Stüdyo ekipmanları hakkında teknik bilgi

Arkadaşlar stüdyoda kullanılan teknik alet edevat (mikser,ekolayzır,kompresör,bağlantı kabloları,mikrofon ve mikrofon çeşitleri vs.) hakkında bilgiye ihtiyacım var.Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini burdan paylaşır ya da bildikleri site linklerini benimle paylaşırlarsa çok mutlu olacağım.Şimdiden çok teşekkürler.
 
Önce konu ile ilgili bi araştırma yaparsan daha iyi olur, çok sorulmuştur bu konu. Önemli olan ayırdığın bütçe ona göre sana ekipman tavsiyesi verilebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Arama yaptım ama hiç bir sonuca ulaşamadım.Bu arada bu bilgileri konservatuar sınavı için istemekteyim,ekipman alımı durumu yok yani.Teşekkür ederim cevabın için.
 
Başlığınızı sorunuzla daha alakalı bir biçimde yazsaymışsınız daha yerinde bir başlık olurmuş şu anki haliyle direk bilgi istiyor. Siz ise kaynak aramaktasınız.

Ufuk Önen'in kitabı ilk işe başlayacağınız yer olabilir. Daha sonra ise ingilizce yığınla kaynak bulunabilir. İnternete değinmiyorum bile.

Bunun dışında aynı konu üzerine yayın yapan sitelere link vermek doğru değil. Etik veya kurallar dahilinde olması size kalmış. Ayrıca konu hakkında nasıl araştırma yaptınız bilemiyorum ama sadece "mikser" yazarak bile bilgi edinebileceğiniz birden fazla başlık görebiliyorum ben.

İyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Turkrockta aramayı kullandım,mikser yazdım,ekolayzır yazdım,pek bişey bulamadım.Bu arada haklısınız,sadece kendime yönelik istek yapıyormuşum gibi oldu ama konservatuar sınavına girecek pek çok arkadaşım için yararlı bi başlık olduğuna inanıyorum.Sonuçta bu sınavlarla ilgili bilgi sahibi olan insanlar çoğunlukta değil.Şu an tek adam akıllı kaynak Ufuk Önen'in kitabı olarak gözüküyor ama onu da edinemedim bi türlü.Cevabınız için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst