gitarı pcye bağlayarak kullanma hakkında

ahahah bu kadar sert söylememişimdr herhalde (umarım) .... öyle geldiyse kulağa kusura bakma :)
Sert manasını kullanmadım. Açık sözlülük ve doğruculuk anlamında kullandım. Kusura bakacak bir şey yok. Bana göre de aslında doğru olanı hatta olması gerekeni de bu. Ama maalesef bizi eleştiren herkes ya yanlış biliyor yada kötü niyetli sayılıyor. Karşında ki kişi aslında sana ne diyor ne anlatmaya çalışıyor bunu hiç sindirerek anlamaya çalışmadığımız için ortaya işte saçma sapan tavır, kibir ve ego birikimleri çıkıyor. Bizim toplumun özeti bu. İşte aradan 3 5 aykırı düşünce tip çıkınca da tü ka ka ediyoruz.
Bol kazançlar
 
Eski konulara baktım da bu amfi simülatörü ve başlangıçta nasıl yapılacağı çok sorulmuş. Bunun için de bir sabit konu açarsanız aslında daha faydalı olur, ilk mesaja da ücretsiz DAW, amfi simülatörleri, pedallar gibi şeyler yazılabilir. Çok kaliteli şeyler var gidip AmpliTube'a bir ton para yatırmadan önce denebilecek.

En azından aktif ve pasif manyetikleri nasıl girişlerle kullanmak gerek gibi, DI Box gerekip gerekmediği gibi basit bilgiler yazılabilir yani.
 
Sen bana özelden sadece yazdıklarımda yanlış bir bilgi mi var demişsin o kadar ...sadece o kadar...
Ben ise buraya o mesajdan hiç bahsetmeden her halikarda yazacak olduğum düşüncemi yazdım.
Yani ortada özel mesajı ifşa etme, ya da orada ayrı burada ayrı konuşma gibi bir durum yok. Dolayısıyla bir art niyet de yok bir umursamazlık da yok.
İlki olsa diğer üyelere de özelden yazar yav sallamayın ya da dur bak ben şimdi kızıştırayım filan gibi fitne fücur yapardım, umursamazlık olsa zaten hiç yazmazdım :)
Uzun uzun yazdıklarına da büyük bir itirazım yok ama dediğimde de kararlıyım... bazen gerçekten 2 durup 1 yazmakta hiçbir zarar yok. Ben yazayım da bilenler ekler/düzeltir felsefesine ise külliyen karşıyım, bence önce bilenler/deneyenler yazsın mutlaka eksikleri olabilir, ben onu tamamlayayım diye düşünürüm.
Bunları neden yazdım.... bak açıkça söyleyeyim sen o noktada değilsin ama bazı üyeler var ki bloklamadım fakat ismini gördüğüm an direkt sayfayı geçiyorum çünkü o kadar çok konuda o kadar çok şey (ve çoğu ya yanlış ya da faydasız goygoy) yazıyor ki, faydalı bir bilgi kırıntısı denk gelir mi diye bakmak bile vakit kaybı olur... bu noktaya gelmek kolay ve gelmemek için üstte dediğim 2 dur 1 geç felsefesini değerli bulurum. Forum iştahını kaybetme yaz tabi ama marka değerini de koru derim. Bunu da solitude71 olarak söylerim yani ne yaş, ne tecrübe ne de forum eskiliği gibi hiçbir sıfata, ünvana, konuma sığınmadan sade bir kullanıcı olarak. Ben de sonuçta forumdaki binlerce eşit fikirden biriyim sonuçta...
Zombie istilasına kadar müzikli kalsın herkes.
Açıkçası mesajda esas vurguladığım nokta şuydu. Niyetine güvendiğim biri olarak direkt olarak mesajla mevzuyu anlamaya çalışmaktı. Ben her türlü eleştiride zaten önce acaba benim gördüğümden farklı bir şey mi var diye sorabildiğime soruyorum. Forumda bu işler tartışmaya dönünce zaten toz duman oluyor. O yüzden de ilgili başlıklarda yahu varsa bildiğiniz kişiselleştirmeden açıklayın sıkıntı yok diye diye dilimde tüy bitti ama olmuyor da olmuyor işte.

Yani özel mesaj ifşası gibi bir şey elbette yok ama birisi özel mesajla iletişim kurunca ona cevap özel mesajdan verilir ya da en azından nezaketen ben buna cevabı forumdan yazacağım, tamam mıdır? falan denir. Umursamamazlık da değilmiş tamam, o halde nezaketen diyelim.

Her aklıma geleni laf olsun diye yazmıyorum. Yani aynen dediğin gibi 2 durup 1 yazıyorum. Belki daha çok durmuşuluğum da oluyor. Burada sorun çok yazmaktan çok, yetersiz bilgi sorunu zaten. Yani özetle az biliyorsan yazma demek oluyor ama ben de açıkladığım üzere tekrar edeyim. Forum mantığında hani kasten milleti yanıltmak-aldatmak falan yoksa herkes bildiği kadarını paylaşır. Bunda da bu kadar tartışılacak, abartılacak bir şey olmamalıdır. Çok bariz bir şey.

