Celestial Asylum

CelestialEra demiş ki:
ittiyatlı davranıp şu andan itibaren Celestial Asylum grubuyla müzikal olarak tüm bağlarımı koparmış bulunuyorum.
Celestial Asylum' a yolunda başarılar diliyorum.

DRAKKAR demiş ki:
Ben de, şu an itibariyle Celestial Asylum grubundan ayrılmış bulunuyorum; bundan sonraki müzik yaşantısında gruba başarılar diliyorum. Şu ana kadar yaşadığım güzel zamanlar için grup elemanlarına ve sevenlerine teşekkür ediyorum.

gerçekten çok üzüldüm :? :( . umarım herkes için hayırlı olur :!:
 
Abi delirdiniz mi napıyonuz?Bunca uğraş emek güzel şeyler ohoooooooooo...Hepimiz bu zor piyasada uğraşıyoruz,başımıza gelmeyen kalmıyor vs... ama yılmıyoruz...Bi zahmet siz de aynı şekilde davarnın da zaten dar olan piyasa daha da daralmasın lütfen!!!Ricamdır...

...Sevgiler&Saygılar...
 
Arkadaşlar, gerçekten sağolun.
Olayın şekil olarak çok garip göründüğünün farkındayım. Fakat kendi adıma, ayrılma sebebim buradaki küçük diyalog veya grup dışından birinin anlayabileceği basit bir neden değildir. Sebeplerini detaylı olarak açıklamama kararı aldım, çünkü kimseye bir faydası olacağını düşünmüyorum. Celestial Asylum bizsiz de yoluna devam edebilecek durumda ve potansiyeldedir. Umarım böylesi herkese hayırlı olur.
 
Zevkle dinledigim bir gruptu üzüldüm gerçekten. Özgürün dediği gibi grup devam edebilir de yine de üzülüyor insan onca emek vs...
Umarım hepiniz için en iyisi budur
 
sağolun arkadaşlar ilginiz ve desteğiniz için fakat Özgür' ün de bahsettiği gibi olayın kötü geçen bir konserle veya sound un ayarlanamamasıyla bir ilgisi yok.

Daha farklı ve birazda özel konular...

Celestial Asylum eminim bizsizde yoluna devam edecektir. Biz olmadan önce devam ettiği gibi. Yani burada grup dağılmış değil asla, sadece 2 eleman gruptan ayrılmış durumda.

Görüşmek dileğiyle...
 
Arkadaşlar selam...
Gerçekten ortada şaşırtıcı bir durum yok :!: . Metal tarihi her daim eleman değişiklikleri ve yeniden yapılanmalarla dolu biraz göz attığınızda.
En basidinden Dave Mustaine MEGADETH'de yaklaşık 15 tane değişik elemanla çalıştı bugüne kadar.

Şu an kadroda iyi bir gitarist, iyi bir basscı ve iyi bir klavyeci var.

Back vokalleri üstlenen Berrak'ın ise NIGHTWISH tarzı bir vokal ile gruba lead vokalde eşlik etmesi gibi bir durumda söz konusu olabilir.

İyi bir davulcu takviyesiyle eski ve yeni parçalarla grup yoluna halihazırda devam edebilir... ki yeni bir davulcu ile bağlantıya geçildi.

Şaşırtıcı ve üzücü bir karar değil.

Elemanların gidişleri ile ilgili konuşmak hoş değil ama bu konuda bol bol söylem olması ilerleyen vakitlerde çok doğal.

Çok derine girmek istemiyorum ama ufakda olsa kalan eleman olarak şöyle bir açıklama yapmayı uygun buluyorum.
:idea: :arrow:

-Eleman gidişi ile biraz olsun sekteye uğrayacak grubun çeştili söylentilerle daha fazla sekteye uğramasını istemiyorum... :arrow: Kafalarda çok soru işareti kalmasın!-

Her zaman ne kadar grup olabildiğimizi sorgulayıp daha sonrada alınan iyi eleştirilerde ve güzel başarılarda grup kimliğini yakalayabilen elemanların alınan kötü eleştirilerde ve yaşanılan kötü durumlarda da grup kimliğini yakalayabilmesi ve bunu çözmek için kişisel çekişmeleri bir kenarıya bırakması gerekirdi.

Ama biz grupmuyuz yoksa Arda'nın solo projesinin elemanları mı diye sorgulayan elemanların en ufak başarıda grup kimliğine bürünüp en ufak yaşanan karambolde ise BU ZATEN ARDA'NIN GRUBU SUÇLU OLAN ARDA tarzı yaklaşımları ve kendi kişisel takıntıları ile bunları harmanlamaları sonucu halihazırda grup benliği oluşturmada zorlanan bizler bir kopuş yaşadık.

