Popçuyuz ama özümüzde ROCKçıyız ne de olsa :D :D :D yansınnnnnnn !!!

@Fender bence bu kadar şarkının avukatlığını yapmanıza gerek yok. Küçümseyenleri eleştirirken siz de onlar gibi birşeyleri küçümseyerek karşılık veriyorsunuz.Burada beğenmeyenlerin, eleştirenlerin müzik faşizanı olduğu, beğenmiyorsa ortaya çıkarıp daha iyisi koyulması gerektiği söyleniyor. Herkes güzel işler yapsın ama bir işi beğenmeme, eleştirme hakkı da olmalı. Ben beğenmedim kral tv işi pop şarkısı olmuş dediğim zaman müzik faşizanı mı oluyorum mesela? Anadolu rock'a özgün değil diye sallıyorsunuz ama objektif gözle bakarsanız bu şarkının özgün olduğunu söyleyebilir misiniz? Ben müziğin her türünü seven dinleyen bir insanım blues, country,metal,klasik müzik ve özgün bulduğum herşeyi dinlerim.Pop bana hitap etmese bile özgün ise, bir fark yaratılmaya çalışılmış ve diğer pop şarkılarından ayrılan bir yönü varsa dinlerim. Ancak burada böyle birşey göremiyorum. Bence başlık sahibi de buranın tartışma alanına dönmesinden rahatsız olmuştur. Biraz sakince düşünün ve tartışmayı uzatmayın derim.
 
Eleştiren arkadaşlardan güzel bir rock performansı bekliyoruz bakalım. Bu kadar basit gördüklerine göre bunca emeği, kendilerinden çok çok iyi bir rock performansı bekliyoruz.
Başlıktaki şarkı bana göre değil 30 saniye sonra kapattım ... tartışmanın geri kalanına da karışacak değilim zaten çizgisinden çıkmaya başladı. Müzik güzeldir, müzik yapmak iyidir. Kaliteli diyebilmek için somut ölçü ve kriterler aşağı yukarı bellidir, soyut kısmı ise kişiseldir. Yani genel bir kalite değerlendirmesi yapmak elbet mümkündür ama kalemi kırıp hükmü vermek oldukça zordur.
Esas diyeceğim şu; kalp kırmadan tartışılırsa güzel olur ama şu bakış açısı bence inanılmaz yanlış. Hadi buyur sen yap o zaman demek yani .... beğenmediğim her fayans kaplı dikdörtgen bina yüzünden mimar mı olmalıyım, milli takım leş gibi futbol oynadı demek için Mourinho mu olmalıyım vs vs...
 
Birisi de demiş, piyasa müziği olmuş. Ne yapalım, döner de piyasa yemeği, yemeyelim mi yani. Adana da öyle, aç mı gezelim.

Türkiye'de kim rock veya metal müzik yapıyor? Mevlevilikle satanistlik arasında gidip gelen metalci sandıklarınız mı? Uzaya çıkıp inenler mi?
Aşkından yandım bittim eridim, kül oldum diyenler mi?
Şarkı söylerken sahnede ağlayanlar mı?

Onların hiçbiri rockçı değil, eğer rock türün özünü ele alırsak. Bir de Anadolu Rock diye ucube birşey çıkarmışlar. 100 yıllardır bağlamayla çalınan bir sanat eserini, (evet gerçekten çoğunluğu sanat eseridir) sırf elektrik gitarla, davulla, bassla çalıp bir de bağırarak söylediler diye rockçı geçinenler var.

Birşey üretemedik, 300 yıllık şarkıyı boyadık, millete sattık diyemiyorlar tabi, Anadolu Rockçısıyız, pardon Rockçusuyuz diye geçiniyorlar tabi. Bırakın bu işleri.
Dönere piyasa demen hic hos olmadi... Ankara'dayim ben.. gayet guzel yerler var. Hic piyasa degil. Esnaf belki ama piyasa... hayir kesinlikle piyasa degil.
 
Bu arada şarkı pek tabii devir acip devir kapatmiyor. Ama vay efendim kotu olmus demekte haksizlik olur. Muzik var produksiyon var klip var.
Konunun acildigi baslikta da zaten "Muzigini Tanit" ve hatta acik acik "
"Konser duyurularınızı, performanslarınızı, kayıtlarınızı paylaşın, kendinizi, grubunuzu tanıtın." diyor. Bir tarz belirtilmiyor. Ha forumun isminden falan dem vuracaklar olursa da yani o zaman metalciler, popcular falan toptan terkedelim. Geriye Halukcularla Mangacilar kalsin, aralarada biraz duman serpistiririz...


Hic olmadi yalandan da olsa pozitif duygu dusunce belirtmek -veyahut hic bir sey belirtmemek- dururken, elestiri yapacagiz diye, geyigi andropoza yem etmek olmus biraz.
Burda da aklima -acaba hep sikayet edilen troll mevzularini aslinda farkinda olmadan siz mi yarattiniz?- sorusu geliyor. Ama sormuyorum.