Genel olarak bir öneri de ekleyeyim. Madem bu işler böyle. Forum gibi olmayan ama bu tarz sorulara net cevaplar olacak bir site açın mesela. Forum gibi değil, normal bir site ve kısmen blog siteleri gibi olabilir. Doğru bilgiye en hızlı ulaşma yolu bir taraftan bu aslında çünkü forumda zaten aynı konular defalarca açılıyor, bir taraftan normal bir şey. Hepsine tekrar tekrar yazamazsınız. Burası forum arkadaşlar, cidden bak :)
 
Son düzenleme:
Yani özel mesaj ifşası gibi bir şey elbette yok ama birisi özel mesajla iletişim kurunca ona cevap özel mesajdan verilir ya da en azından nezaketen ben buna cevabı forumdan yazacağım, tamam mıdır? falan denir. Umursamamazlık da değilmiş tamam, o halde nezaketen diyelim.
Artık zorlamasak mı, yani bu tip konulara çok takılmam ama nezaketi de adabı da bir yere kadar öğrendim şu yaşıma kadar ..... özel mesaj ile sorduğun şey dediğim gibi yanlış bir şey mi söyledim şeklindeydi. Hadi ona cevap yazmadım, atlamışım, nezaketsizliğim o olsun. Ama bu başlıkta ilk mesajdan beri lan yazsam mı yazmasam mı diye durduğum kelimesi değil harfi harfine zaten yazmak istediğim şeyi direkt başlığa yazdım üstelik özele cevaben filan değil direkt cümle olarak girdim olaya. Yani senin ö.m. atmış olmanla zerre ilgisi yok, ona cevaben yazmış da değilim.
Hadi dediğin olsun, ö.m.'a yorum yok, başlıktan devam diyeymişim keşke, o olsun hatam eyvallah, affola diyelim o zaman.
 
Eski konulara baktım da bu amfi simülatörü ve başlangıçta nasıl yapılacağı çok sorulmuş. Bunun için de bir sabit konu açarsanız aslında daha faydalı olur, ilk mesaja da ücretsiz DAW, amfi simülatörleri, pedallar gibi şeyler yazılabilir. Çok kaliteli şeyler var gidip AmpliTube'a bir ton para yatırmadan önce denebilecek.

En azından aktif ve pasif manyetikleri nasıl girişlerle kullanmak gerek gibi, DI Box gerekip gerekmediği gibi basit bilgiler yazılabilir yani.
Güzel fikir ancak yazılımlar sürekli güncellendiği, teknoloji hala yeniliklere açık olduğu için bi noktada o da yanıltıcı olabilir. Mesela 2014 yılını düşünüyorum, Bias FX denediğimde aklım çıkmıştı. Şimdi bakıyorum düşmanım kullansın istemem, öyle tatsız geliyor. Donanımsal yenilikler de yine benzer şekilde. Bir de moderasyon herşeyi halletti de böyle konu sabitleyecek ha? :D

Onun yerine "Neural DSP başlığı" gibi başlıklar altında ürün güncellemeleri üzerinden gitmek biraz daha sağlıklı geliyor bana. Belki farklı markaları kapsamlı kullananlar diğer başlıklar altında da bilgi paylaşımında bulunabilir.

@Rock Tribe Diğer konu hakkında, herkes kibarlığını korumaya çalışıyor, sakince anlatmaya çalışıyor da; Yazma kardeşim! Bilmiyorsan yazma. Sırf kendimle mi çelişiyorum diye tüm mesajlarını tek tek inceledim, alayı "bilgim az ama, bileni düzeltir elbet" gibi saçma sapan girizgahlara sahip. O kadar çok başlık var ki, senin yanlışını herkes tek tek düzeltemiyor, kimi başlıklar görülmüyor. Ama senin yanlış yönlendirmen yüzünden insanlar yeri geldi mi saçma sapan işlere vakit harcıyor, para harcıyor. Ne hakkın var insanlara bilinçsizce bunları harcatmaya?

Teller paslanana kadar değiştirmeye gerek yok, sonra zaten kopar diyebilen adama hala laf anlatmaya çalışıyoruz. Ben neden senin yanlışına özelden mesaj atayım. Yanlışına yanlış dediğimizde bir de "yanlışımı düzeltin kişisel görün belirtmeyin" tribiyle karşılaşıyoruz. Bak ben burada sırf akort düzeni değiştirme konusu üzerine bile insanlarla tartışırken makaleler ata ata, savımı destekleyerek tartıştım tonla insan "ben yaptım sorun yok dewamke" kafasındayken. Eğer yaptığın işi, etkili sonuç alınmış bir gerçekliğe dayandıramıyorsan yazma, bu kadar basit. Eğer senin de karşıt görüşün de bir dayanağı varsa sabahlara kadar beyin fırtınası yapalım.

Forum isteyen herkesin istediği yanlışı yazabileceği düz dünya facebook grubu değil. Elbette müziğin, kayıt teknolojilerinin 1 tane doğrusu yok, ancak doğru kabul edilen tüm tekniklerin bir denenmişliği, kabul görmüşlüğü var. Emsal gösteremiyorsan insanların vaktini, parasını yanlış yönlendirmelerle harcatma. Ayıptır.
 
@blackfriday666 senle tartışmalarımız bitmiyor. En azından ben bunu kabullenip uğraşmamaya (muhatap olmamaya) çalışıyorum ama hala bu konudan bu muhabbeti devam ettirebiliyorsun ve cevap veriyorsun, ne zaman bitecek bu? Bunun neresi doğru? Varsa derdin, anlaşabileceğimizi düşünüyorsan önce bir özelden orta yol bulmaya çalışalım mesela? Hiç geldi mi bu aklına? Tabii ki derdin bu değil. Tek derdin burada ne olduğu o kadar bariz ki, artık bunu uzatmak istemiyorum.

Benim bu konuda söylediğimin kimsenin parasına puluna bir zararı olmayacağı bariz. Hadi diyelim ucundan kıyısından haklısın, bir yanlış öneri maddi bir zarara neden oldu. Bu durum herkesin başına gelebilir. Buradaki çizgiyi defalarca anlattım. Hala anlamamakta ısrar ediyorsun.