Eninde sonunda grubun kurucusu ben olmama rağmen bu grup hiç bir zaman bir solo proje olmadı :!: . Veya ben solo proje yapmak değil grup çalışması yapmayı her zaman yeğledim. Fakat ilerleyen zaman çizgisinde devamlı tek kalan eleman olduğumdan değişen elemanların gözünde bu şekle bürünmem çok doğal. :!: :evil: ki grup oturdukça daha demokratik ve işlevsel veişler paylaşılır hale gelmeye zaten başlamıştı...

Buna rağmen her grupta olduğu gibi bu grupta da var olan kurucu elemanının baskın poziyonda gözükmesi grubun ne kadar DEMOKRATİK ve ne kadar EGO'DAN ARINMIŞ OLDUÐU'nun hep sorgulanmasına yol açtı.

Doğal işleyiş içerisinde olabilecek UÇ sayılmayacak yaşantılar hep bunlara yorulup bu şekilde değerlendirildi. Böyle takıntıların olup herşeyin kötüye yorulduğu bir grup işleyişininde kopması gerçekten çok doğaldır.

Keza en son konserde yaşanılan sıkıntılardan sonra grup adına yapılmış olan "özel" içerikli bir destek mesajına yine grup adına verdiğim ANORMAL OLMAYAN cevabın KENDİ ADINA KONUŞ gibi bir cevapla grup içinde ödüllendirilmesi olayın içeriğini gayet güzel yansıtıyor. :?

Her grup elemanı grubu temsil edebilir kendi adına konuşmak zorunda da değildir... grubu temsilen konuşabilir, ister kurucu eleman ister yeni eleman olsun bu fark etmez. Ben grup adına yapılan konuşmaları ve mesajları nasıl "kendi adınıza konuşun burası benim grubum" gibi bir mesajla ödüllendiremezsem kurucu üye olan benim mesajlarımda diğer üyeler trarafından bu şekilde eleştirilememeli.

Grubu temsil etmek herkesin hakkıdır.

Dediğim gibi normal yaşantılar içerisinde olan bu doğal işleyişlerin hep suni EGO SORUNUNA yorulmaya çalışılması ve sonrada "gruptan kaçarım haaa" tarzı gizli saklı tehtidlerle zaten bu iş bir yere kadar ya gider ya gitmezdi.
:!: SUNİ BİR GÜNDEM OLUŞTURUP DAHA SONRADA BU GÜNDEMİ KULLANIP KAÇARCASINA davranmayı etik bulmadığımı belirtmeliyim. :!:


Eninde sonunda her grubun bir kurucusu ve organizasyon elemanı vardır ve diğerleri onun çevresinde grup benliğine kavuşur. Çevremizdeki birçok grupta bunu görüyoruz. Bir gruba sonradan giren elemanın gerçekten diğer grup elemanı kadar söz sahibi olabilmesi için işlerin bir ucundan onunda tutması gerekir. Hem işlerin ucundan tutmayıp grubun kurucu elemanının yalnız bırakılması ve doğal olarak son kararları onun vermesini sağlamak hem de grubun kararlarını bir elemanın vermesini sağladıktan sonra grupta EGO SORUNU var demek gerçekten kötü bir paradoks.
Bundan her grubun her elemanı bir ders çıkartabilmeli.

Her grubun bir kurucu ve yürütücü elemanı olduğu gerçeğide asla yadsınamaz.
Crossfire'dan Kaya, Knightmare'den Bülent, Dream Tone'dan Oganalp vs vs vs...Örnekler her grup için bir şekilde uyarlanabilir.

Bu tarz olası bir durumu yadsıyacak olan elamanların kendi gruplarını kurmaları ve başka insanların gruplarına girmemeleri tarafımdan yeni grup oluşumlarında bulunacak müzisyenlere tavsiye olunur...

Ayrıca gruplarındaki müzisyenlerin gruplaşmasını, kamplaşmasını ve kendi aralarında birbirlerini gaza getirip ufak sorunları büyütme ve yansıtma piskolojilerini çocukca ve çok etik bulmadığımıda belirtmeliyim.
:evil:
Grup kuran müzisyenlerin dikkat etmesi gerekli olan konulardan başlıcası gurup içi kamplaşmalar. :? Gurup bütünlüğünü bozmak için çok uygun bir handikap. Çünkü bu 2'li psikolojilerde ufak sorunları büyütmek veya
doğal işleyişleri ANORMALMİŞ gibi göstermek gibi yönlendirici davranışlar olabiliyor. :roll:

Grupta yaşanılan sıkıntılar bunlar ve bunlara benzeyen durumlardı. Ayrılan elemanların ve benim karşılıklı sıkıntılarımızı dile getirmeye çalıştım.