Ama ne yazik ki forumda kendini muzik ilahi sanan insanlar var. Neyse her gunes bir gun batiyor iste...

Muzige gelecek olursa, oyle dinlenmeyecek bir muzik degil. Meraklisi ve dinleyicisi olacaktir. Kolay gelsin basarilar dilerim.
 
15 senelik üyenin açtığı konuya mesaj yazıyoruz kendisi yazacağına birileri çıkıp uzun uzun yazıyor. Sen a kişisine söylüyorsun başlığa yazmamış z kişi gelip hakaret küfür kıyamet yazıp gidiyor ki ortada o şekilde cevap verecek bir şey de yazamadım genelde verecek cevaplar olmayınca troll hesaplar devreye giriyor bu ayağa hiç düşmem ben. Söz konusu mesaj ile raporlandınız efem, esen kalınız.
 
Eleştiri değil, güzel örnek görmek istiyoruz. Rockerlar, rockçılar, rock yıldızları. Ekipman başına ;)

Evine 2i2 koyan herkes birşeyler "ürettiği" için şu an ortalık bu halde değil mi? Kendimi de içine dahil ederek, bundan 40 - 50 sene önce gerçekten müzik yapmak isteyenlerin hayatlarından feda etmek zorunda olduğu kavramlara kıyasla çok daha az şey feda ederek çok daha fazlasını yapabiliyoruz. Yine de hala birisi eleştirmeye çalıştığında "Yap da görelim." tribine giriyoruz. Bir de bu lafın kardeşleri "Ülke şartları göz önünde bulundurulduğunda..." ve "Kardeşim destek olsanıza, ülkede sanki çok iş yapılıyor." vardır ki her başarısız işin vazgeçilmezidir.

Mesela merak ettim ilk sayfada şunu derken...
Ben kolay kolay beğenmem, o yüzden demek ki gerçekten güzel olmuş
... kendinizde hangi yetkinliği görüyorsunuz da, beğeninizi bir benchmark olarak ifade edebiliyorsunuz ancak başkalarının beğenmemesinde onları ekipman başına davet ediyorsunuz?

Burada oturaklı eleştiriler yapan, bunu açık açık veya sarkastik bir yoldan yapan herkes - üstelik bunların çoğu kimliği açık, işleri ortada, nicklerin arkasına saklanmayan kişiler - negatif birşey söylediğinde kendini kanıtlamak zorundaymış gibi bir muamele görüyor, madem sürekli "sidik yarıştıracağız" neden bu iş tek taraflı çalışıyor? Hür irademle kendimi kanıtlamadan beğenmeme gibi bir hakkım olmalı sanki.
 
Hiç yazmayacaktım ama biri kendim yazmayıp trol hesaplar çağırdığımı ima etti gibi geldi bana ya da ben yanlış anladım, son kez uzun bir mesaj yazıp konudan çekiliyorum :)
1- Yaptığım müzik POP(aksini iddia etmedim zaten) lakin ROCK sever biri olduğumdan, yıllarca cayır cayır ROCK çalmış olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, POP yaparken bile standart POP aranjman öğeleri yerine aklım, ruhum, kalbim, ROCK müzik öğelerine gidiyor bazen. Şirket yetkilisi ya da başkası, ''biraz sert mi oldu bu ?'' diye sorduğunda, yok güzel bu alın bunu böyle kullanın diyen bir adamım...

2- Buraya şarkıyı asarken, son derece masum ve duygusal bir ruh haliyle, hatta eski günlerimi de özlemiş bir ruh haliyle, yaptığım bir işte üst teli RE notasına düşürülmüş distortion gitar, TAMA drum kit, warwick bas ve vintage synthler kullanarak yaptığım bir iş bana dokundu.... Ben çok sevdim. Ben arkasındayım,... ayrıca asla standart bir pop şarkısı da değil. Bunu iddia edebilmek için ciddi pop piyasasına hakim olmak lazım o zaman baya ben burda pop uzmanları ile konuşuyorum ama haberim yok sanırım.... (dışarıdan bakınca Çinlilerin hepsi aynıdır hani, bu o yanılsamayı o yüzden analayışla karşılıyorum... Tartışacak da değilim....

3- Eeee kardeşim sen hiçbir açıklama yapmamışsın ki vs... gibi girmeyin konuya, ben başlığa gayet kakara kikiri bir giriş yaptım. Yahu POP yapıyoruz ama Özümüzde ROCK çıyız o yüzden yaptığımız pop da böyle oluyor işte :D gibi tatlı bir mesaj vermek istedim. Ne çoook özgün bir tarz yarattığımı iddia ettim, ne müzikte yeni bir akım başlattığımı iddia ettim, ne de başka bir şey iddia ettim ama arkadaşlar baya sanat dergisi yazarına dönüştüler ve benim sempozyumda sunduğum bir tezi çürütmeyefalan kalktılar :) sakin arkadaşlar sakin, yavaş biraz :)

4- Birileri çıktı klipteki KEYTAR ile dalga geçmeye kalktı... Birileri çıktı ne iğrenç bir müzik vıcık vıcık dedi, birileri bambaşka laf soktu falan. Biri fiilen söylemedi ama ..ktir git burdan der bir tavırla GİDİN BURDAN yazdı direk :) Anlıyorum, ben 20 yıl profesyonel müzik hayatı olan biriyim ve çok fazla gördüm yersiz durduk yere agresif ya da alaycı tavırla birinin üstüne çıkmaya çalışma refleksini. İCRAAT YOKSA ÇENEYE VURUR BAZILARINDA... Bunu da anlayışla karşılıyorum, çünkü çok gördüm bunu malesef...