Nasıl bir inceleme yapmışsın, nasıl bir takıntıysa (artık her neyse) geçmişe dair yazdığım tüm mesajlardan anekdotlar geliyor. Koltuklarım kabardı, valla çok sağ ol. Sana da iş çıkmış vakit geçmiş ne güzel. Paslı tel muhabbetini açıp tekrar bakarsan sonunda bir gülücük olduğunu görebilirsin. Kaldı ki ben kendi gitarımın tellerini değiştiremiyorum. Elbette bunun zararını biliyorum ama bir taraftan da imkan konusu bunlar. Orada gülücükle ifade edilen zaten doğrusu budur anlamında değil, ben böyle bir şey yapıyorum demekten ibaret. Bu net bir şekilde böyle anlaşılırken bunu ortaya atmak inanılmaz be. Ayrıca hatırladığım kadarıyla klasik gitardı, perdelere de çok büyük bir zararı zaten olmaz. Yani bunu mu tartışalım şimdi? Gerçekten şu foruma yeniden geldiğimden beri tarzın-üslubun bende alerji yaratıyor, defalarca anlattığım halde hala güya çok iyisin, çok yardım seversin havalarından geçilmiyor. Tamam başkasına olabilir ama bana özel bir garezin olduğu da çok bariz. Bak yine bir gülücük :) Her neyse cidden şu paslı tel muhabbetini de alıntıladın ya, komik cidden.

Forumun mantalitesini anlamamışsın. Elbette isteyen istediğini yazabilir. Birçok mevzu facebook'tan beter durumda. Kurallar çerçevesinde içeriğe başka bir müdahaleyi kendinde hak görmek esas sorunun kaynağıdır. Bu foruma bunu reva görüyorsan elbette kendi çöplüğümüz bizim edaları ile takılmaya devam edebilirsin. Destekleyenler de olabilir. Buradaki mantalite sorunu her konu için geçerli. Sırf burası için değil.

Kademe kademe bilgi paylaşımı, herkes için geçerli bir süreç. Yarın öbür gün başka bir çerçevede yine aynı şeyleri söyleyebilirsin. Bunun sonu yok. "Yazma kardeşim" diyecek haddi kendinde bulabilenden korkmak lazım. Genel olarak söylüyorum.

Tekrar ediyorum bu konuda ya da başka herhangi bir konuda zaten kimseye maddi ya da manevi bir kayba uğratma ihtimalimin olmadığını kendin de biliyorsun. Sadece bilemiyorum nedendir bir goygoy almış başını gidiyor. Benim bu konuda bunu uzatmama eğilimim bile bir şekilde insanca anlaşılmış olsa ya da benim yazdığım herhangi bir yazıdan (hani o takip ettiğin eski yazdıklarımı diyorum) sonra "yav kusura bakma ama insanları yanlış yönlendiriyorsun, bak böyle böyle biraz dikkat etsen iyi olur" minvalinde özel mesaj atmış olsan şu an söylediklerinin samimiyetine biraz olsun inanabilirdim ama tüm bunları burada tartışmanın nedeni çok ama çok açık. Uzatmak bile abes ama ben sustukça tekrar üzerine yazılıyor. Yeter ama değil mi? Neymiş be burası böyle :D

Gördüğüm kadarıyla forumda bu konuda genel bir anlayış da oluşmamış. Zaten bu başkalarına burada takılamazsınız mesajı da veriyor. Bunlarla uğraşmaya zaten ne halim var ne de isteğim. Ortada insanları aldatmaya yönelik bir bilgi olmadığı sürece (niyet esastır) insanların özgürce bildiklerini paylaşabildiği forumlar temenni ediyorum. Hemen heyecanlanma bir yere gittiğim yok.

Şunu da ekleyeyim varsa benim yazdığımdan maddi bir zararı olan, çıksın söylesin karşılayacağım zararını :) komediye bak arkadaş ya...
 
@blackfriday666 senle tartışmalarımız bitmiyor. En azından ben bunu kabullenip uğraşmamaya (muhatap olmamaya) çalışıyorum ama hala bu konudan bu muhabbeti devam ettirebiliyorsun ve cevap veriyorsun, ne zaman bitecek bu? Bunun neresi doğru? Varsa derdin, anlaşabileceğimizi düşünüyorsan önce bir özelden orta yol bulmaya çalışalım mesela? Hiç geldi mi bu aklına? Tabii ki derdin bu değil. Tek derdin burada ne olduğu o kadar bariz ki, artık bunu uzatmak istemiyorum.

Benim bu konuda söylediğimin kimsenin parasına puluna bir zararı olmayacağı bariz. Hadi diyelim ucundan kıyısından haklısın, bir yanlış öneri maddi bir zarara neden oldu. Bu durum herkesin başına gelebilir. Buradaki çizgiyi defalarca anlattım. Hala anlamamakta ısrar ediyorsun.

Nasıl bir inceleme yapmışsın, nasıl bir takıntıysa (artık her neyse) geçmişe dair yazdığım tüm mesajlardan anekdotlar geliyor. Koltuklarım kabardı, valla çok sağ ol. Sana da iş çıkmış vakit geçmiş ne güzel. Paslı tel muhabbetini açıp tekrar bakarsan sonunda bir gülücük olduğunu görebilirsin. Kaldı ki ben kendi gitarımın tellerini değiştiremiyorum. Elbette bunun zararını biliyorum ama bir taraftan da imkan konusu bunlar. Orada gülücükle ifade edilen zaten doğrusu budur anlamında değil, ben böyle bir şey yapıyorum demekten ibaret. Bu net bir şekilde böyle anlaşılırken bunu ortaya atmak inanılmaz be. Ayrıca hatırladığım kadarıyla klasik gitardı, perdelere de çok büyük bir zararı zaten olmaz. Yani bunu mu tartışalım şimdi? Gerçekten şu foruma yeniden geldiğimden beri tarzın-üslubun bende alerji yaratıyor, defalarca anlattığım halde hala güya çok iyisin, çok yardım seversin havalarından geçilmiyor. Tamam başkasına olabilir ama bana özel bir garezin olduğu da çok bariz. Bak yine bir gülücük :) Her neyse cidden şu paslı tel muhabbetini de alıntıladın ya, komik cidden.