Daha fazla bir şey konuşmak istemiyorum.

Elemanlar müzik hayatlarını başka gruplarda devam ettirebilirler. Kendilerine başarılar diliyoruz. Keza kendileride o potansiyele sahiptir. Grubun kurucu üyesi olan ben daha önce nasıl devam ettirdiysem
aynı şekilde belkide daha sağlıklı bir şekilde durumu devam ettireceğim. İlgilenenlere teşekkür ederim.

Arda.......

8)
 
Keşke olaylar bu şekilde gelişmeseydi.Gerçekten çok üzüldüm.Ama ben hala bişeylerin düzeltilebileceğini düşünüyorum.En azından grup dışında...
 
Ben de çok üzüldüm, olayların ne yönde geliştiğini bilmiyorum, mutlaka her tarafın kendine göre bir bakışı vardır olaya... Ama Arda'nın bir grubun nasıl işleyeceği konusunda yazdıklarına katıldığımı belirtmek istiyorum :) Kolay gelsin, başarılar :)
 
İlk defa canlı performansını izleyip de işte bu!!dediğim,soundunu gayet profesyonel ve avrupai bulduğum ender gruplardan olan Celestial Asylum'un bu şekilde fire vermesine gerçekten üzüldüm.Biz sizi Almanya ya da Finlandiya festivallerinde görmeyi düşlerken böyle amatörce bir kopuşu size yakıştıramadık doğrusu...Yine de iyi şanslar Celestial Asylum,daha sağlam adımlarla ilerlemeniz dileğiyle...
 
Selam arkadaşlar...
Geçtiğimiz hafta başı gruptan ayrılan eski davulcumuz ve vokalistimizin yerine arayışlara geçen kısa zaman aralığında tam gaz devam ettik.

3 davulcu görüşmesi ve 2 tanede vokalist görüşmesi yaptık.

Vokalistlerden birisi erkek birisi ise bizi gerçekten etkileyen bir bayan vokal oldu.
Vokaller konusunda denemelerden sonra karar vereceğiz fakat ilerleyen günlerde herhangi bir teknik uyumsuzluk veya aksaklık çıkmazsa şu an gruba KEEN (prog metal) grubundan OÐUZ ALTA arkadaşımızı davulcu olarak dahil ettiğimizi ilgilenenlere duyururuz.

Görüşmek üzere.
 
ElfendeR demiş ki:
Selamlar,
Nedir durum Celestial'da, grubun yeni elemanları kesinleşti mi? Çalışmalar nasıl gidiyor?

Selam Ender...
İlgin için sağol. Grubu az da olsa böyle ilgiyle takip eden birilerinin olduğunu görmek güzel.
Eh ne yapalım biraz fazla ayrıntılı :roll: olucak ama şimdilik durum şöyle. Madem sen merak ettin bende yazıyım. :LOL:

-Yeni davulcumuz şu sıra eski parçaları dinlemekle meşgul.
-Yeni klavye ısmarlattık o gelicek bi 15 gün içinde 76 tuşlu (piano tuşesine yakın) yeni bir keyboard katıcaz ekipmanımıza.
-Elimdeki kafa çok kullanışlı olmadığı için yeni bir KORG pedal alıyorum konser ve stüdyo çalışmaları için. Kafayıda kayıtlar için evde saklıyacağım. Dursun biraz fazla mal göz çıkartmaz.
;)
-Basscı Rıza, ben ve klavyecimiz Bahadır bayram tatili sonrası ev çalışmalarına başlıyoruz. Keza yeni parçaların son rötuşlarını yapıyorum şu sıra.
-ROCK STORE ve dışarıdan gelen istekler için yeni cd çoğaltmaya başladık. Aylardır cd çoğaltalım diyorudum ama pek kimse iplemiyordu. :x Tekrar o işe el attım. Bir atasözü geliyor aklıma. :evil: Kurda sormuşlar niye ensen kalın diye... vs vs sv :p
Yeniden ipleri elime fazlasıyla alacağım. :twisted:
-Vokalist için 2 denememiz var. Bunları bayram sonrası tarihlere bıraktık.
........
Şimdilik gidişat böyle. Çok ara vermeden sağlam bir soundla tekrar herkesin karşısına çıkmayı istiyoruz.
Takip etmeye devam edin. Teşekkürler.
:D
 