5- Tıklanma peşinde koşmadığımı söyledim evet doğrudur zaten şarkı şu an 150.000 izlenmeyi geçti zaten... Burada en çok yorum almış forum ana başlığının görüntülenme sayısı nedir acaba ? 200.000 falan 20 yıllık başlık...... Bu kadar aptal değilim merak etmeyin :) Ben manevi destek peşindeyim, gelir birisi abi drive kullanmanız ne güzel olmuş der, abi bas hattı güzel yazılmış der belki, belki biri der ki arkada kullandığın synth vintage bir alet sanırım der, konu açılır ben de mutlu olurum, birisi belki der ki sine wave ile üretilmiş bir kick ile TAMA kicki nasıl sentezledin der güzel olmuş der, şöyle yapsan daha iyi olurdu der, vokal kaydındaki satürasyonu nasıl sağladın çok beğendim der, ya da keşke TUBE mic ile kaydetseydin der, TOM ları nasıl büyüttün der, belki biraz egom okşanır vs, belki biri gider şarkıya güzel bir yorum yazar, belki rok ve pop sentezindenhoşlanan biri müziğimizi takbe alır dinleyicimiz olur... Ama unuttum tabi bu ortamlarda öfkeli çocuklar da var :)

Pişmanım hakim bey, beni alaya almaya çalışan adam belki benim kadar donanımlı bir müzisyen olmayabilir olmak zorunda da değil evet... Ama SAYGI abicim saygı, ÜSLUP... Bunlar bu kadar kolay kenara koyulacak şeyler olmamalı.... Sakin olun, hiçbirimiz bi halt değiliz müzik alanında. Sakin olun lütfen, kırıcı olmayın....

Herkese sevgiler, hoşçakalın...
 
Hiç yazmayacaktım ama biri kendim yazmayıp trol hesaplar çağırdığımı ima etti gibi geldi bana ya da ben yanlış anladım, son kez uzun bir mesaj yazıp konudan çekiliyorum :)
1- Yaptığım müzik POP(aksini iddia etmedim zaten) lakin ROCK sever biri olduğumdan, yıllarca cayır cayır ROCK çalmış olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, POP yaparken bile standart POP aranjman öğeleri yerine aklım, ruhum, kalbim, ROCK müzik öğelerine gidiyor bazen. Şirket yetkilisi ya da başkası, ''biraz sert mi oldu bu ?'' diye sorduğunda, yok güzel bu alın bunu böyle kullanın diyen bir adamım...

2- Buraya şarkıyı asarken, son derece masum ve duygusal bir ruh haliyle, hatta eski günlerimi de özlemiş bir ruh haliyle, yaptığım bir işte üst teli RE notasına düşürülmüş distortion gitar, TAMA drum kit, warwick bas ve vintage synthler kullanarak yaptığım bir iş bana dokundu.... Ben çok sevdim. Ben arkasındayım,... ayrıca asla standart bir pop şarkısı da değil. Bunu iddia edebilmek için ciddi pop piyasasına hakim olmak lazım o zaman baya ben burda pop uzmanları ile konuşuyorum ama haberim yok sanırım.... (dışarıdan bakınca Çinlilerin hepsi aynıdır hani, bu o yanılsamayı o yüzden analayışla karşılıyorum... Tartışacak da değilim....

3- Eeee kardeşim sen hiçbir açıklama yapmamışsın ki vs... gibi girmeyin konuya, ben başlığa gayet kakara kikiri bir giriş yaptım. Yahu POP yapıyoruz ama Özümüzde ROCK çıyız o yüzden yaptığımız pop da böyle oluyor işte :D gibi tatlı bir mesaj vermek istedim. Ne çoook özgün bir tarz yarattığımı iddia ettim, ne müzikte yeni bir akım başlattığımı iddia ettim, ne de başka bir şey iddia ettim ama arkadaşlar baya sanat dergisi yazarına dönüştüler ve benim sempozyumda sunduğum bir tezi çürütmeyefalan kalktılar :) sakin arkadaşlar sakin, yavaş biraz :)

4- Birileri çıktı klipteki KEYTAR ile dalga geçmeye kalktı... Birileri çıktı ne iğrenç bir müzik vıcık vıcık dedi, birileri bambaşka laf soktu falan. Biri fiilen söylemedi ama ..ktir git burdan der bir tavırla GİDİN BURDAN yazdı direk :) Anlıyorum, ben 20 yıl profesyonel müzik hayatı olan biriyim ve çok fazla gördüm yersiz durduk yere agresif ya da alaycı tavırla birinin üstüne çıkmaya çalışma refleksini. İCRAAT YOKSA ÇENEYE VURUR BAZILARINDA... Bunu da anlayışla karşılıyorum, çünkü çok gördüm bunu malesef...

