Celestial Asylum

ben grup dağıldı diye biliyodum,baktımki tam gaz devam ;)Arda eminim daha iyi bi kadroyla kaldığınız yerden devam edersiniz.türünü çok sevmesemde kendi türünde iddalı bi grup,herkez dinlesin:) başarılar
 
Şu yazıyı varya bütün amatör gruplardaki elemanlar açsın baştan baştan tekrar tekrar okusun... Sonuna kadar katılıyorum Arda ya bu konuda.Grubu kuran kişinin verdigi fedakarlıkların verdigi emeklerin vs vs. degerini bilmeyip , üstüne üstlük grup adına iyi bir iş yaptıgınızda ve elemanların işine gelmediginde bu , okadar güzel suçlu konumuna sokuluyosunuzki...Herneyse ben bu konuyu bi sefer daha gündeme getirdigim için özür dilerim fakat gerçekten kanımca önemli bi konu...

Celestial Asylum grubu eminim yoluna kaldıgı yerden son sürat devam edicektir...Kolay gelsin...Başarılar...


Grupta elemanların arasında kurucu eleman ve diğerleri diye bir ayrım yapılırsa bınların olması doğal gibi gözüküyor bana...Her zaman daha çok çaba harcayacak birileri olacak doğal olarak. Buna isim koyulmamalı bence.
Arda'nın bu grup için ne kadar çaba sarfettiğini az çok biliyorum bu konunun uzatılmamasının da herkes için daha iyi olacağını düşünüyorum.
Celestial'ın eleman kaybına çok üzülmekle beraber Arda'nın dediği gibi grubun ve ayrılan elemanların bundan çok etkilenmemesini umuyorum.
Bestelerin ve başarılarınızın devamını dilerim.
 
Ender'cim sağolasın...
-Şu sıralar Ostim'de Astrahan ve Bakkal Durağı gruplarıyla beraber ortak kullandığımız bir stüdyo var.
Yeni davulcumuz ile orada parça deşifrelerini yapıyoruz.

-Klavyecimize yeni bir klavye aldık...Sonrada epey sevindik.
:D
-Eskiden beraber Ankara çokseli korosunda söylediğimiz (Berrak ve benim) bir arkadaşımız var. Tenor...Biz bir tenor vokalist arıyorduk o da korolarda söylemekten sıkılıp kendine bir grup bakınıyordu. Tekrar bir araya geldik. Şu an parçaları çalışmakla meşgul. Herhangi bir terslik olmazsa yeni vokalist olarak onunla devam edeceğiz.

-Grup elemanları eski parçaları çalışırken bende 2007'de yapmayı planladığımız albüm kaydı için yeni bestelerle uğraşıyorum.

-Parçalar tekrar grup tarafından tam olarak çalındığı andan itibaren konserlere başlıyacağız. Keza bazı konser teklifleri var. Umarım bu ara çok uzamaz.

Sonuçta gayet olumlu bir hava var şu an grupta.Umarım yanılmıyorumdur ama daha olgun grup elemanları bulmak gerçekten güzel. Sadece müzikal anlamda biraz daha uyum ve çalışmaya ihtiyacımız var.

Gelişmelerden daha sonra herkesi haberdar edeceğim. 8)
 
Bir de Arda'nın elinden çıkmış yeni besteler var ki tadından yenmeyecek sanırım bunu da eklemek lazım ;) ...
Bu arada mesaj sayına hasta oldum Arda(666) :twisted:
 
Hastasıyım Celestial Asylum 'un!!!Arda'cım mesaj sayına bende hasta oldum:)Eminim ki hakettiğiniz iyi yere geleceksinizdir.Senin gibi hayatını her yönüuyle(iş,okul,hayat,hatta o güzelim alfa romeo'nun plakasıyla bile) müziğe adamış bir arkadaşım olduğu için mutluyum!Birde derim ki yakınlarda bi konser olsa da izlesek yaw!Yok mu bişeyler?Ama dur sen mesaj atma bisüre mesaj sayısı hakkaten çok karizma öyle bulunsun bisüre:)Öpüyorum cümlenizi Celestial Asylum :)Yeni davulcu arkadaşada selamlar saygılar...
 
