Celestial Asylum

Selamlar Batu ve diğer arkadaşlar...Grup adına; takip eden ve ara sıra soran arkadaşlar için yazıyım. :arrow:
Yeni vokalistimiz Anıl ile hafta sonu ilk çalışmamızı yaptık. Ev çalışması niteliğindeki toplantıda eski parçalarımız üzerine yaptığı karaoke kayıtları dinletti Anıl ve grubun geçmişi ve ilerideki planları, çalışma şekli ve şu anki durumdan konuştuk.

Durum kısacası şimdilik olumlu gözüküyor. :D

Albüm merak edenler için şunu söyliyim. Geçenlerde demo cdmizi dinleyen bir plak şirketi sahibinden direkt olarak albüm kaydınız varsa basalım teklifini aldık.
Bu iki güzel gelişmeye rağmen yeni parçaların şekillenmesi, eski parçaların oturtulması ayrıca modifiyelenmesi ve bazı kişisel sorunlardan (askerlik vb)dolayı bu sene içinde bir albüm kaydı sözü veremiyoruz.

Fakat işler planladığımız gibi giderse önümüzdeki sene içinde bir albüm kaydı bizleri bekliyor sanırım. :D
Bu seneyi hazırlıkla ve olursa konserlerle geçireceğimizi söyliyebilirim.

Takip edenlere teşekkür ederiz.
Daha sonra görüşmek üzere. ;)

NOT=Bu arada BonusBatu nickli arkadaş, daha önce tanıştık mı?
Kendini tanıtki bazı art niyetli şahıslar senin gerçek bir kişi olduğunu anlayıp bizler tarafından alınan sanal bir nick olduğunu düşünmesinler!!!
;)
 
Selam Ender...İlgin için sağol.
Bildiğiniz üzere grup kadrosunu tamamlamıştık fakat şu süre içinde grup kadrosunu tamamlayıp tekrar eski parçaları çalmayı becermek yerine seneye düşündüğümüz albüm kaydı için eski parçaları değiştirmek ve modifiyelendirmek, yeni bestelerin aranjelerini yapmak ve söz konsepti üzerinde çalışmanın daha doğru karar olduğu üzerinde fikir birliği yapmış bulunmaktayız.
Biraz uzun sürebilir fakat CA çok sağlam bir ürünle herkesin karşısına çıkacaktır. Biraz bekleticez kusura bakmayın. ;)

Bu arada grubu aktiften pasif etkinliğe çekmeyi düşünmemizin altında şu sıra özel hayatlarımızla ilgili kritik bir geçiş dönemi yaşamamızın altını çizmek zorundayım (mezuniyetler, askerlik, yoğun iş hayatı). Böyle yoğun ve karmaşık bir dönemde grubun sonradan ürün vermek üzere kabuğuna çekilmesi en doğru karar olacak sanırım. Eski kadro ile son zamanlarda bir ivme ve oturmuşluk yakalamaya başlamıştık.
Beraber devam edebilseydik şayet grup bu dönemde bile yoluna devam edebilecek düzeye gelmişti ama yeniden yapılanmak bilindiği gibi kolay değil.

Sürpriz gelişmeler olursa buradan tekrar haber vermeye devam edeceğim.
Tekrar teşekkürler. :D
 
CELESTIAL ASYLUM
Cosmic Creation
(6-Song-CD-R: Preis unbekannt)


Sofern Ihr den Bericht vom letztjährigen "Rock Station Festival" gelesen habt, werdet Ihr dort bemerkt haben, daß die Band CROSSFIRE sich bei zwei Songs von einer Gastsängerin unterstützten ließ. Dabei handelte es sich um Berrak von der Formation CELESTIAL ASYLUM, deren Demo-CD wir uns nun widmen möchten, wobei Berrak an besagter Aufnahme "nur" als Gastsängerin beteiligt war. Nichtsdestotrotz haben wir es hier mit einer sehr interessanten CD zu tun, denn CELESTIAL ASYLUM spielen Power Metal mit deutlichen neoklassischen Zügen und progressiven Elementen, der äußerst professionell dargeboten wird.
Selbstverständlich sind wir gespannt auf die nächste CD von CELESTIAL ASYLUM, doch schon jetzt kann man eindeutig feststellen, daß die Türkei in CELESTIAL ASYLUM eine weitere international konkurrenzfähige Band hat.


Selamlar...
Aylar sonra ilk mesajımı böyle bir alıntı ile yaptım grubun başlığına. ;)
İki sene önce çıkardığımız demoya yurtdışından gelen bir krtiği buraya kopyaladım.
Link veremememin sebebi alıntı yaptığım Underground Empire sitesinin adres çubuğundaki bir durumdan kaynaklanıyor.
Undergorund Empire, Stefan Glass'ın yönettiği bir site yanılmıyorsam ve demoyu o istediği için göndermiştim
Duyduğum kadarıyla Heavy Oder Was! dergisinde de bir kiritk çıkmış.
Ama dergiye ulaşamadım.

Bu arada...Almancası olan varsa ve yazıda genel hatlarıyla ne yazdığını söylerse sevinirim.

Görüşmek üzere.
 
Crossfire'da iki şarkıda "misafir sanatçılık" yapan Berrak'ın grubu diye giriş yapmışlar. Power metali neoklasikle ve progresif elementlerle birleştirme kısmı gayet anlaşılır zaten. :D Bi de bi dahaki kaydınızı merakla bekliyorlarmış. :D
 
Selamlar arkadaşlar.
Uzun süredir grupla ilgili bir haber vermiyorduk sizlere. Keza geçen sene eleman ayrılışlarından sonra müzik harici hayatlarımızdaki bazı problemler ve grup işleri ile ilgili yeni planlar yapma durumumuzdan dolayı uzunca bir süreliğine grubu askıya almıştık.