5- Tıklanma peşinde koşmadığımı söyledim evet doğrudur zaten şarkı şu an 150.000 izlenmeyi geçti zaten... Burada en çok yorum almış forum ana başlığının görüntülenme sayısı nedir acaba ? 200.000 falan 20 yıllık başlık...... Bu kadar aptal değilim merak etmeyin :) Ben manevi destek peşindeyim, gelir birisi abi drive kullanmanız ne güzel olmuş der, abi bas hattı güzel yazılmış der belki, belki biri der ki arkada kullandığın synth vintage bir alet sanırım der, konu açılır ben de mutlu olurum, birisi belki der ki sine wave ile üretilmiş bir kick ile TAMA kicki nasıl sentezledin der güzel olmuş der, şöyle yapsan daha iyi olurdu der, vokal kaydındaki satürasyonu nasıl sağladın çok beğendim der, ya da keşke TUBE mic ile kaydetseydin der, TOM ları nasıl büyüttün der, belki biraz egom okşanır vs, belki biri gider şarkıya güzel bir yorum yazar, belki rok ve pop sentezindenhoşlanan biri müziğimizi takbe alır dinleyicimiz olur... Ama unuttum tabi bu ortamlarda öfkeli çocuklar da var :)

Pişmanım hakim bey, beni alaya almaya çalışan adam belki benim kadar donanımlı bir müzisyen olmayabilir olmak zorunda da değil evet... Ama SAYGI abicim saygı, ÜSLUP... Bunlar bu kadar kolay kenara koyulacak şeyler olmamalı.... Sakin olun, hiçbirimiz bi halt değiliz müzik alanında. Sakin olun lütfen, kırıcı olmayın....

Herkese sevgiler, hoşçakalın...
 
Ortalığı kızıştırmadan yorumumu yapayım.
Ortada bir prodüksiyon var, tebrikler. Belki rocktan tamamen sıyrılıp direk pop yapsanız daha uygun olabilir, denemeden bilemeyiz.

4 günde 157k izlenme almış. Bu bir benchmark, demek ulaşıyor bir yerlere. Bu hatırı sayılır bir rakam sanıyorum. Youtube vs pek anlamam.

Evet, belli bir stres seviyesi var forumda, siz de nasibinizi almışsınız ama size özel olduğunu sanmıyorum, genel olarak yapılan müziklere karşı snobluk olabiliyor bazen. Normal artık.

Bol şans dilerim.
 
Elin adamı oryantal metal yapar, milyon dinlenir. Gider rock müziğin anavatanında konserler verir. Saygı görür.

Onlarca Youtube kanalında alttaki yorumlarda, gitarda iki tane koma bassan, elin gitarcısı görür görmez “dostum bu sesi elektrogitardan nasıl çıkarıyorsun” diye sorar.

Led Zeppelin gider Mısır orkestrası ile doğu-batı sentezi yapar. Taksimler, macunlar havada uçuşur. Smokini giyen oturur dinler.

Kimse birşeyi beğenmek durumunda değil elbette ki. Ama yani “arabesk miiii ohaaa leeş boook bu ne ya böyle müzik mi olurmuş yaa üff iğrenç”… Adama zorla arabesk savunduracaksınız ama hakkıyla icra edilmesi çok zor bir müzik türüdür.

Blues müzik batıda siyahi insanların acılarından doğar, sözlerini Türkçeye çevirsen arabeskin kralıdır yerine göre.

Pop dersin, popüler kültürü ifade eder müzikte. Baktığın zaman rock da döneminin pop müziğidir bir yerde.

Ne çok kalıplarınız var arkadaşlar. Dinleyin geçin, müzikte öğrenilecek her nota kardır. 4 dk’lık parçada bana birşey katacak 3 sn varsa oturup dinlerim ben o şarkıyı.

Bir de şöyle bir üstümdeki gibi beylik lafları eden arkadaşlara bayılıyorum. Koskoca Van Halen gider Michael Jackson albümüne çalar. Ama özü rock olan adamın popla işi olmaz deyip racon koyarız. Teallam ne günlere kaldık ya.

Çok güzel bir anekdot vardı. Bir gün ustası, çırağından bir resim yapıp şehir meydanına bırakmasını ister. İnsanlardan yaptığı resmi eleştirmesini rica eder. Onlarca insan acımasızca eleştirir. Başka bir seferde resmin yanına bir fırça bıraktırır ve hatalı görülen yerlerin düzeltilmesini rica eder. Resmi meydandan almaya gittiğinde tek bir fırça darbesi yoktur.

