Üst Eşik Çıktı

Ibanez RG71AL gitarımın üst eşiği telleri değiştirirken yerinden tertemiz bir şekilde çıktı. Hazır çıkmışken başka bir eşik ile değiştirmeli miyim? Ya da nasıl geri yapıştırabilirim? Teşekkürler.

IMG_1996.jpg
 
Yeniden yapiştıracaksanız, yapiştirıcının yanlardan akmamaisna çok dikkat edin. Kuvvetli bir yapistirici iz birakabilir aktiği yerleri kotü yapabilir aman dikkat. Ağaç tutkalı kullanabilirsiniz o zaman aksa da silinci geçer. Ama japon yapistiricisi vs sıkıntı
 
Japon sürmek en iyisi. Premium herhalde sap ayarı kapağından anladığıma göre. Benimkisi de öyleydi çünkü. Sap üst kilidini Gotohla değiştirince tellerin kapağa temas ettiğini farkettim onun için olduğu gibi çıkardım
 
Titebond tarzı tutkal tavsiye ederim. Abartıp sağa sola bulaştırırsanız veya akıtırsanız su ile temizlersiniz. Japon tavsiye etmem amatörlere, kullanımı daha zor, temizlemesi dertli.
 
Kürdan ucuyla iki ayri noktaya nalburdan ucuza alabileceginiz plastik (beyaz) tutkal ile yapisir. Yapistirdiktan sonra telleri takin, o baskiyla oturur. Fazla yapistirici surmeyin. Aslinda ben fender tipi esigin yuvaya oturdugu gitarlarima tutkal bile sürmüyorum cogu zaman. Teller tas gibi tutuyor. Ancak satarsam vs. Yapıştırıyorum.
 
Geri
Üst