Celestial Asylum kaliteli bir grup.Celestial Asylum deyince zaten herkesin kafasında iyi yorumlar oluşuyor.Bundan sonra da çok iyi işler yapacağınıza eminim,Çalışmalarınızda kolay gelsin.Bijen'in dediği gibi bence de kısa bir süre içinde konser olsa iyi olur.Sizden çok iyi şeyler bekliyoruz...
 
Bijen demiş ki:
Hastasıyım Celestial Asylum 'un!!!Arda'cım mesaj sayına bende hasta oldum:)Eminim ki hakettiğiniz iyi yere geleceksinizdir.Senin gibi hayatını her yönüuyle(iş,okul,hayat,hatta o güzelim alfa romeo'nun plakasıyla bile) müziğe adamış bir arkadaşım olduğu için mutluyum!Birde derim ki yakınlarda bi konser olsa da izlesek yaw!Yok mu bişeyler?Ama dur sen mesaj atma bisüre mesaj sayısı hakkaten çok karizma öyle bulunsun bisüre:)Öpüyorum cümlenizi Celestial Asylum :)Yeni davulcu arkadaşada selamlar saygılar...

Bijenciiimmmm...
Çok sağolasın. 666 nolu mesajı pas geçiyorum ve 667 nolu mesajımı yazıyorum.
:D
Virtiözlerden de desteği aldığımıza göre artık daha fazla işe sarılmak lazım diye düşünüyorum. :D

Gerçekten müzik işini önemsiyorum ve gerek müzik eğitimcisi olarak yaptığım işi gerekse de sevdiğim Heavy Metal ve Rock müzik olayını hayatımın diğer yanlarına yansıtmaktan mutluyum. Hatırlattığın gibi HM 873 plakalı bir aracım var.
PLakası seninde ilk görüşte anladığın gibi HEAVY METAL manasına geliyor. Ama şu an askerliğini yapmakta olan ve herkesi vocalise yapacağını söyleyen "sevgili bir dostumuz" plakayı görünce başka bir benzetme yapmıştı.
:LOL:
O olayda anılarıma güzel bir şekilde geçti.

Grup işleri tam en hızlanacağı zamanda sekteye uğradı ama ben buralarda olduğum müddetçe elbette daha çok konsere çıkacağımız ve yeni birşeyler kaydedip herkese dinletebileceğimiz zamanlar gelecek.

Geçen cumartesi sizin program için Biziz'e geldiğimde ne yazıkki vakti şaşırdığımdan dolayı son 2 parçanıza yetiştşm ama bundan sonra programınızın ilk dakikalrından itibaren daha önceleri olduğu gibi sizi doya doya izleyeceğim ve herkese tavsiye etmeyede devam edeceğim.

Görüşmek üzere... :D
 
guitar352 demiş ki:
Celestial Asylum kaliteli bir grup.Celestial Asylum deyince zaten herkesin kafasında iyi yorumlar oluşuyor.Bundan sonra da çok iyi işler yapacağınıza eminim,Çalışmalarınızda kolay gelsin.Bijen'in dediği gibi bence de kısa bir süre içinde konser olsa iyi olur.Sizden çok iyi şeyler bekliyoruz...

Selam Eren
Sen de yazdıkların için sağol. ;)
Bilmedende olsa son zamanlarda fazlasıyla düşündüğüm ve gerçekten hoşuma gitmeyen bir konuya dikkat çekmişsin. :D

CA deyince piyasadaki insanların kafasında iyi yorumlar oluşuyor demişsin. Son zamanlarda grup elemanlarından özellikle bir tanesi ile bu konuda bazı uyumsuzluklarımız olmuştu. Senden böyle bir mesaj alınca gerçekten sevindim. Bir nevi kendimi haklı çıkmış hissettim. 8)

Vakti zamanında Rock Station forumu vardı ve orada istemeden :!: bazı forum tartışmalarının içine girmiştim. O muhabbetler sırasında bizim grubumuzn varlığı ortaya çıkmamıştı ve forum olaylarındaki yanlış anlaşılma katsayısının çokda farkında olmadan bir iki adamla epey bir ağız dalaşı yapmak zorunda kalmıştım.