Bizim toplumun hikayesi biraz böyle maalesef.

 
Son düzenleme:
Hiç yazmayacaktım ama biri kendim yazmayıp trol hesaplar çağırdığımı ima etti gibi geldi bana ya da ben yanlış anladım, son kez uzun bir mesaj yazıp konudan çekiliyorum :)
1- Yaptığım müzik POP(aksini iddia etmedim zaten) lakin ROCK sever biri olduğumdan, yıllarca cayır cayır ROCK çalmış olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, POP yaparken bile standart POP aranjman öğeleri yerine aklım, ruhum, kalbim, ROCK müzik öğelerine gidiyor bazen. Şirket yetkilisi ya da başkası, ''biraz sert mi oldu bu ?'' diye sorduğunda, yok güzel bu alın bunu böyle kullanın diyen bir adamım...

2- Buraya şarkıyı asarken, son derece masum ve duygusal bir ruh haliyle, hatta eski günlerimi de özlemiş bir ruh haliyle, üst teli RE notasına düşürülmüş distortion gitar, TAMA drum kit, warwick bas ve vintage synthler kullanarak yaptığım bir iş bana dokundu.... Ben çok sevdim. Ben arkasındayım,... ayrıca asla standart bir pop şarkısı da değil. Bunu iddia edebilmek için ciddi pop piyasasına hakim olmak lazım o zaman baya ben burda pop uzmanları ile konuşuyorum ama haberim yok sanırım.... (dışarıdan bakınca Çinlilerin hepsi aynıdır hani, bu yanılsamayı o yüzden analayışla karşılıyorum... Tartışacak da değilim....

3- Eeee kardeşim sen hiçbir açıklama yapmamışsın ki vs... gibi girmeyin konuya, ben başlığa gayet kakara kikiri bir giriş yaptım. Yahu POP yapıyoruz ama Özümüzde ROCK çıyız o yüzden yaptığımız pop da böyle oluyor işte :D gibi tatlı bir mesaj vermek istedim. Ne çoook özgün bir tarz yarattığımı iddia ettim, ne müzikte yeni bir akım başlattığımı iddia ettim, ne de başka bir şey iddia ettim ama arkadaşlar baya sanat dergisi yazarına dönüştüler ve benim sempozyumda sunduğum bir tezi çürütmeyefalan kalktılar :) sakin arkadaşlar sakin, yavaş biraz :)

4- Birileri çıktı klipteki KEYTAR ile dalga geçmeye kalktı... Birileri çıktı ne iğrenç bir müzik vıcık vıcık dedi, birileri bambaşka laf soktu falan. Biri fiilen söylemedi ama ..ktir git burdan der bir tavırla GİDİN BURDAN yazdı direk :) Anlıyorum, ben 20 yıl profesyonel müzik hayatı olan biriyim ve çok fazla gördüm yersiz durduk yere agresif ya da alaycı tavırla birinin üstüne çıkmaya çalışma refleksini. İCRAAT YOKSA ÇENEYE VURUR BAZILARINDA... Bunu da anlayışla karşılıyorum, çünkü bunu çok gördük ve çok konuştuk üzerine malesef...

5- Tıklanma peşinde koşmadığımı söyledim, evet doğrudur zaten şarkı şu an 150.000 izlenmeyi geçmiş... Burada en çok yorum almış forum ana başlığının görüntülenme sayısı nedir acaba ? 200.000 falan değil mi 20 yıllık başlık...... Bu kadar aptal değilim merak etmeyin :) Ben manevi destek peşindeyim, gelir birisi abi drive kullanmanız ne güzel olmuş der, abi bas hattı güzel yazılmış der belki, belki biri der ki arkada kullandığın synth vintage bir alet sanırım der, konu açılır ben de mutlu olurum, birisi belki der ki sine wave ile üretilmiş bir kick ile TAMA kicki nasıl sentezledin der güzel olmuş der, şöyle yapsan daha iyi olurdu der, vokal kaydındaki satürasyonu nasıl sağladın çok beğendim der, ya da keşke TUBE mic ile kaydetseydin der, TOM ları nasıl büyüttün der, belki biraz egom okşanır vs, belki biri gider şarkıya güzel bir yorum yazar, belki rock ve pop sentezinden hoşlanan biri müziğimizi takbe alır dinleyicimiz olur... Ama unuttum tabi bu ortamlarda öfkeli çocuklar da var :)

Pişmanım hakim bey, tamam beni alaya almaya kalkışan adam belki benim kadar donanımlı bir müzisyen olmayabilir, olmak zorunda da değil evet... Ama SAYGI abicim saygı, ÜSLUP... Bunlar bu kadar kolay kenara koyulacak şeyler olmamalı.... Sakin olun, hiçbirimiz bi halt değiliz müzik alanında. Sakin olun lütfen, kırıcı olmayın....

Herkese sevgiler, hoşçakalın...
 