Forumun mantalitesini anlamamışsın. Elbette isteyen istediğini yazabilir. Birçok mevzu facebook'tan beter durumda. Kurallar çerçevesinde içeriğe başka bir müdahaleyi kendinde hak görmek esas sorunun kaynağıdır. Bu foruma bunu reva görüyorsan elbette kendi çöplüğümüz bizim edaları ile takılmaya devam edebilirsin. Destekleyenler de olabilir. Buradaki mantalite sorunu her konu için geçerli. Sırf burası için değil.

Kademe kademe bilgi paylaşımı, herkes için geçerli bir süreç. Yarın öbür gün başka bir çerçevede yine aynı şeyleri söyleyebilirsin. Bunun sonu yok. "Yazma kardeşim" diyecek haddi kendinde bulabilenden korkmak lazım. Genel olarak söylüyorum.

Tekrar ediyorum bu konuda ya da başka herhangi bir konuda zaten kimseye maddi ya da manevi bir kayba uğratma ihtimalimin olmadığını kendin de biliyorsun. Sadece bilemiyorum nedendir bir goygoy almış başını gidiyor. Benim bu konuda bunu uzatmama eğilimim bile bir şekilde insanca anlaşılmış olsa ya da benim yazdığım herhangi bir yazıdan (hani o takip ettiğin eski yazdıklarımı diyorum) sonra "yav kusura bakma ama insanları yanlış yönlendiriyorsun, bak böyle böyle biraz dikkat etsen iyi olur" minvalinde özel mesaj atmış olsan şu an söylediklerinin samimiyetine biraz olsun inanabilirdim ama tüm bunları burada tartışmanın nedeni çok ama çok açık. Uzatmak bile abes ama ben sustukça tekrar üzerine yazılıyor. Yeter ama değil mi? Neymiş be burası böyle :D

Gördüğüm kadarıyla forumda bu konuda genel bir anlayış da oluşmamış. Zaten bu başkalarına burada takılamazsınız mesajı da veriyor. Bunlarla uğraşmaya zaten ne halim var ne de isteğim. Ortada insanları aldatmaya yönelik bir bilgi olmadığı sürece (niyet esastır) insanların özgürce bildiklerini paylaşabildiği forumlar temenni ediyorum. Hemen heyecanlanma bir yere gittiğim yok.

Şunu da ekleyeyim varsa benim yazdığımdan maddi bir zararı olan, çıksın söylesin karşılayacağım zararını :) komediye bak arkadaş ya...
Tartışma uzamasın,gereksiz yere tartışılmasın diye yazmayayım diyordum ama bariz ortada bulunan bir durum ki suyunuza gidilmedikçe tartışılabilecek bir kişi değilsiniz. Eleştiriye, verdiğiniz yanlış bilginin düzeltilmesine tahammülünüz yok. 2 saniyelik google araştırmasına dayanan ve yanlış olan bilginin düzeltilmesinde ne iletişim sorunu ne de @blackfriday666'nın garezi vardı. Aynı şekilde @justaperfectday ile olan tartışmada da (kibir, yanlış üslup vb. Göreceli de olsa denebilir) ancak ortada hakaret, küçümseme vb. yanlış hareketler yoktu. Burada şuan uzattığınız konu da "bilmesem de, konudan anlamasam da yanlış bilgi verebilirim. İsteyen düzeltir." derseniz kişisel eleştirileri de sineye çekmeniz gerekir.Gerçekten bilmiyorsanız bazen gerçekten yazmamak, konuşmamak daha faydalı olabiliyor. Bir de lütfen beni dışlıyorlar diye mağdur edebiyatına girişmeye çalışmayın. Adam yanlış ithamda bulunmamak için tüm mesajlarına baktım diyor. Bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Bu arada forumu sürekli kütüphane gibi karıştıran birisiyim. Daha önce bu kadar uzun ve tamamen yanlış bilgi odaklı yazılar okuduğumu hatırlamıyorum. Evet yine saçma bilgiler verenler vardı ama makale gibi uzunca anlatıp kendini haklı çıkarmakla uğraşmıyorlardı. Rica etsem eski nickinizi belirtebilir misiniz?
 
Tartışma uzamasın,gereksiz yere tartışılmasın diye yazmayayım diyordum ama bariz ortada bulunan bir durum ki suyunuza gidilmedikçe tartışılabilecek bir kişi değilsiniz. Eleştiriye, verdiğiniz yanlış bilginin düzeltilmesine tahammülünüz yok. 2 saniyelik google araştırmasına dayanan ve yanlış olan bilginin düzeltilmesinde ne iletişim sorunu ne de @blackfriday666'nın garezi vardı. Aynı şekilde @justaperfectday ile olan tartışmada da (kibir, yanlış üslup vb. Göreceli de olsa denebilir) ancak ortada hakaret, küçümseme vb. yanlış hareketler yoktu. Burada şuan uzattığınız konu da "bilmesem de, konudan anlamasam da yanlış bilgi verebilirim. İsteyen düzeltir." derseniz kişisel eleştirileri de sineye çekmeniz gerekir.Gerçekten bilmiyorsanız bazen gerçekten yazmamak, konuşmamak daha faydalı olabiliyor. Bir de lütfen beni dışlıyorlar diye mağdur edebiyatına girişmeye çalışmayın. Adam yanlış ithamda bulunmamak için tüm mesajlarına baktım diyor. Bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Bu arada forumu sürekli kütüphane gibi karıştıran birisiyim. Daha önce bu kadar uzun ve tamamen yanlış bilgi odaklı yazılar okuduğumu hatırlamıyorum. Evet yine saçma bilgiler verenler vardı ama makale gibi uzunca anlatıp kendini haklı çıkarmakla uğraşmıyorlardı. Rica etsem eski nickinizi belirtebilir misiniz?
Tartışma adabınız yok arkadaşlar, teker teker gelin yahu :) Önceki olayları ayrıca karıştırmanız (acaba bütün bu patırtının sebebi o mu dedirtti bak şimdi) resmen cemaat sayımı gibi, gülüyorum artık :) Toplanıp zikirleşin olurmuş bak buna çok katıldım, pek katıldım. Bak belki hep bunlar o "inanç" eksikliğinden oluyordur. Yarı ciddi söyledim.

