Tırnak Yapım Tellere Dik Basmamı Engelliyor

Parmağım sapın arkasında duruyor. Selim Işık'ın gösterdiği şekilde tutmaya çalışıyorum.

Dediğim gibi daha 2 hafta oldu başlayalı, internette böyle birkaç konu görünce herhangi bir tecrübem de olmadığından sorunumun tırnaktan kaynaklandığını düşündüm. Belli ki değilmiş 😀. Dediklerinizi yaparak çalışmaya devam edeceğim çok teşekkürler hepinize.
Şuan anlattığın sorunu aynen yaşıyorum ve attığın tırnak yapısı resmi aynısı bende ve ben de bu yüzden basamadigimi düşünüyorum şuan. Gerçi arkadaşlar alakasi yok demiş moral oldu biraz ama alt tele değdirme diyor hoca sesi kesiliyor diye dik yapıncada telei basamıyorum çünkü tırnak yapısı önde olduğu için tele et değil tırnak temas ediyor dik tutunca. Basmak için yatırıyorsun parmağı bu sefer alt tel sesi kesiliyor ne olacak böyle bilmiyorum çalışmaya devam😆
 
Tam anlatamamışım. Tırnağım şu resimdeki 1. şekil gibi olduğundan perdeye dik basmaya çalıştığımda perdeye et değil tırnak değiyor mecburen biraz eğdiğimde ise parmağım alt tele temas ediyor. Kesebileceğim kadar derin kesim ama tırnak et kısmından hep 2-3 mm daha önde kalıyor. Perdeye dik basmamı da bu engelliyor. Gitarı karşıma alıp parmağımla dimdik basmayı bile denedim sonuç aynı.
Aynı benim tırnak yapım ve yaşadığım sorun
 
Gitara baslayali iki hafta olmus bence birazcik kendinize zaman verin. Benim tahminim dik basicam diye klavyeye dimdik 90 derece basmaya calisiyorsunuz. Biraz zaman verip kendinize calismaya devam edin.
 
Tırnak yapınız öyle olmasa bile alt tele değebilirsiniz. Onun çözümü boş telleri susturmayı öğrenmek, parmak yapınıza göre kendi basma açınızı bulmak. Herkesin parmağı farklı sonuçta bu konuda genelgeçer bir yargı olamaz. 90 derece basmazsan ses düzgün çıkmaz diye bir kural yok. Parmağın gücü de az muhtemelen, zamanla olacak şeyler.
 
Geri
Üst