Evine 2i2 koyan herkes birşeyler "ürettiği" için şu an ortalık bu halde değil mi? Kendimi de içine dahil ederek, bundan 40 - 50 sene önce gerçekten müzik yapmak isteyenlerin hayatlarından feda etmek zorunda olduğu kavramlara kıyasla çok daha az şey feda ederek çok daha fazlasını yapabiliyoruz. Yine de hala birisi eleştirmeye çalıştığında "Yap da görelim." tribine giriyoruz. Bir de bu lafın kardeşleri "Ülke şartları göz önünde bulundurulduğunda..." ve "Kardeşim destek olsanıza, ülkede sanki çok iş yapılıyor." vardır ki her başarısız işin vazgeçilmezidir.

Mesela merak ettim ilk sayfada şunu derken...

... kendinizde hangi yetkinliği görüyorsunuz da, beğeninizi bir benchmark olarak ifade edebiliyorsunuz ancak başkalarının beğenmemesinde onları ekipman başına davet ediyorsunuz?

Burada oturaklı eleştiriler yapan, bunu açık açık veya sarkastik bir yoldan yapan herkes - üstelik bunların çoğu kimliği açık, işleri ortada, nicklerin arkasına saklanmayan kişiler - negatif birşey söylediğinde kendini kanıtlamak zorundaymış gibi bir muamele görüyor, madem sürekli "sidik yarıştıracağız" neden bu iş tek taraflı çalışıyor? Hür irademle kendimi kanıtlamadan beğenmeme gibi bir hakkım olmalı sanki.
Satır aralarını okumak lazım bazen. İzah edeyim:)
Aşağıda kopyaladığım bir mesaj var bu başlıktan. Üyenin adı Ýggdrassil. Ben tanımıyorum kendisini.
Vurgular bana ait:

"Yemin ederim şu forum komple rahatsız, problemli kişilik, müzik realiteleriyle uzaktan yakından alakası olmayan tiplerle dolu.

Hocam paylaşmayın şu platforma bir şey ya. Cidden burada ne müziğe saygısı olan, ne de müzikle alakası olan insan var. Alayının amacı poz kesmek. Bakmayın siz bunların yaptıkları şu yorumlara. İlk başlıkta yazan iki dangalağı zaten eskilerden tanıyorum, işleri güçleri konulara salça olup tartışma yaratmak.

İnan mükemmel bir rock parça hazırlayıp paylaşsan şu eleştirenler bakıp geçer, yorum bile atmaz."


Bu mesajı yazan, 1 senelik bile üye değil.
İki üyeye alenen hakaret ediyor. 1 senelik üye bile değil, ama "eskiden tanıyor...iki dangalağı"....
Bu ne demek ? Adam banlanmış. Tekrar gelmiş. Eskiden de tanıyormuş .... Bunun ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz.

Bu mesajı başlıktakilerin bir kısmı "oh olsun size... yaaaa" tadında seyretmekle yetinse de, mesajı beğenen şimdilik sadece bir kişi var. Tahmin edin bakalım kim o ? 🤣

Bu "hınç kültürü" ve bunu haklı görme hali bitmeden, bu forumda tartışma filan yapılamaz.
Birileri kabul etse de etmese de, fark etse de etmese de, önce taraf tutulup, sonra kavgaya giriliyor.
Herkes kendi tarafını seçecek cesareti bulduğu zaman, kavga da biter.
Uzun lafın kısası, burada kavga bitmez.
 
Hiç yazmayacaktım ama biri kendim yazmayıp trol hesaplar çağırdığımı ima etti gibi geldi bana ya da ben yanlış anladım, son kez uzun bir mesaj yazıp konudan çekiliyorum :)
1- Yaptığım müzik POP(aksini iddia etmedim zaten) lakin ROCK sever biri olduğumdan, yıllarca cayır cayır ROCK çalmış olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, POP yaparken bile standart POP aranjman öğeleri yerine aklım, ruhum, kalbim, ROCK müzik öğelerine gidiyor bazen. Şirket yetkilisi ya da başkası, ''biraz sert mi oldu bu ?'' diye sorduğunda, yok güzel bu alın bunu böyle kullanın diyen bir adamım...

2- Buraya şarkıyı asarken, son derece masum ve duygusal bir ruh haliyle, hatta eski günlerimi de özlemiş bir ruh haliyle, üst teli RE notasına düşürülmüş distortion gitar, TAMA drum kit, warwick bas ve vintage synthler kullanarak yaptığım bir iş bana dokundu.... Ben çok sevdim. Ben arkasındayım,... ayrıca asla standart bir pop şarkısı da değil. Bunu iddia edebilmek için ciddi pop piyasasına hakim olmak lazım o zaman baya ben burda pop uzmanları ile konuşuyorum ama haberim yok sanırım.... (dışarıdan bakınca Çinlilerin hepsi aynıdır hani, bu yanılsamayı o yüzden analayışla karşılıyorum... Tartışacak da değilim....

