Strat Hard Case Tele’ye Uyar mı ?

Sevgili dostlar, lüzumsuz bir konu açıyorsam affedin lütfen.Cehaletimi mazur görün.
Fender telecaster gitarım için bir hard case almayı düşünüyorum, ikinci el orijinal bir Fender strat hard case’i buldum, mantık olarak Strat’a uyan hard case tele’ye de uyar diye biliyorum.
Ama aldıktan sonra uymadığını farkedersem sıkıntı olacak.
Konuyu bilen birileri aydınlatırsa sevinirim :)
 
Hızlıca bir araştırma yaptım, her ne kadar Fender caseler için "uyar" dense de bazı farklı marka caselerde uymama sıkıntısı olmuş. O yüzden garanti bir şey söylemek zor gibi.

Sweetwater'In sitesinde gitarlara baktığınızda "Certified Fit" gibi uyma garantisi verdikleri caseler var oradan yola çıkabilirsiniz bence. Mesela player tele için ekte paylaşıyorum listeyi.
 

Dosyalar

  • 111.JPG
    111.JPG
    93.1 KB · Gösterim: 111
Eğer strat tipi olarak bulduğunuz case "moulded" olarak geçmiyorsa; yani gövdeye denk gelen bölümde iç yapısı boş bir dikdörtgen biçimindeyse sıkıntı olmaz. Fakat söz konusu bölgede spesifik olarak stratocaster tarzı gövde biçimine göre bir kalıp şekli varsa tabi ki sorun yaşarsınız.
 
Bende de bir jazz kasa var. Hard case bakıyordum ne zamandır. Hem benim kasaya uyumlu hard case bulmak zor hemde fiyatlar çok uçuk. O yüzden bende kendim yaptırmaya karar verdim çünkü bu şekilde çok daha uyguna gelecek. Ölçülerini verdim bakalım bitmesini bekliyorum. Sana da öneririm kesinlikle. Hem bu sayede keyfine göre yaptırma şansında var.
 
Nereden yaptırdınız?

Ana gövdeyi ahşap malzemeden bir marangoza yaptırıyorum. Dış kaplamasıyla iç kaplamasını ise döşemeciye yaptıracağım. Tabii ben bu ikisini tanıdığa yaptırdığım için işçilik ödemeyeceğim ama normal koşullarda işçilik ödeseniz bile piyasadan daha uyguna gelecektir.

Fikir vermesi için şu videoya göz atabilirsiniz.

 
Geri
Üst