Ben sizi anladım, siz beni anladınız ya da anlamadınız bilemiyorum ama takdiri artık derler ya kamuoyuna bırakalım. Uzun yazmak ya da yazmamak meselesini geçtim, bir yere vardığı yok. Benim tartıştığım mevzularda aklıma yatmayan yerleri aynı şekilde söylemeye devam edeceğim. Forum kurallarına aykırı bir durum varsa görüşün yönetimle hesaba işlem yapsınlar. Eğer yoksa ve yazdıklarımı beğenmiyorsanız, orada engelleme butonu varmış bak, öyle diyorlar (hani der ya siz iyi bilirmişsiniz :D). Gerisine de karışmam artık. Yeni nesil ne diyordu bu işe "bir salın beni" heh oldu :D

Burada yazı dili de olsa niyetlerinizin "kabak" gibi ortaya çıktığını görmeniz gerekiyor. Ben aşama aşama zaten olayın gelişini tane tane açıkladım hala yok şöyle yok böyle demenize gerek yoktur. Anlayan anlamıştır. Zaten cevap verecek olsam ohoo, cevap bile vermemiş halim bu.

Yine de şunu ekleyeyim. Kelimeleri cümleleri, arkasındaki niyetleri ya da işte karşımdaki insan ne yaparsa yapsın aynı ortamda olma tercihinden ötürü içimde her daim bir sevgi vardır. Bütünlüğe olan sevgi diyebiliriz buna. Belli sınırları o yüzden aşmam. Bunu aşan bir tane cümlemi göstermezsiniz. Aşacak olsam burada olmam. Aynı ortamda olmam. O yüzden belki durum sizi şaşırtıyor ama zamanla bir umut diyelim.

Tekrar ediyorum, mevzuyu buradan artık bitirelim. Forum üzerinden benimle lütfen tartışmayın. Bu benzer mevzuları sanırım üçüncü kez tartışmamız. Sonsuza kadar böyle gitmesin. Derdiniz olursa bana ulaştığınız zaman küfür edip çarpıya basmayacağımdan emin olabilirsiniz. Henüz o kadar delirmedim.
 
Tartışma adabınız yok arkadaşlar, teker teker gelin yahu :) Önceki olayları ayrıca karıştırmanız (acaba bütün bu patırtının sebebi o mu dedirtti bak şimdi) resmen cemaat sayımı gibi, gülüyorum artık :) Toplanıp zikirleşin olurmuş bak buna çok katıldım, pek katıldım. Bak belki hep bunlar o "inanç" eksikliğinden oluyordur. Yarı ciddi söyledim.

Ben sizi anladım, siz beni anladınız ya da anlamadınız bilemiyorum ama takdiri artık derler ya kamuoyuna bırakalım. Uzun yazmak ya da yazmamak meselesini geçtim, bir yere vardığı yok. Benim tartıştığım mevzularda aklıma yatmayan yerleri aynı şekilde söylemeye devam edeceğim. Forum kurallarına aykırı bir durum varsa görüşün yönetimle hesaba işlem yapsınlar. Eğer yoksa ve yazdıklarımı beğenmiyorsanız, orada engelleme butonu varmış bak, öyle diyorlar (hani der ya siz iyi bilirmişsiniz :D). Gerisine de karışmam artık. Yeni nesil ne diyordu bu işe "bir salın beni" heh oldu :D

Burada yazı dili de olsa niyetlerinizin "kabak" gibi ortaya çıktığını görmeniz gerekiyor. Ben aşama aşama zaten olayın gelişini tane tane açıkladım hala yok şöyle yok böyle demenize gerek yoktur. Anlayan anlamıştır. Zaten cevap verecek olsam ohoo, cevap bile vermemiş halim bu.

Yine de şunu ekleyeyim. Kelimeleri cümleleri, arkasındaki niyetleri ya da işte karşımdaki insan ne yaparsa yapsın aynı ortamda olma tercihinden ötürü içimde her daim bir sevgi vardır. Bütünlüğe olan sevgi diyebiliriz buna. Belli sınırları o yüzden aşmam. Bunu aşan bir tane cümlemi göstermezsiniz. Aşacak olsam burada olmam. Aynı ortamda olmam. O yüzden belki durum sizi şaşırtıyor ama zamanla bir umut diyelim.

Tekrar ediyorum, mevzuyu buradan artık bitirelim. Forum üzerinden benimle lütfen tartışmayın. Bu benzer mevzuları sanırım üçüncü kez tartışmamız. Sonsuza kadar böyle gitmesin. Derdiniz olursa bana ulaştığınız zaman küfür edip çarpıya basmayacağımdan emin olabilirsiniz. Henüz o kadar delirmedim.
"Rica etsem eski nickinizi belirtebilir misiniz?" Bunu sormanın sebebi şimdiye kadar yazdıklarınızın forum kültürü olmayan biri tarafından yazılmasından kaynaklandığını belirteyim. Forumda, gerçek hayatta kural olmasa bile uyulan bir gerçek var ki o da bilmediğimiz konuda konuşmamaktır.
Hani Uğur Mumcu'nun dediği gibi "bilginiz olmadan fikriniz oluyor." Ayrıca yazılanlara objektif bakarsanız tartışmayı kimin başlattığını, uzun uzadıya gereksiz bir şekilde uzattığını görebilirsiniz. "İletişim sorunlu" olan birisi belki başkasıdır hani.Bu arada 15 senelik eski nickinizi belirtmezseniz 12 yaşında yaşlı dayı taklidi yapıp insanlara bilgi dağıtan bir fedai olduğunuzu düşünmeye başlayacağım.
 