3- Eeee kardeşim sen hiçbir açıklama yapmamışsın ki vs... gibi girmeyin konuya, ben başlığa gayet kakara kikiri bir giriş yaptım. Yahu POP yapıyoruz ama Özümüzde ROCK çıyız o yüzden yaptığımız pop da böyle oluyor işte :D gibi tatlı bir mesaj vermek istedim. Ne çoook özgün bir tarz yarattığımı iddia ettim, ne müzikte yeni bir akım başlattığımı iddia ettim, ne de başka bir şey iddia ettim ama arkadaşlar baya sanat dergisi yazarına dönüştüler ve benim sempozyumda sunduğum bir tezi çürütmeyefalan kalktılar :) sakin arkadaşlar sakin, yavaş biraz :)

4- Birileri çıktı klipteki KEYTAR ile dalga geçmeye kalktı... Birileri çıktı ne iğrenç bir müzik vıcık vıcık dedi, birileri bambaşka laf soktu falan. Biri fiilen söylemedi ama ..ktir git burdan der bir tavırla GİDİN BURDAN yazdı direk :) Anlıyorum, ben 20 yıl profesyonel müzik hayatı olan biriyim ve çok fazla gördüm yersiz durduk yere agresif ya da alaycı tavırla birinin üstüne çıkmaya çalışma refleksini. İCRAAT YOKSA ÇENEYE VURUR BAZILARINDA... Bunu da anlayışla karşılıyorum, çünkü bunu çok gördük ve çok konuştuk üzerine malesef...

5- Tıklanma peşinde koşmadığımı söyledim, evet doğrudur zaten şarkı şu an 150.000 izlenmeyi geçmiş... Burada en çok yorum almış forum ana başlığının görüntülenme sayısı nedir acaba ? 200.000 falan değil mi 20 yıllık başlık...... Bu kadar aptal değilim merak etmeyin :) Ben manevi destek peşindeyim, gelir birisi abi drive kullanmanız ne güzel olmuş der, abi bas hattı güzel yazılmış der belki, belki biri der ki arkada kullandığın synth vintage bir alet sanırım der, konu açılır ben de mutlu olurum, birisi belki der ki sine wave ile üretilmiş bir kick ile TAMA kicki nasıl sentezledin der güzel olmuş der, şöyle yapsan daha iyi olurdu der, vokal kaydındaki satürasyonu nasıl sağladın çok beğendim der, ya da keşke TUBE mic ile kaydetseydin der, TOM ları nasıl büyüttün der, belki biraz egom okşanır vs, belki biri gider şarkıya güzel bir yorum yazar, belki rock ve pop sentezinden hoşlanan biri müziğimizi takbe alır dinleyicimiz olur... Ama unuttum tabi bu ortamlarda öfkeli çocuklar da var :)

Pişmanım hakim bey, tamam beni alaya almaya kalkışan adam belki benim kadar donanımlı bir müzisyen olmayabilir, olmak zorunda da değil evet... Ama SAYGI abicim saygı, ÜSLUP... Bunlar bu kadar kolay kenara koyulacak şeyler olmamalı.... Sakin olun, hiçbirimiz bi halt değiliz müzik alanında. Sakin olun lütfen, kırıcı olmayın....

Herkese sevgiler, hoşçakalın...

Hocam psikanaliz haddime değil ama siz sanki vicdanen kendinizi kötü hissettiniz de forum ahalisi sizin içinizi hafifletsin istemişsiniz. Arkada kullandığınız cılız distortion , saz tonu verilmiş solo gitar bu ahaliyi ve beni tatmin etmez. Bas yürüyüşlerini sevdim bu arada. Ama şarkı atarlı giderli bir tipik pop şarkısından öteye gidemiyor maalesef. Ama ekmek parası buradadır, o tarzı seven insanlara yapılmıştır destek de oluruz ki olduk. Ama bizden bu şarkıyı beğenmemizi beklemeyin lütfen. Pop , rock sentezi sizin ifadeniz, bence alakası yok. Şarkının genel olarak sevilmemesinin sebebi tür de değil şarkının kendisi bence.

Eleştirilerde hakarete kaçan durumlar, challangelarla olayı kavgaya çevirmek tümden bize yakışmıyor. Her kesimde olduğu gibi tartışmayı kavgaya çeviriyoruz (kendimi de katıyorum)
 
Hocam psikanaliz haddime değil ama siz sanki vicdanen kendinizi kötü hissettiniz de forum ahalisi sizin içinizi hafifletsin istemişsiniz. Arkada kullandığınız cılız distortion , saz tonu verilmiş solo gitar bu ahaliyi ve beni tatmin etmez. Bas yürüyüşlerini sevdim bu arada. Ama şarkı atarlı giderli bir tipik pop şarkısından öteye gidemiyor maalesef. Ama ekmek parası buradadır, o tarzı seven insanlara yapılmıştır destek de oluruz ki olduk. Ama bizden bu şarkıyı beğenmemizi beklemeyin lütfen. Pop , rock sentezi sizin ifadeniz, bence alakası yok. Şarkının genel olarak sevilmemesinin sebebi tür de değil şarkının kendisi bence.