Selam arkadaşlar.
Ankarock'dan beri yüzyüze görüştüğümde grubun durumunu soran, gelişmeleri merakla beklediğini söyleyen, başarılar dileyen ve geçmiş olsun diyen bir çok kişi ile karşılaştım; buradan kendilerine teşekkür ederim...
Ayrıca :arrow:
Bir süredir yüzyüze görüştüğüm bir çok kişi grubun demosunu istediğini söyledi ve elimizde olmadığı için biraz bekleyeceksiniz demek zorunda kalmıştık o zaman.
İgilenenler halen varsa şu an sevgili NUMAN arkadaşımızın ROCK STORE dükkanında (Engürü pasajı altı, bilmeyenler için hatırlatma ;) ) sınırlı sayıda demomuz bulunmaktadır.

Görüşmek üzere. ;)
 
DamnationGame demiş ki:
Arkadaşlar selam...
Gerçekten ortada şaşırtıcı bir durum yok :!: . Metal tarihi her daim eleman değişiklikleri ve yeniden yapılanmalarla dolu biraz göz attığınızda.
En basidinden Dave Mustaine MEGADETH'de yaklaşık 15 tane değişik elemanla çalıştı bugüne kadar.

Şu an kadroda iyi bir gitarist, iyi bir basscı ve iyi bir klavyeci var.

Back vokalleri üstlenen Berrak'ın ise NIGHTWISH tarzı bir vokal ile gruba lead vokalde eşlik etmesi gibi bir durumda söz konusu olabilir.

İyi bir davulcu takviyesiyle eski ve yeni parçalarla grup yoluna halihazırda devam edebilir... ki yeni bir davulcu ile bağlantıya geçildi.

Şaşırtıcı ve üzücü bir karar değil.

Elemanların gidişleri ile ilgili konuşmak hoş değil ama bu konuda bol bol söylem olması ilerleyen vakitlerde çok doğal.

Çok derine girmek istemiyorum ama ufakda olsa kalan eleman olarak şöyle bir açıklama yapmayı uygun buluyorum.
:idea: :arrow:

-Eleman gidişi ile biraz olsun sekteye uğrayacak grubun çeştili söylentilerle daha fazla sekteye uğramasını istemiyorum... :arrow: Kafalarda çok soru işareti kalmasın!-

Her zaman ne kadar grup olabildiğimizi sorgulayıp daha sonrada alınan iyi eleştirilerde ve güzel başarılarda grup kimliğini yakalayabilen elemanların alınan kötü eleştirilerde ve yaşanılan kötü durumlarda da grup kimliğini yakalayabilmesi ve bunu çözmek için kişisel çekişmeleri bir kenarıya bırakması gerekirdi.

Ama biz grupmuyuz yoksa Arda'nın solo projesinin elemanları mı diye sorgulayan elemanların en ufak başarıda grup kimliğine bürünüp en ufak yaşanan karambolde ise BU ZATEN ARDA'NIN GRUBU SUÇLU OLAN ARDA tarzı yaklaşımları ve kendi kişisel takıntıları ile bunları harmanlamaları sonucu halihazırda grup benliği oluşturmada zorlanan bizler bir kopuş yaşadık.

Eninde sonunda grubun kurucusu ben olmama rağmen bu grup hiç bir zaman bir solo proje olmadı :!: . Veya ben solo proje yapmak değil grup çalışması yapmayı her zaman yeğledim. Fakat ilerleyen zaman çizgisinde devamlı tek kalan eleman olduğumdan değişen elemanların gözünde bu şekle bürünmem çok doğal. :!: :evil: ki grup oturdukça daha demokratik ve işlevsel veişler paylaşılır hale gelmeye zaten başlamıştı...

Buna rağmen her grupta olduğu gibi bu grupta da var olan kurucu elemanının baskın poziyonda gözükmesi grubun ne kadar DEMOKRATİK ve ne kadar EGO'DAN ARINMIŞ OLDUÐU'nun hep sorgulanmasına yol açtı.

Doğal işleyiş içerisinde olabilecek UÇ sayılmayacak yaşantılar hep bunlara yorulup bu şekilde değerlendirildi. Böyle takıntıların olup herşeyin kötüye yorulduğu bir grup işleyişininde kopması gerçekten çok doğaldır.

Keza en son konserde yaşanılan sıkıntılardan sonra grup adına yapılmış olan "özel" içerikli bir destek mesajına yine grup adına verdiğim ANORMAL OLMAYAN cevabın KENDİ ADINA KONUŞ gibi bir cevapla grup içinde ödüllendirilmesi olayın içeriğini gayet güzel yansıtıyor. :?