"Rica etsem eski nickinizi belirtebilir misiniz?" Bunu sormanın sebebi şimdiye kadar yazdıklarınızın forum kültürü olmayan biri tarafından yazılmasından kaynaklandığını belirteyim. Forumda, gerçek hayatta kural olmasa bile uyulan bir gerçek var ki o da bilmediğimiz konuda konuşmamaktır.
Hani Uğur Mumcu'nun dediği gibi "bilginiz olmadan fikriniz oluyor." Ayrıca yazılanlara objektif bakarsanız tartışmayı kimin başlattığını, uzun uzadıya gereksiz bir şekilde uzattığını görebilirsiniz. "İletişim sorunlu" olan birisi belki başkasıdır hani.Bu arada 15 senelik eski nickinizi belirtmezseniz 12 yaşında yaşlı dayı taklidi yapıp insanlara bilgi dağıtan bir fedai olduğunuzu düşünmeye başlayacağım.
Dediğim gibi ricanızı buradan devam ettirmek bile çok manidar. Neyden kaynaklandığı çok açık. Bildiğin konu, bilmediğin konu ayrımını bu şekilde çizerseniz, pek fazla kimse konuşmaması gerek. Bu bir gerçek de değil aslında. Sınırları belirsiz bir yargıdan ibaret. Bunu etrafınıza bakarsanız herkesin herkese kullandığını ve içinin boş olduğunu zaten net bir şekilde görebilirsiniz. Bu başlıkta da mevzunun bununla alakası olmadığı çok belli. Tekrar, tekrar, tekrar...

Yazılana objektif bakıyorum. Bu başlığı dahi incelemediniz mi? Ben tartışma falan başlatmadım. Edilen o kadar lafa tek bir cevap vermedim. Mevzunun bu başlıktan boş yere uzamaması için yöntemleri söyledim. Az yukarı doğru okursanız göreceksiniz. Hala tekrar ve tekrar...

İletişim sorununun çift taraflı olduğunu dahi idrak edememişsiniz, ben niye anlatıyorum ki bunları? Üzdü bu iyice, karardım gecenin ilerleyen vakitlerinde...

Ben kimseye bilgi dağıtmadım. Ortaklaşa bir konu üzerinde düşünelim demekten öteye geçmez yazdıklarım, bunun nesine bu kadar alındınız da buradan devam ettiriyorsunuz hala ve hala tekrar ettiriyorsunuz, pes diyorum.

Hakkımda ne düşüneceğiniz elbette sizin tercihiniz :) Ben devamlı bir şeyler yapmaya çalışan biri olarak çeşitli projelere dair üyelikler aldım. Bu bahsi geçen süre içinde turkrock üzerinden hatırladığım kadarıyla da kimseyle bir tartışmam olmadı. Bir tek muziktek net üzerinden sevgili Mahcem ile kapışmıştık ama o zaten sinirli bir abimizdi :) Bilemiyorum aranızda melodik net diye bir forumda yazmış olan var mı ama mesela orada da uzun süreler yazdım kimseyle bir sıkıntım olmadı hatta o dönem forumun müdavimlerinden biri ile görüşmüştük. Yani şimdi durduk yere nostalji moduna soktunuz ama geçmişe bakınca eğrisiyle doğrusuyla durum bundan ibaret. Eski üyeliklerimi açıklayacak olsam zaten yeni üyelik almazdım. Projeler bitince üyelikler de biter. Ben tüm bu hesapları zaten kişisel hesap olarak kullanmıyorum. Yaptıklarım ortada, hala taklit diyebilmek için nasıl bir düşünce kalıbına girmek gerekir, ben bilemiyorum. Anlatabildiğimi umuyorum.
 
Son düzenleme:
Dediğim gibi ricanızı buradan devam ettirmek bile çok manidar. Neyden kaynaklandığı çok açık. Bildiğin konu, bilmediğin konu ayrımını bu şekilde çizerseniz, pek fazla kimse konuşmaması gerek. Bu bir gerçek de değil aslında. Sınırları belirsiz bir yargıdan ibaret. Bunu etrafınıza bakarsanız herkesin herkese kullandığını ve içinin boş olduğunu zaten net bir şekilde görebilirsiniz. Bu başlıkta da mevzunun bununla alakası olmadığı çok belli. Tekrar, tekrar, tekrar...

Yazılana objektif bakıyorum. Bu başlığı dahi incelemediniz mi? Ben tartışma falan başlatmadım. Edilen o kadar lafa tek bir cevap vermedim. Mevzunun bu başlıktan boş yere uzamaması için yöntemleri söyledim. Az yukarı doğru okursanız göreceksiniz. Hala tekrar ve tekrar...

İletişim sorununun çift taraflı olduğunu dahi idrak edememişsiniz, ben niye anlatıyorum ki bunları? Üzdü bu iyice, karardım gecenin ilerleyen vakitlerinde...

Ben kimseye bilgi dağıtmadım. Ortaklaşa bir konu üzerinde düşünelim demekten öteye geçmez yazdıklarım, bunun nesine bu kadar alındınız da buradan devam ettiriyorsunuz hala ve hala tekrar ettiriyorsunuz, pes diyorum.