Eleştirilerde hakarete kaçan durumlar, challangelarla olayı kavgaya çevirmek tümden bize yakışmıyor. Her kesimde olduğu gibi tartışmayı kavgaya çeviriyoruz (kendimi de katıyorum)
Yok valla bence de psikanaliz yapma sen :) Acık önyargılı olmuş, neyin vicdanını yapacağım ki?

Bir şey asıyorsun, birileri durduk yere alay etmeye kalkıyor. Durduk yere ya... Bak neden sevmiyor demiyorum, sevmezse sevmesin elbette seven de olacak sevmeyen de, ama alay etmeye kalkıyor... Kafadan daha direk ilk yorumda...

Müzikal olarak, cılız bağlama tonu diye tabir ettiğin ton sevilmeyebilir ama o tavrı gitarla verebilmek de Samet Kılıç, Özgür Abbak, İlter Kurcala gibi sayısı az bazı gitarcılardan başkasının ömür billah yapamayacağı bir olay... Bu buradaki adamlardan senin gibi birine hiçbir şey ifade etmeyebilir elbette, başkasına bambaşka kapılar açabilir... Müzik bu ya oturur dinlersin sevmezsen sevmezsin, seversen dinlersin, kafanda bir kıvılcım oluşturursa oturur sohbey edersin, iyi niyetle tavsiye vereceksen oturur anlatırsın meramını düzgün bir üslupla...
Kaba tabirle sidik yarıştıracaksak o hooo bambaşka bir adama dönüşmeyi hem biliyorum hem de baya bir cephane var cebimde... Unut o psikanalizi lütfen 🙏🏻
 
Yok valla bence de psikanaliz yapma sen :) Acık önyargılı olmuş, neyin vicdanını yapacağım ki?

Bir şey asıyorsun, birileri durduk yere alay etmeye kalkıyor. Durduk yere ya... Bak neden sevmiyor demiyorum, sevmezse sevmesin elbette seven de olacak sevmeyen de, ama alay etmeye kalkıyor... Kafadan daha direk ilk yorumda...

Müzikal olarak, cılız bağlama tonu diye tabir ettiğin ton sevilmeyebilir ama o tavrı gitarla verebilmek de Samet Kılıç, Özgür Abbak, İlter Kurcala gibi sayısı az bazı gitarcılardan başkasının ömür billah yapamayacağı bir olay... Bu buradaki adamlardan senin gibi birine hiçbir şey ifade etmeyebilir elbette, başkasına bambaşka kapılar açabilir... Müzik bu ya oturur dinlersin sevmezsen sevmezsin, seversen dinlersin, kafanda bir kıvılcım oluşturursa oturur sohbey edersin, iyi niyetle tavsiye vereceksen oturur anlatırsın meramını düzgün bir üslupla...
Kaba tabirle sidik yarıştıracaksak o hooo bambaşka bir adama dönüşmeyi hem biliyorum hem de baya bir cephane var cebimde... Unut o psikanalizi lütfen 🙏🏻

Birincisi sizinle konuşulan hitapta konuşmalısınız, ikincisi aşağıdaki ifade size ait. Burada manevi destek peşindesiniz, bariz övülmek istiyorsunuz. A ne güzel pop rock fantezi yaptınız dememizi bekliyorsunuz. Rock kökenliyim ama pop yapıyorum vicdanınız olabilir bunun altında. Devamlı da teknik tabirler kullanıp aklınız sıra buradaki herkese sizden daha bilgiyim demek istiyorsunuz. En başta size iyi niyetle yaklaştığım için pişman oldum. Youtube algoritmamı sizin yüzünüzden bozdum :) Yaptığınız kötü müzikle hayatınızda başarılar..


5- Tıklanma peşinde koşmadığımı söyledim, evet doğrudur zaten şarkı şu an 150.000 izlenmeyi geçmiş... Burada en çok yorum almış forum ana başlığının görüntülenme sayısı nedir acaba ? 200.000 falan değil mi 20 yıllık başlık...... Bu kadar aptal değilim merak etmeyin :) Ben manevi destek peşindeyim, gelir birisi abi drive kullanmanız ne güzel olmuş der, abi bas hattı güzel yazılmış der belki, belki biri der ki arkada kullandığın synth vintage bir alet sanırım der, konu açılır ben de mutlu olurum, birisi belki der ki sine wave ile üretilmiş bir kick ile TAMA kicki nasıl sentezledin der güzel olmuş der, şöyle yapsan daha iyi olurdu der, vokal kaydındaki satürasyonu nasıl sağladın çok beğendim der, ya da keşke TUBE mic ile kaydetseydin der, TOM ları nasıl büyüttün der, belki biraz egom okşanır vs, belki biri gider şarkıya güzel bir yorum yazar, belki rock ve pop sentezinden hoşlanan biri müziğimizi takbe alır dinleyicimiz olur... Ama unuttum tabi bu ortamlarda öfkeli çocuklar da var :)
 
Geri
Üst