Her grup elemanı grubu temsil edebilir kendi adına konuşmak zorunda da değildir... grubu temsilen konuşabilir, ister kurucu eleman ister yeni eleman olsun bu fark etmez. Ben grup adına yapılan konuşmaları ve mesajları nasıl "kendi adınıza konuşun burası benim grubum" gibi bir mesajla ödüllendiremezsem kurucu üye olan benim mesajlarımda diğer üyeler trarafından bu şekilde eleştirilememeli.

Grubu temsil etmek herkesin hakkıdır.

Dediğim gibi normal yaşantılar içerisinde olan bu doğal işleyişlerin hep suni EGO SORUNUNA yorulmaya çalışılması ve sonrada "gruptan kaçarım haaa" tarzı gizli saklı tehtidlerle zaten bu iş bir yere kadar ya gider ya gitmezdi.
:!: SUNİ BİR GÜNDEM OLUŞTURUP DAHA SONRADA BU GÜNDEMİ KULLANIP KAÇARCASINA davranmayı etik bulmadığımı belirtmeliyim. :!:


Eninde sonunda her grubun bir kurucusu ve organizasyon elemanı vardır ve diğerleri onun çevresinde grup benliğine kavuşur. Çevremizdeki birçok grupta bunu görüyoruz. Bir gruba sonradan giren elemanın gerçekten diğer grup elemanı kadar söz sahibi olabilmesi için işlerin bir ucundan onunda tutması gerekir. Hem işlerin ucundan tutmayıp grubun kurucu elemanının yalnız bırakılması ve doğal olarak son kararları onun vermesini sağlamak hem de grubun kararlarını bir elemanın vermesini sağladıktan sonra grupta EGO SORUNU var demek gerçekten kötü bir paradoks.
Bundan her grubun her elemanı bir ders çıkartabilmeli.

Her grubun bir kurucu ve yürütücü elemanı olduğu gerçeğide asla yadsınamaz.
Crossfire'dan Kaya, Knightmare'den Bülent, Dream Tone'dan Oganalp vs vs vs...Örnekler her grup için bir şekilde uyarlanabilir.

Bu tarz olası bir durumu yadsıyacak olan elamanların kendi gruplarını kurmaları ve başka insanların gruplarına girmemeleri tarafımdan yeni grup oluşumlarında bulunacak müzisyenlere tavsiye olunur...

Ayrıca gruplarındaki müzisyenlerin gruplaşmasını, kamplaşmasını ve kendi aralarında birbirlerini gaza getirip ufak sorunları büyütme ve yansıtma piskolojilerini çocukca ve çok etik bulmadığımıda belirtmeliyim.
:evil:
Grup kuran müzisyenlerin dikkat etmesi gerekli olan konulardan başlıcası gurup içi kamplaşmalar. :? Gurup bütünlüğünü bozmak için çok uygun bir handikap. Çünkü bu 2'li psikolojilerde ufak sorunları büyütmek veya
doğal işleyişleri ANORMALMİŞ gibi göstermek gibi yönlendirici davranışlar olabiliyor. :roll:

Grupta yaşanılan sıkıntılar bunlar ve bunlara benzeyen durumlardı. Ayrılan elemanların ve benim karşılıklı sıkıntılarımızı dile getirmeye çalıştım.

Daha fazla bir şey konuşmak istemiyorum.

Elemanlar müzik hayatlarını başka gruplarda devam ettirebilirler. Kendilerine başarılar diliyoruz. Keza kendileride o potansiyele sahiptir. Grubun kurucu üyesi olan ben daha önce nasıl devam ettirdiysem
aynı şekilde belkide daha sağlıklı bir şekilde durumu devam ettireceğim. İlgilenenlere teşekkür ederim.

Arda.......

8)

Şu yazıyı varya bütün amatör gruplardaki elemanlar açsın baştan baştan tekrar tekrar okusun... Sonuna kadar katılıyorum Arda ya bu konuda.Grubu kuran kişinin verdigi fedakarlıkların verdigi emeklerin vs vs. degerini bilmeyip , üstüne üstlük grup adına iyi bir iş yaptıgınızda ve elemanların işine gelmediginde bu , okadar güzel suçlu konumuna sokuluyosunuzki...Herneyse ben bu konuyu bi sefer daha gündeme getirdigim için özür dilerim fakat gerçekten kanımca önemli bi konu...

Celestial Asylum grubu eminim yoluna kaldıgı yerden son sürat devam edicektir...Kolay gelsin...Başarılar...
 
Geri
Üst