Daha sonra grup işlerimiz biraz piyasada belirip bu muhabbetlerden dolayı grup adına iyi gözükmeyeceğimi anladığımda ve forum olaylarında tartışmanın çok bir işe yaramayacağını kavradım ve tartışmalara nokta koydum...Haklıda olsan internet forumlarında insanlara kötü gözükmemek için biraz şirin davranacakmışsın diyede bir sonuç çıkıyor ortaya.

Fakattt...

Bizim elemanlardan birisinin ÇOOOKKK KİBAR bir arkadaşıda maksatlı olmasada elemanımızın yanında fazlasıyla "Arda konuşmasın forumlarda vs" gibi sözler söyleyip duruyorudu.
Zaten insanların ettiği sözlerden aşırı derecede etkilenen bu elemanımızda bir gün karşıma CELESTIAL ASYLUM piyasada bitmiş bir gruptur diyerek çıkmıştı.

Nedeni olarakda benim 1-2 kişiyle çata çat forumlarda tartışmam ve bu kendisine yakın olan o kişiliğinde sanki hazine bulmuşcasına elemanımızın yanında "ben" durumların farkında değilmişim gibi bol bol hatırlatmalar yapmasıydı.

Bende kendisine "dur bakalım daha bu grup piyasaya ürün vermedi ürün verip arkasından konsere çıkıp kendini tanıtmaya başlayınca bitik mi yoksa iyi mi veya başka bir şey mi olduğu ORTAYA ÇIKACAK" demiştim.

Daha sonra çıktığımız konserlerden olumlu tepkiler alıp bir çok kişi hakkımızda güzel yorumlar yapınca da kendisine sadece bir kişinin veya iki kişinin KASITLI veya KASITSIZ AMA YÖNLENDİRİCİ SÖYLEDİÐİ SÖZLERE İNANMASININ pek doğru olmadığını piyasanın 2 veya 3 kişiden ibaret olmadığını ve grubu bilmeyen çevrede bir dolu adamın olduğunu anlatmıştım. Hatta ispat gibi bir şey olmuştu. 8)

Ayrıca hemen herkesin başından istemeden de olsa bir takım olumsuz muhabbetler geçebiliyor. Bu demek değilki o adamın grubu kötü bir grup veya kişiliği birilerine ters düşsede müziği kötü!!!

Hatta bana forumlarda veya röportajlarda fazla politik olmam konusunda talkım veren bir arkadaşında geçenlerde TurkRock forumunda en yakın arkadaşlarından birisiyle herkesin gözü önünde tartıştığına şahit oldum. Gerçekten insan psikolojisi içinde normal ve olabilirliği yüksek şeyler bunlar. :)

En basitinden vakti zamanında RS forumlarında tartıştığım 2-3 kişiden birisi şu 3 üstteki mesajı yazan sevgili arkadaşımız BİJEN'dir. ;)

Ama ne diyebilirimki. 10 senedir tanıdığı ve grubunda ortak gibi olduğu adama inanmayıp -dışkapının mandallarına- inanan insanlarla işler fazla yürümüyor. Yönlendirmeler sonucunda senin yaptığın her olay "ak" bile olsa gözlerine "kara" gibi görünüyor.

