Garageband sağlıklı mı

Merhabalar klasikten elektro gitara geçeceğim amfi için irig diye bir aygıt kullanarak apple garageband uygulamasından baya bi ton elde edilebildiğini duydum deneyen var mı kalitelimi yoksa bir amfi için para biriktirmeli mi
 
Merhaba, kesinlikle amfi almanı öneririm. İrigden beklediğin sonucu alamayabilirsin neticede amfi kadar volume olmayacak. Tona gelirsek irig ve garage band ile iyi tonlar alabilirsin ama dediğim gibi beklediğini bulamazsın.
 
Şu aşamada “ton elde etmek” olmamalı öncelik… öğrenirken kullanması kolay ama keyifli ton da verecek küçük egzerisz amfileri ya da daha giriş seviyesi amfilere bak. Başlangıç amfisi demiyorum o lafa kılım ama giriş seviyesi demek istiyorum.
Şunları araştır, Katana, ID:Core, Yamaha THR, Roland Cube….. bütçe varsa ID:TVP, Line 6 Spider V …..
ben sevmem ama Marshall MG ve Vox’un da güzel amfileri var işini görebilecek.
 
Bence artık müzikle herhangi bir şekilde ilgilenen herkes ölmeyecek kadar müzik yazılımlarını da kullanabilmesi gerekiyor. Zaten dönem paylaşım çılgınlığı dönemi evde tek başına amfi ile yapılan işler bir yere kadar ilerlemenizi sağlar. Teknik olarak demiyorum motivasyon olarak imkanları artıracak şey olayın yazılım kullanımını geliştirmekle oluyor.

Ben garageband'ı elektrik kesikken vakit geçirmek için kullanıyorum. Diğer enstrüman sesleri de gayet hoş, amfi modellemelerini fazla kullanmadım ama becerikli bir uygulama olduğu kesin.

Ek bir masraf yapmadan gitarı çeviricisiyle birlikte bir bilgisayara bağlayıp amfi simülasyonlarını tek tek deneyebilirsiniz. Garageband'dan çok daha iyi amfi simülasyonları var. Birini beğenip diğerine geçebilirsiniz, ilerledikçe arayışlar değişir bunların hepsini dinamik şekilde yazılım üzerinden sağlamak mümkün.

Yani özetle eğer ihtiyacı karşılayan ses çıkışları varsa ya da güzel bir kulaklıkla çalınacaksa yazılımlar her aşamada iş görür nitelikte. Tak çalıştır gibi olmadığı için bir miktar uğraştırır. O kadarı da artık bence mecbur, bir ucundan gitar öğrenirken yazılımları da çözmeye başlayın derim.
 
Geri
Üst