Hakkımda ne düşüneceğiniz elbette sizin tercihiniz :) Ben devamlı bir şeyler yapmaya çalışan biri olarak çeşitli projelere dair üyelikler aldım. Bu bahsi geçen süre içinde turkrock üzerinden hatırladığım kadarıyla da kimseyle bir tartışmam olmadı. Bir tek muziktek net üzerinden sevgili Mahcem ile kapışmıştık ama o zaten sinirli bir abimizdi :) Bilemiyorum aranızda melodik net diye bir forumda yazmış olan var mı ama mesela orada da uzun süreler yazdım kimseyle bir sıkıntım olmadı hatta o dönem forumun müdavimlerinden biri ile görüşmüştük. Yani şimdi durduk yere nostalji moduna soktunuz ama geçmişe bakınca eğrisiyle doğrusuyla durum bundan ibaret. Eski üyeliklerimi açıklayacak olsam zaten yeni üyelik almazdım. Projeler bitince üyelikler de biter. Ben tüm bu hesapları zaten kişisel hesap olarak kullanmıyorum. Yaptıklarım ortada, hala taklit diyebilmek için nasıl bir düşünce kalıbına girmek gerekir, ben bilemiyorum. Anlatabildiğimi umuyorum.
Kusura bakmayın. Şu başlığı açan, burada bana şöyle dedi, böyle dedi diyen, eleştirilince hemen buraya koşan da bendim zaten.
 
Kusura bakmayın. Şu başlığı açan, burada bana şöyle dedi, böyle dedi diyen, eleştirilince hemen buraya koşan da bendim zaten.
Kusura bakmadım. Ben yazdıklarımın arkasındayım, dilim döndüğünce de anlattım. Şu başlık derken "Turkrock forumunun neden böyle olması?" başlığı ise zaten oradan devam etmek lazım. Böyle başlıklar iyice çorbaya döner. Oradaki hadiseyi de orada açıkladım. Mevzunun eleştirilmekle ilgisi yok ama tabii şu da bir gerçek herkes eleştirilince bir miktar kendini savunur, doğal süreç bunlar, o kadar şaşırmamak lazım. Ben kimseyi küçümsemiyorsam, kırıp dökmüyorsam. Çözülemeyecek bir problem olmaması gerekir. İletişim kapılarım açık durumda...
 
Kusura bakmadım. Ben yazdıklarımın arkasındayım, dilim döndüğünce de anlattım. Şu başlık derken "Turkrock forumunun neden böyle olması?" başlığı ise zaten oradan devam etmek lazım. Böyle başlıklar iyice çorbaya döner. Oradaki hadiseyi de orada açıkladım. Mevzunun eleştirilmekle ilgisi yok ama tabii şu da bir gerçek herkes eleştirilince bir miktar kendini savunur, doğal süreç bunlar, o kadar şaşırmamak lazım. Ben kimseyi küçümsemiyorsam, kırıp dökmüyorsam. Çözülemeyecek bir problem olmaması gerekir. İletişim kapılarım açık durumda...
Mesele burada en başından beri ne iletişim sorunu ne küçümseme ne de kişisel saldırıydı. Herkes kibarca kısmen birşeyler açıklamaya çalışmış. Hani bazen bilmeden yazmamak daha iyi olur tarzında tavsiyelerde bulunmuş. Sizin en büyük sorununuz tamamen haksız da olsanız en ufak eleştiriye tahammülünüzün olmamasından kaynaklanıyor. En basitinden ts808'e scream pedalı diyen biriyle başka yerde olsa eleştirmek yerine dalga geçerlerdi. Burada sadece size sallayıp geçilmemiş neden yanlış olduğunuz açıklanmış ve eleştirilmiş. Ve sonra da yanlış bilgiyi göster bana ilişme tarzında konuşmaya devam etmişsiniz. Şuan yazdığımdan sonra da yine devam ettirmek isteyeceksiniz ama daha da uzatmayacağımdan emin olabilirsiniz. Pohpohlanmadıkça, övülmedikçe en ufak eleştiride hemen alınganlık yapıp konuyu farklı bir yere çekiyorsunuz. İletişimde soruna neden olan siz olmanıza rağmen insanları da iletişimsizlikle suçluyorsunuz. En azından şunu anlayın.Bilmeden yazma ve akıl dağıtma özgürlüğünüz varsa başkalarının da sizi eleştirme ve yanlışınızı düzeltme özgürlüğü vardır. Bundan rahatsız oluyorsanız bilmediğiniz konularda yazmamayı düşünebilirsiniz. Bu arada eski proje vb. olayları gerçekten inandırıcı gelmiyor. Ya eski hesabınızı gizliyorsunuz ya da öyle birşey yok.
 
Mesele burada en başından beri ne iletişim sorunu ne küçümseme ne de kişisel saldırıydı. Herkes kibarca kısmen birşeyler açıklamaya çalışmış. Hani bazen bilmeden yazmamak daha iyi olur tarzında tavsiyelerde bulunmuş. Sizin en büyük sorununuz tamamen haksız da olsanız en ufak eleştiriye tahammülünüzün olmamasından kaynaklanıyor. En basitinden ts808'e scream pedalı diyen biriyle başka yerde olsa eleştirmek yerine dalga geçerlerdi. Burada sadece size sallayıp geçilmemiş neden yanlış olduğunuz açıklanmış ve eleştirilmiş. Ve sonra da yanlış bilgiyi göster bana ilişme tarzında konuşmaya devam etmişsiniz. Şuan yazdığımdan sonra da yine devam ettirmek isteyeceksiniz ama daha da uzatmayacağımdan emin olabilirsiniz. Pohpohlanmadıkça, övülmedikçe en ufak eleştiride hemen alınganlık yapıp konuyu farklı bir yere çekiyorsunuz. İletişimde soruna neden olan siz olmanıza rağmen insanları da iletişimsizlikle suçluyorsunuz. En azından şunu anlayın.Bilmeden yazma ve akıl dağıtma özgürlüğünüz varsa başkalarının da sizi eleştirme ve yanlışınızı düzeltme özgürlüğü vardır. Bundan rahatsız oluyorsanız bilmediğiniz konularda yazmamayı düşünebilirsiniz. Bu arada eski proje vb. olayları gerçekten inandırıcı gelmiyor. Ya eski hesabınızı gizliyorsunuz ya da öyle birşey yok.
Uzatmamış haliniz bu demek. İnternet sorunlarım da var. Bir süre bağlanamayacağım, onu ekleyeyim.
Linkini verdiğim aletin ismini yanlış yazmış olmam neyi değiştirir mesela? Ben gayet memnun şekilde kullandığım bir şeyi önerdim. Bu mudur sıkıntı? Üstelik bunu en iyisi budur şeklinde de yapmıyorum. Sıkıntı nerede hala? Bir aletin isim hatası yapmak mı? Hem zaten dalga da geçildi (başka başlıklarla da aynı şekilde) merak etmeyin :)

Ortada "kibarlık" yok tam olarak (usuleten sadece). Bunun açıklamasını defalarca yaptığım için uzatmayacağım. Üstelik başka konulardan mazileri getirip tartışmayı körüklemenin de yersiz olduğunu düşünüyorum. Tartışma adabı diyorum mesela, bunu kastediyorum.