Stüdyo çalışması yaparsın, çalışma esnasında "vayyy be süper çaldık böyle çalarsak parçalarız" dersin. Adama 2 hafta sonra karşına çıkar ve der ki...
Parçalayacağız dedin sen konser öncesi stüdyo çalışmasında...Diğer grupların ağzına mı sıc... niyetlisin, hop yavaş ol...vs vs vs :evil:

Bir grubun stüdyo sırasında iyi çaldık parçalayacağız demesi ne demektir?
1-Grup içi motivasyon.
2-Şu an iyi çalıyoruz...Umarım konserde de böyle çalarız.
3-İyi çalarsak konserde, yani iyi çalmak parçalamak oluyor... :arrow: iyi etki verip iyi tepki alırız.SONUNDA SEYİRCİDE SENDE MUTLU TERK EDERSİN SALONU. :!:

Bu kadar basit...Yani bu parçalamak sözcüğü veya o an kullanılmış bu sözcüğe benzer başka bir sözcük (tam emin değilim o an ne söylediğime)
her grubun konserde seyirciye vermek istediği ETKİDEN ve ALMAK istediği olağan tepkiden başka bir şey değildir. Ve her grubun her elemanıda konser için bunu ister.

Fakat bu sözler kalkıp grup elemanınca kötüye çekilir vs.

Grup içinde motivasyon maksatlı söylenmiş ve kimsenin duymadığı bir sözün sanki ortada birisine bir kötülük yapacak bir durum varmış gibi evirilip çevrilip önüne konması çok berbat ve kasıtlı gibi duran bir şey. :evil:

Aynı lafı söyleyen elemanımızın bu forum gibi herkesin görebileceği bir yerde (sayfalar önce) ettiği KONSERDE ACAİP GAZ İLE ÇALACAÐIZ tarzı iddialı mesajları veya aynı festival için açılmış internet sitesinde 3 veya 4 kişinin üye olduğu bir foruma kasarak üye olması ve KONSERDE MESOPOTAMIA DİYE BAŞLAYAN BİR INTRO DUYARSANIZ BİLİNKİİİİ SAHNEYEE BİZZ ÇIKIYORUZ...ÖNE GELİNNNN diye gaz bir mesaj yazması aklıma bu ne perhiz bu ne lahana turşusu misali atasözlerini getiriyor.

Hernyese... Eren'cim bu yazdığın mesaj günlerdir aklıma takılan bu konuyu yazmak için güzel bir fırsat oldu. Bunları buraya taşımak belki çok hoş değil ama birileri okursa -sen de dahil olmak üzere- ve biraz ders çıkartıp grup elemanları ile olan ayarlarını daha iyi yapabilirse mutlu olurum.

Grup işleri için sadece müzikal çalışma değil, insan ilişkileri ve internet ortamlarında herkese şirin gözükmek gibi bazı yan unsurlarıda iyi kollamak gerekiyor.Umarım bir gün karşılıklı gitar çalıp muhabbet ederiz.

Desteğin için sağol. ;)
 
Arda' nın yukardaki 4542 satırlık yazısında sürekli BİR GRUP ELEMANIMIZZZZ böle dedi şöle etti böle olumsuzdu böle laflar etti böle kötüydü diyerek kast ettiği kişi benim bu arada : )) Kemal Hatipoğlu. Celestial Asylum' un demosundaki ve şu güne kadar çıtkığı konserlerdeki davlumbazcısı....

yani ülen hangi elemanmış bu filan diye aklınızda soru işareti varsa veya merak ettiyseniz söylemiş olayım... :p

ben açıkçası böle bir düşmanlık, laf atma şu bu olsun istemezdim sürekli ama napalım kişisel tercih...yoksa 10 yıldır tanıdığım bir insanla, abimin en yakın ark.larından olan bir insanla normal insani, kişisel ilişkilerimi değil, sadece müzik ve grup ilişkimi bitirmek istemiştim...neyse our böyle vakalar türk polisi yakalar diyorum : ))

Celestial Asylum' a başarılar diliyorum, eminim yine sağlam işler yapacaklardır. Allah' ın dediği olur... ;)
 
Sağolasın Kemal'cim açıklaman için.
Ne yazık bende bu işlerin buralara gelmesini istemezdim.Fakat...

Aslında bu tarz klişeleşmiş "ayrılan elemanların ve grupta kalan elemanların birbirleriyle laf yarıştırma seanslarına" grubu dahil etmek istemezdim. Fakat bu işlerin o şekilde basit gitmediğini bir çok kişi biliyor. Yani arada mantıklı açıklamalar yapılıpta karşılıklı dostane fikir birliği içinde yapılmış bir ayırlık olayı yok. Anlamsız suçlamalar ve içi dolmayacak bazı bahaneler, bir takım ağızdan kaçan sırlar! vs var. Yani basit değil daha sofistike bir durum.