Özel hayatlarımız ile ilgili pek çok sorunumuzun çözüldüğü şu günlerde grupla ilgili bazı durumlardan haberler vermek istedim.

Açıkcası grup işlerini ortada çok elle tutulan bir şey olmadığı takdirde internet forumlarına taşımayı geçmiş zamanda çok fazla tercih etmesemde şu sıra dışarıda görüştüğüm bazı insanların grubun gidişatını sormaları üzerine ufak bir açıklama yapmayı uygun buldm.

Şu an grupta ben Arda, klavyecimiz Bahadır ve back vokalistimiz Berrak bulunmaktayız. Diğer ensturmanlar ve vokaller içinse ilk hedefimiz olan albüm kaydına yönelik session ve tam grup elemanı olabilecek şekilde bir çok insanla bağlantımız var.

Yeri ve zamanı geldiğinde bu elemanlardan en uygun olanı kendi enstrumanı veya vokal için kayda sokulacak.

Şu sıra eski ve yeni bir çok materyali düzenlemek ve bir albüm dolusu besteyi kotarmak üzere çalışmalarımız sürüyor. Açıkcası kış aylarına doğru bestelerin ve elemanların dahada iyi şekillenmeleri ile kayıt aşamasına başlamayı düşünüyoruz.

Bass gitar ve vokaller için bir çok elimizde alternatif bulunurken davullar için CROSSFIRE'ın eski davulcusu Can Beşli'den kayıtlar için söz almış bulunmaktayız. Şayet durumu kayıtlar başladığı anda uygun olursa bu işi severek yapabileceğini ifade etti. Kendisi uygun olmazsa yine Progressive kökenli bir davulcu ile bu işi yapacağız.

Epey prgressive elementlerden oluşan parçalardaki poliritmik bölümleri jazz kökenli Can Beşli'nin iyi bir şekilde yapabileceğine inanıyoruz.
Poliritmik yapılardan başka armonik kurgu olarakta klasik power elementlerinden daha uzakta deneysel ve Progressive bölümlerin daha fazla olduğu mateyrallerimiz var.
Açıkcası Power Metal'den bilinçli bir uzaklaşmamız söz konusu.

Uzunca bir süre yine gruptan çok fazla haber vermeyi tercih etmeyeceğim ve bu arada da yukarıda söylediğimiz hazırlıklar devam edecek.
Umarım işler planladığımız gibi yürür ve bir terslik çııkmadan grubu ve müziğini tekrar ilgilenenlere duyurabiliriz.
Arda..................................................................
 
bu grubun başlığı olduğunu yeni görüyorum. oysaki ne zmanda berivarmış. herneyse
bu grubu severim. iyi işler yaptığınızı düşünüyorum.
yolunuz açık olsun.
 
bende bi demo albumunuz var baska calismaniz oldumu sevgili grup elemanlari

birde stratovarius cover layacaktiniz sonuc nedir

merakla bekliyorum bu arada su an biyerde cikiyomusunuz
 
Bildiğim kadaıyla yanıtlamaya çalışayım Arda gelmeden... :)

Başka kayıt yok, grup yeniden toparlanma aşamasında olduğu için cover ve bir yerde çıkma işi de askıda an itibariyle...
 
Anıl ben gelmeden 1-2 ufak açıklama yapmış sağolsun.
Arkadaşlar ilginiz alakanız için teşekkür ederim. :)
Acaba yüzyüze tanıştık mı merak ettim şimdi.

Grup 2004 yılı Haziran ayında Cosmic Creation isimli demosunu çıkarttı. Daha sonra 1-2 tane konsere çıktık.
Geçen sene Ekim ayındaki Ankarock konserinden sonra grup elemanlarından bazıları ile bir kopuş oldu. Daha sonra grup işini askıya aldık.
Şu an ileride ilk başta kayıt yapmak üzere grubu toparlama çalışmaları sürüyor.
Bir süre daha aranızda olmayacağız. Umarım sağlam bir yasal kayıt ile tekrar geri dönüş olacak.
İlginiz için sağolun.
 
hmmm Celestial'da ne, Arda da kim... :p
Yaw yazmıyım diyorum ama zorla yazdırıyorsunuz be kardşim.Telefonla arayın söyliyim. :D Böyle foruma havadan sudan yazmak komik ama...alın bakalım.

Valla ne mi oluyor. Yazın epey bir bestelerle uğraştım. Bir kısmı yanlış alınan yedekler ve virüsten dolayı format atılan bir bilgisayar sayesinde silindi. Yeniden kaybettiğim kısımları toparlıyorum.
Düzenlemeleri daha rahat ve çabuk yapmak için elimin altına bir Dizüstü bilgisayar aldım. Materyalleri yazıyorum ve belirli bir seviyeye gelmesini bekliyorum.Önümüzdeki ayda yeni bir gitar alıyım diyorum. Kayıtlarda iyi bir ses ve performans almak için ekipman yenilemek önemli.

Açıkcası verilen 1 sene aradan sonra canım epey bir grup çalışması çekmeye başladı.

Aralık ayına doğru bir toplansak diyorum. Grupsuz kalmak zor. :)
 
Geri
Üst