Atletizm

Pekin Olimpiyatlarında saat 17:30'da; Usain Bolt, 9.69 ile 100 metre Dünya rekorunu kırdı.

Usain Bolt, son 10 metrede kendini sıksaydı, 9.65'i bile yakalayabilirdi.

Müthiş bir yarıştı. Tarihi bir yarıştı.
 
Ekran başında oha falan oldum resmen :D Bence kendini sıkmaması iyi oldu, kademeli olarak geliştirir böylece rekorunu. Daha 21 yaşındaymış zaten. Hatta ben Bolt olsam 200 metrede Michael Johnson'un rekoruna gözümü çoktan dikerdim, ama kendisi sanırım 400 metrede de koşacakmış bu turnuvada.
 
evet çok manyak bi yarıştı. sonra bolt'la röportaj yaptıklarında doğru dürüst kahvaltı bile etmediği söylemiş. zaten adam acayip rahattı yarıştan önce de. zaten o son metrelerde kollarını iki yana açması sonra tam bitiş çizgisi geçerken "işte ben buyum" der gibi göğsüne vurması falan unutulmazdı. bir de onları yapmasa dediğin gibi çok daha iyi bir derece gelebilirdi.

şimdi bir de yelene isinbayeva'yı izlemek lazım sırıkla atlmada. o da kesin dünya rekoru kırıcak. çok formda
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bugünde manyak bir yarış koştu Usain Bolt...:)

200 metrede 19.30 ile Dünya rekorunu da kırdı.
Yarıştan sonra harika bir de şov yaptı. Sanırım Dünya yepyeni bir sporcu imajıyla tanıştı... Usain Bolt, kendisini kasmayan rahat bir sporcu... Powell ve benzeri sporcular gibi yarışın baskısı altında ezilmiyor.. Gülerek, dalga geçerekte başarılı olunabileceğini tüm Dünya'ya gösterdi. Ona bakınca sanki Muhammed Ali'yi görüyorum... Sıradışı bir sporcu Usain Bolt.

irin'in yazdığı gibi, 100 metre yarışından önce kahvaltı etmemiş. Yarıştan 4 önce 1-2 parça mc nuggets yemiş. Sonra 3 saat uyumuş. Uyanınca da tekrar 1 parça mc nuggets yemiş...

Bilgi:
Rus atlet Yelene Isinbayeva, 5.05 ile kendisine ait dünya rekorunu bir santimetre daha geliştirdi.
 
selam,

o kadar çok doping skandalı oldu...
1-2 sene sonra madalyalar el değiştirdi...
pek birşey ifade etmiyor hale geldi...
çok şüphe var...
Bolt için... Johnson da aynı şekilde finiş yapmıştı...sonra malum...
haberleri "nugget yemişte...şunu yapmış..bunu yapmış"
ne var bunda...


Hoşçakalın
 
Selam,

Tabi dikkatli olmalılar..ancak ne mümkün...
doping piyasası iyi para getiriyor...
her laboratuvar 'da dürüst insanlar çalışmıyor...

Bolt finişi böyle yapmanın bedelini ağır ödeyecek...
bu en formda olduğu dönemde...rekoru kırmalıydı...
Bu başarı ona rehavet mi getirir...yoksa teşvik mi bilinmez...
Beklentiler ve baskılar olacaktır üzerinde...

Hoşçakalın
 
Üst üste gelen Avrupa Şampiyonluklarımızın ardından, Tyson Gay'in Usain Bolt'u geçmesiyle hepten unutulmaz bir hafta yaşadık gerçekten. Usain Bolt'un bırakın alışılagelmiş rahatlığını, kendini zorlamasına rağmen son 50 metredeki o alışılmış öne çıkışını yapamadığı ve net bir şekilde Tyson Gay'in gerisinde kaldığı bir 100 metre yaşadık. Şaşırtıcıydı, halen daha öyle. Bakalım geri dönüşü nasıl olacak. Ama bu adam -bacaklarının uzun olmasının etkisi olabilir- iyi çıkışlar yapamıyor pek. Sonradan ulaştığı hızına yaklaşamayınca da zafer Gay'in oldu.
 
Selam,

Bolt geçildi, sürprizde değildi...
Genç yaşta rekor kırdı başarılı oldu...lavubali hareketler yaptı...ve rehavete girdi..
Bundan sonra şöyle tahmin ediyorum...
kendisine o gücü veren, bağımlı olduğu güç artırıcıya ihtiyacı olduğudan...
doping testinden pozitif çıkma ihitimali büyük...

hoşçakalın
 
Ya arkadaş, bir adam başarısız olunca ne kadar çabuk kenara köşeye atılıyor. Hiç birisine tapmıyorum -hatta Brezilya ekolünü sevmiyorum bile- ama Ronaldinho'da da oldu bu; herifin senelerce dünya futbolunu neredeyse tek başına elinde tuttuğu 1 haftada unutulmuştu, bizleri heyecanlandırdığı anılardan bahsedilmez olmuştu. Şimdi de bey çıkıp buyuruyor ki, Usain Bolt'un geçilmesi sürpriz değilmiş... Kardeşim önceden gelip söyleyecektin onu, bize mükemmel anlar yaşatan bu adam 1 yarışta geçildikten sonra bunu söylemek anca Hıncal Uluç tarzı bir yaklaşımdır. Laubali hareketlerinin de büyük bir hayranı değilim ama adamın tarzı bu; sonuçta yeni bir soluk kattı bu işe.

Maurice Greene konusunda ise çok subjektifim, onun bendeki yeri ayrı. Michael Johnson ile birlikte, Atletizm sporuna az da olsa ilgi duyuyorsam, bunun sebebidir. Onu izlemek bambaşkaydı.
 
Geri
Üst