Herneyse grup topicini daha fazla pembe dizi havasına büründürmek istemiyorum.
Grupla ilgili elinde kalan; booklet, fotoğraf cdsi,döküman cinsinden bir şeyler var. Stüdyo Raven'a bırakırsan sevinirim. Ayrıca Star Wars soundtrackimde var unutma. Bende Helloween dvd'ni getiriyim.Raven'dan alırısın... :!:

Bundan sonrada tartışma yapacaksak bile özelden tartışırsak bu tarz konuları iyi olacak. :!: 8)
 
Eyvallah Arda.Evet inşallah bigün karşılıklı oturup,muhabbet eder,gitar da çalarız.
Celestial Asylum elemanları lütfen mutlu olsunlar.Evet grup elemanlarından ayrılanlar oldu,bazı tartışmalarda yaşanmıştır.Ama herzaman geleceğe bakmak gerekiyor.Celestial Asylum'un tarzını çok seviyorum.Besteleriniz çok iyi,başarılı olmamanız,ortamı sallamamanız için önünüzde hiç bir engel yok.Her grubun kendi içinde tartışmaları olabilir,Hatta nadiren de olsa fikir ayrılığı yaşanmayan gruplarda bi gariplik var demektir.
Keşke tartışmalar yaşanmasaydı tabi.Kemal Celestial Asylum'a çok iyi gidiyodu.Ama sağlık olsun demek lazım.
Hayalleriniz hedefleriniz olsun...
Çok iyi yerleri hakettiren bir müziğiniz var.Umarım hakettiğiniz herşeye ulaşırsınız.
Konser haberlerinizi bekliyoruz.
:arrow: Bu arada bu tartışmadan dolayı çok üzüldüm :( ,keşke böyle olmasaydı.Umarım bu tartışma devam etmez... :( :(
 
Gruba kocaman başarılar ve son sürat devam etmelerini diliyorum.Ülkemizde ender rastlanan bir tarz ve çok sevdiğim bir tarz ve tabii sağlam elemanlar sağlam müzik...:D

Bekliyoruz , yeni konser , beste , demo ne varsa artık :D

Başarılar & Sevgiler & Saygılar. ...
 
Yok canım sen üzme kendini,Celestial Asylum un elemanları[eski-yeni farketmez) olgun insanlardır 8) .Artık ortada tartışılacak bi durum yok.Şimdi grup için çalışma zamanı!!!
 
Geçen sene bir stüdyo çalışmasını izleyip de hayran kaldığım grupta fırtınalar kopmuş meğer :roll:

Neyse demoyu da defalarca dinlemişliğim vardır. Türkiye'de, bu tarz pek grup dinlemedim ancak; Celestial Asylum'un gördüklerim arasında en iyisi olduğunu söylemek benim için zor değil.

Sizi tekrar canlı izlemek dileğiyle...

Başarılar...
 
Eyvallah moruk, sağolasın.
Yalnız kim olduğunu nickden ve fotoğraftan çıkartamadım. Fotoğraftaki tipin eski vokalist Özgür'e benziyor 8O ... :D hmmmm Ama yinede çıkartamadım. :roll:
 
DamnationGame demiş ki:
Offf yaaa...
Bak bak... Nasıl unuttum.
Anıl; Fransa'da havalar nasıl? Bekliyoruz buralara. ;)
Gelirsen tekrar görüşelim... :D ;)

Valla tutunmaya çalışıyoruz be hocam :) Geldiğim zaman ben bi haber yollarım sana. Bu arada, benim burada yapabileceğim bir şey varsa (demoyu istediğiniz bir yere ulaştırmak gibi) söyleyin lütfen. İşe yarayacak bir yerde miyim bilmiyorum ancak... bir şey olursa söyeyin işte :LOL:
 
Geri
Üst