl yapacağım bilemiyorum. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Forumda arama yaptım ama istediğimi bulamadım, böyle bir konu daha önce açıldıysa da link verebilirseniz çok memnun olurum. teşekkürler.
 
Bir manyetikten nasıl 3 tane kablo çıkıyor anlamış değilim. 1i toprak 1 i de sinyaldir kabloların 3. sü ne işe yarıyor garip. Kopmuş olma ihtimali varmı acaba?

Eğer 4 kablolu değilse normal koşullarda coil split yapılamaz. Ama denemelere açıksan manyetiği açıp iki bobinin birbirine bağlandığı yerden kesip iki uç daha kazanıp onlarla beraber yapabilirsin coil split olayını.
 
Bir çok markada 3 kablo oluyor, Duncan renkleri ile kırmızı ve beyazı birbirinde bağlayıp bir kablo yapıyorlar, çıplak ve yeşil toprak oluyor ve de siyah sinyal.

Ibanezlerde var, PRSlerde öyle...

Bu kablolardan hangisi sinyal hangisi toprak ve de hangisi hangi bobini aktive edecek veya etmeyecek diye anlamak için bir multimetre lazım sana. Başka yolu yok, eğer aynen bu manyetikle uğraşmış ve de multimetre ile bunu ölçmüş birisini bulamazsan. Ki bu ihtimal de haliyle gayet az.

Bir multimetre al bence, 20K ohm ölçebilmesi lazım, ve de her eve lazım bence aslında.

B
 
4 kablo varken 2 kabloyu birbirine bağlıyosun gene 3 kablo gibi oluyor. aynı şeyi yapacaksın...
hangi kablonun toprak hangisinin orta hangisinin hot çıkış olduğunu da deneyerek bulabilirsin. mesela kabloyu hoparlör ya da amfi jakına değdir hoparlörün sesini aç sonra manyetikteki bobinlere metal birşeyle dokun hangisi gürültü yapıyorsa o kablo onundur.
 
bildiğim kadarıla bluebuckerler cort x6 arda kullanılıyo ve x6lar push pul potansa sahip gitarlar. x6nın bağlantı şeması sana yol göstereilir yada bi x6ın kapaını aç bak oda olr gibi =)
 
Geri
Üst