Devam etmek istemediğimi, bu tartışmanın bu şekilde bir işe yaramadığını kaçıncı kez söylüyorum ama cevap hakkı doğurursanız yazmak durumundayım. O yüzden meseleyi özelden ya da başka kanaldan çözmeye açığım artık buradan tartışmayalım diye ekliyorum. Bunu eleştiriye kapalı olan biri mi söylüyor? Kaldı ki neyin pohpohlanması olabilir? Böyle bir ihtimal mi var bu forumda? Aman başımız ağrır diye foruma yazılamıyor. İnsanlar bu konuda çekiniyor, haklılık payları da var. Kaç gündür bununla uğraşıyoruz.

Özetle eleştirilere gayet makul şekilde karşılık veriyorum. Normal şartlarda ortalık kan gölüne dönerdi. Bilmediğim konularda yazma meselesini de açıkladım. Bu aslında çok ağır bir söz, yüzde yüz haklı olduğunuzu düşünerek yazıyorsunuz ama mevzu sırf bundan ibaret değil. Ben bildiğim, kullandığım ve memnun olduğum şeyleri aktarıyorum. Zaten forumların amacı da bu herkesin tecrübesini paylaşmasıdır. Elbette daha iyi bilen daha iyi tecrübe eden de olacaktır. Bunun kademe kademe ve sonu yok. Aldatıcı bir paylaşım olmadığı sürece herkes bildiğini yazar. Herkes herkesi böyle engelleyecekse zaten bir trafik oluşmaz. Daha bundan haberiniz yok ki neyi anlatıyorum bilmiyorum ben size.

Yine tekrar ediyorum, benim bu başlıkta ya da başka bir başlıkta kimseyi zarara soktuğum yok. En kötü bunlar zaten bilinen şeyler ne diye yazıyorsun denebilir. Onun da cevabı var ya uzatmayayım. Hala tutturmuş gidiyorsunuz, olayın mekanizmasından uzak, önerilerinizin forum için ne manaya geldiğini düşünmeden yazıp duruyorsunuz.

Ve bir bakıyorum ben eleştiriye açık olmayan pohpohlanma sever biri oluyorum, yahu cidden mi?
 
Mesele burada en başından beri ne iletişim sorunu ne küçümseme ne de kişisel saldırıydı. Herkes kibarca kısmen birşeyler açıklamaya çalışmış. Hani bazen bilmeden yazmamak daha iyi olur tarzında tavsiyelerde bulunmuş. Sizin en büyük sorununuz tamamen haksız da olsanız en ufak eleştiriye tahammülünüzün olmamasından kaynaklanıyor. En basitinden ts808'e scream pedalı diyen biriyle başka yerde olsa eleştirmek yerine dalga geçerlerdi. Burada sadece size sallayıp geçilmemiş neden yanlış olduğunuz açıklanmış ve eleştirilmiş. Ve sonra da yanlış bilgiyi göster bana ilişme tarzında konuşmaya devam etmişsiniz. Şuan yazdığımdan sonra da yine devam ettirmek isteyeceksiniz ama daha da uzatmayacağımdan emin olabilirsiniz. Pohpohlanmadıkça, övülmedikçe en ufak eleştiride hemen alınganlık yapıp konuyu farklı bir yere çekiyorsunuz. İletişimde soruna neden olan siz olmanıza rağmen insanları da iletişimsizlikle suçluyorsunuz. En azından şunu anlayın.Bilmeden yazma ve akıl dağıtma özgürlüğünüz varsa başkalarının da sizi eleştirme ve yanlışınızı düzeltme özgürlüğü vardır. Bundan rahatsız oluyorsanız bilmediğiniz konularda yazmamayı düşünebilirsiniz. Bu arada eski proje vb. olayları gerçekten inandırıcı gelmiyor. Ya eski hesabınızı gizliyorsunuz ya da öyle birşey yok.

Rock Tribe in önceden yazdıklarını hatırlamıyorum da tonun güzelliği de kişisel orange modellemesi iyi olsa bile amplitube u kötü bulmak da yanlış değil açıkçası , hatta neural dsp softube vs varken amplitube önerse biri kendisini ciddiye de almazdım tonu kendi yazamayan birine de hazır preset denemesini önermiş bunda da hata yok​

dip ses konusunda da muhtemel tek sorun bağlantıymış havası veren cümlesi eksik evet ama mesela benim de ses kartının girişlerinden dip ses - cızırtı geliyordu ilk akla gelen şey ses kartının sorunlu olduğu mesela ama her şeyi denedikten en son sıkıntının hoparlör ve ses kartının usb lerinin aynı anda bilgisayara bağlı olmasıymış hoparlörü 5 v powerbanke bağladım ve sıkıntı çözüldü ilk başta biri bağlantıda problem olabilir dese saçma bulurdum ama olabiliyor ve böyle bir cevaba şunlar şunlar da etken dense ve konu kapansa daha iyi olmaz mı gerge nin dediği gibi öteki türlü başlık amacını kaybediyo çünkü ...​

 
Geri
Üst